Hava Durumu

Başbakan’lı dev buluşma öncesinde Bursa üst yönetimi Cidde’ye uçtu

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2012 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2012 08:44
Bursa AKP'de gözler 22 Nisan'daki il kongresinde.
Ne var ki;
22 Nisan sadece AKP'liler için değil, Bursa için de çok önemli bir gün olacak.
O gün Merinos AKKM'de Türk-Arap Turizm Buluşması gerçekleştirilecek ki, Arap Birliği Turizm Teşkilatı ile yapılan protokol ile 2013 yılının turizm başkenti ilan edilen Bursa'nın tescili de yapılmış olacak.
Bu buluşmaya;
22 Arap ülkesinin turizm bakanlarının yanı sıra, Filistin, Endonezya ve Malezya da onur ülkesi olarak davetli. Yine İslam Kalkınma Bankası, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği de diğer katılımcılar olarak görünüyor programda.
Bu önemli buluşmanın açılış konuşmasını ise o gün Başbakan Tayyip Erdoğan yapacak Merinos'ta.
İşte;
Sadece Türkiye'nin değil Arap yarım adasının da gözlerinin üzerine çevrileceği Bursa'daki bu tarihi buluşma öncesinde son rötuşları yapmak üzere dün Bursa'nın zirvesi, Cidde'ye uçtu.
Suudi Arabistan'ın başkent Riyad'dan sonraki ikinci büyük kenti olan Cidde'ye Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik dün sabah toplu halde gittiler.
Başbakan Erdoğan'ın da önem verdiği Bursa'daki Türk-Arap Turizm Buluşması öncesinde Cidde'de üst düzey yetkililerle detaylar hakkında görüşmelere başlayan Bursa delegasyonu, 22 Nisan'daki buluşmanın eksiksiz geçmesi ve sonuçlarının başarı getirmesi için hafta sonuna değin toplantılara katılacaklar.
Bursa heyetinin Cidde'deki görüşmelerinin ardından yine toplu olarak umre ziyareti yapacakları da kulağımıza gelenler arasında.


DP'de tepki istifası!

Geçen haftaki kongrede Demokrat Parti il başkanı seçilen Ahmet Yıldırım'ın 57 kişilik Ankara delegasyonu listesi dün bir istifayı beraberinde getirdi. Bu listede diğer ilçe başkanları yer almasına karşın kendi adının bulunmadığını öne süren Keles İlçe Başkanı Emin Keskin dün yönetimiyle birlikte görevinden istifa etti. Tepki istifası kararı, akşam saatlerinde faksla da Bursa yönetimine bildirildi.



AKP'li vekilin 4+4+4 başarısı!

AKP'nin Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu dün, TBMM'de 4+4+4 görüşmelerinde CHP'lilere yönelik küfür etmekle suçlandı ki, bir anda da Türkiye gündemine oturdu. Çavuşoğlu'nu STK'lardaki geçmiş görevlerinden dolayı da uzun zamandan beri tanıyoruz. Doğrusu, kendisinin de söylediği gibi bu tarzda bir söylemi olmayacağını düşünüyoruz ancak şu bir gerçek ki Çavuşoğlu, dün TBMM'de 4+4+4 kadar gündem oldu.



Karapınar Mahallesi Kestel'e bağlanır mı?

Karapınar'da yaşanan gelişme, Bursa kamuoyunun gündemine dün MHP Yıldırım İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür tarafından taşındı.
İddialar ilginç.
Tefekkür'e göre, Karapınar sakinleri Yıldırım Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadıkları gerekçesiyle imza toplayıp Kestel'e bağlanmak istiyorlar. Nitekim bölge sakinlerine MHP'liler de destek veriyorlar. Karapınar Mahallesi’nin Kestel'e bağlanarak "kurtuluş çabası" içinde olmalarının altında "belediyenin yetersizliğinin" bulunduğunu öne süren MHP'li başkan, "Bu işler halka söz verip sonra da  Vişne Caddesi'ndeki çöp konteynırlarına vişne resmi yapmaya benzemez" diyerek, bu konunun Bursa gündeminde  daha fazla yer edineceğinin de işaretini verdi.



TARİHTE BUGÜN

DYP Siirt milletvekili Abdülrezzak Ceylan, TBMM'de, ANAP milletvekili İdris Arıkan tarafından vurularak öldürüldü.
(29 Mart 1989)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.