Hava Durumu

Başbakan’ın Gülen’li çağrısı Bursa’ya yeni bir şart koştu

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2012 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2012 08:30
AK Parti’nin;
Kongre takviminde gelinen noktayı geçen hafta, partisinin Bursa il başkanlığında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamıştı.
İlçe kongrelerinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bir süredir devam eden il
kongrelerine ilişkin küçük bir yorum yapan Arınç, son kongrelerin, Denizli, İzmir ve Antalya il kongreleri ile yapılacağını anlattı.
Ardından da;
Partisindeki bu kongre sürecinin, 30 Haziran’da Ankara 19 Mayıs Stadı’nda yapılacak Ankara il kongresiyle son bulacağını söyledi.
Dün de programda Sakarya vardı.
Arınç’ın;
Bu yönde işaret ettiği bir nokta da, partisinin kongrelerinin artık salonlarda değil de stadyumlarda yapılıyor olmasına dairdi.
Bu yönde pek çok örnek var.
TT Arena’da yapılan İstanbul kongresi halen hafızalarda.
Keza;
Her ne kadar AK Parti’nin bir etkinliği olmasa da, önceki akşam yine TT Arena’da gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’ndaki o muazzam kalabalık da, bu tür etkinliklerin artık stadyumlara kaydırıldığına dair en son örnek oldu.
Gerçi;
Bu etkinliğin bu kadar kalabalık olmasında isim vermeden Fethullah Gülen’i Türkiye’ye davet eden Başbakan Erdoğan’ın dahli olmadı değil.
Nitekim;
AK Parti’nin İstanbul dışında da, pek çok ilde stadyumlarda kongreleri yapıldı.
Arınç’ın dediği gibi son kongre de Ankara’da ve stadyumda olacak.
Tabii;
Bu tabloda akla doğal olarak Bursa da geliyor.
3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 4. kenti olan Bursa’da AK Parti’nin kongresi, eskiyen, kokan, havalandırması çalışmayan ışıkları ve ses düzeni rezalet olan Atatürk Spor Salonu’nda yapılmıştı.
O zaman da ifade etmiştik bu durumu.
AK Parti’nin Bursa yönetimi, artık kendilerine güvenemediğinden mi, yoksa yenilikçi fikre açık olmadığından mı bilinmez, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da memmun olmadığını açıkça dile getirdiği o pis ve eski salonda yapmıştı kongreyi nedense.
Şimdi son olarak TT Arena’da önceki akşam yapılan organizasyonu da gördükten sonra, herhalde AK Parti’nin Bursa yöneticilerine artık Bursa’nın yeni stadı Timsah Arena’da kongre yapmak, herhalde şart oldu.

DP lideri Uysal pazartesi Bursa’da
Gelişmeyi;
Bu sütunlardan önceki gün aktardık.
Demokrat Parti’nin yeni genel başkanı Gültekin Uysal, yürütülen bir soruşturma nedeniyle ifadesi alınan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’a “geçmiş olsun” dilemek ve destek vermek amacıyla Bursa’ya gelmek istediğini bildirmişti İl Başkanı Ahmet Yıldırım’a.
Dün ise bu programın ayrıntıları netleşti.
Buna göre;
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, 18 Haziran Pazartesi günü Ankara’dan direkt olarak Orhangazi’ye gidecek ve belediyede Başkan İsmail Tartar’ı ziyaret edecek.
Programa göre;
Genel Başkan Uysal bu ziyaretin ardından Bursa’ya gelecek ve partisinin Bursa İl Başkanlığı binasında ilçe başkanlarının da katılacağı bir toplantıya başkanlık edecek, ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

4 il başkan adayı bugün liste yapacak
Günlerdir;
Sonucu merakla beklenen CHP il kongresine artık sadece saatler kaldı.
Yarın;
Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılıp katılmayacağının bir türlü belli olmadığı kongre öncesi heyecan adeta doruğa tırmandı.
Keza;
Bugün il başkan adayları Bülent Aslanhan, Mustafa Şenyurt, Metin Çelik ve Yahya Şimşek için de önemli bir gün çünkü adaylar, yönetim lislerine son şeklini bugün verecekler.
Bu nedenle 4 il başkan adayı da bugün dış gezi ve ziyaretlerini artık sonlandırıp, kurmay kadrolarıyla liste için bir araya gelecekler.
Bu arada;
Kongrede aday olmayacak olan İl Başkanı Gürhan Akdoğan’ın da, kongrede yapacağı ve “çok önemli” olarak gördüğü konuşmasına son şeklini verecek ki, yakın çalışma arkadaşları özellikle bu konuşmanın kongrede büyük ses getireceğini ifade ediyorlar.

Bu karar siyasi hesabı değiştirir mi?

Dün itibariyle Türkiye’nin yeni bir gündemi olmuşa benziyor.
Anayasa Mahkemesi’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresini 7 yıl olarak belirleyen yasa hükmünü, oyçokluğuyla onaylayıp, Anayasa’ya aykırı bulmayınca pek çok siyaset bilimci ve siyasetçi de bu kararı yorumlamaya başladı.
Hele hele;
Yüksek mahkemenin, Anayasa Değişikliği Kanunu’nun yürürlüğe girdiği tarihten önce seçilen cumhurbaşkanlarının iki kez seçilememelerine ilişkin düzenlemeyi oybirliği ile iptal etmesi, yani Abdullah Gül’e bir dönem daha seçilme kapısı açan karar, daha çok yorumlanacak görünüyor.
Tahmin edileceği üzere, bu kararın dünden itibaren bu kadar çok konuşulmaya, yorumlanmaya başlanmasının nedeni, iktidar içindeki siyasi hesaplar.

TARİHTE BUGÜN
DP iktidarının önerisiyle, Türkçeleştirilmiş ezanın, eskiden olduğu gibi Arapça okunmasına dair kanun kabul edildi.
(16 Haziran 1950)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.