Hava Durumu

Başbakan, Bursa’daki beklentiyi boşa çıkarmadı, bekleneni yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2013 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2013 08:15

AK Parti’nin;
Bursa teşkilatlarında adeta nefesler tutulmuşken gelişmeyi 4 Ekim’de bu sütunlardan “AK Parti adaylarına dair Ankara kulisi Bursa’yı heyecanlandırdı” başlığıyla vermiştik.
Yani;
Tam 2 ay önce.
Keza;
Ankara kaynaklı görüşmelerimizde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bazı kritik şehirler için dosyalar inceleme başladığını ve birtakım kararları da kafasında vermeye başladığını aktarmıştık.
Hatta;
Yazımızda
‘Kesin gibi belirtilen bilgi arasında Bursa da var ki, Başbakan Erdoğan’ın kafasındaki ismin Recep Altepe olduğu belirtiliyor’ ifadesi de kullanmıştık.
Nitekim;
Ankara ile yaptığımız yoğun görüşmelerde, AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketten Recep Altepe’nin çıktığı bilgisine yer verirken, bu sonuçların Bursa’da yapılan özel anketlerin sonuçları ile de örtüştüğü notunu paylaşmıştık.
Bir de işin sağlaması vardı.
Çünkü;
Başbakan Erdoğan, partisinin Marmara Bölgesi toplantısında “en başarılı belediye başkanı” olarak Altepe’yi açıklamış, bu durum, parti teşkilatları ve Bursa kamuoyunca da destek gören Altepe’nin yeniden aday gösterileceği inancını perçinlemişti.
Dolayısıyla;
Başkan Altepe’nin adının bugün İstanbul’da düzenlenecek törende Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olmasını bir anlamda “malumun ilanı” olarak değerlendirmek de mümkün.
Bursa’da;
AK Parti içinde, Büyükşehir başkan adaylığı yarışını en başından en sonuna kadar tek başına sürdüren ve sadece aday adaylığı başvurusunun sona ermesine 1 saat kala kendisine resmi rakip (Sedat Yalçın) çıkan Başkan Altepe, bir anlamda hakettiğine de ulaşmış oldu.
Bu yönde;
Bugün İstanbul’da yapılacak aday açıklama törenine Bursa’dan çok sayıda kişinin gitmesi, dönüşte Mudanya iskelesinde de kalabalık bir karşılama töreni yapılması bekleniyor.
Kararın, bugün Başbakan’ın ağzından resmileşmesiyle birlikte AK Parti’nin Bursa’da aylardır süren soru işareti de giderilmiş olacak.

Kırat’a ilçelerde yeni süvariler!

Eski adıyla DYP’nin;
Yeni adıyla Demokrat Parti’nin, TBMM’de temsil edilmemesinin üzerinden koca bir 11 yıl geçti.
Parti, o günden beri de kan kaybetmeye devam ediyor.
Bursa’da da;
Yıllardır hayli talihsiz süreçler yaşayan DP’nin, kısa bir süre önce Üstün Tunalıgil başkanlığında yeniden yapılandırıldığını, ardından da 28 kişilik yeni il yönetim kurulunu geçen hafta ilk kez bu sütunlardan duyurmuştuk.
Partinin;
Çiçeği burnunda İl Başkanı Tunalıgil, il yönetiminin ardından şimdi de istifalarla boşalan ilçe başkanlıklarını oluşturmaya başladı.
Bu yönde;
Osmangazi İlçe Başkanlığı görevine partinin emektarlarından Tahir Adıman’ı atayan Tunalıgil, Nilüfer İlçe Başkanlığı için de Şenol Er’in görevlendirilmesini sağladı.
Seçime ramak kala;
Olağanüstü bir süreç yaşayan ve seçmenlerinden ziyade kendi partililerini de şaşırtan Demokrat Parti’nin yöneticileri, şimdi bir taraftan merkez ilçelerde yeniden yapılandırılmayı, ardından da belediye başkan adaylarını belirleyip, seçime hazırlanmayı planlıyor.

Bursa uygulaması örnek alındı

Dün Bursa’da;
Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin basın danışmanları ile basın halklka ilişkiler müdürleri ve yöneticilerini bir araya getiren bir organizasyon başladı.
Akademisyenler ile ulusal tv ve gazetelerin yazar, yönetici ve sunucularının de katıldığı etkinlikte, “belediye-medya ilişkileri” ve “belediyecilikte protokol kuralları” ile “kişisel kurumsal stres yönetimi” dersleri de veriliyor.
Söz konusu eğitimin Bursa’da gerçekleşiyor olması, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölüm yöneticilerinin, piar uzmanlığını da gösteriyor.

Dikkat çeken bir önerge verdiler

MHP’nin;
Aynı zamanda Bursa Milletvekili olan Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, dün TBMM Başkanlığı’na 20 milletvekili ile birlikte bir araştırma önergesi teklifi verdi.
Teklif ilginç.
Keza;
PKK’nın tüm terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivil vatandaşlar ile şehit olan güvenlik güçlerinin ne zaman ve nerede saldırıya uğradığının tespitini ve bu olayların kaçının faillerinin bulunduğunun tespitini içeriyor.
Gerekçe de dikkat çekici:
“Türkiye’nin ulusal güvenliğinin sağlanması, vatandaşların devlete ve birbirlerine karşı güven ortamının yaratılması ve toplumsal bütünleşmenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi”
Büyükataman ve arkadaşları iç tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca bu araştırmanın açılmasını istedi. Ancak;
Bu araştırmanın açılıp açılmaması, yine iç tüzük gereğince TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak oylamaya bağlı.

Kadınlı erkekli üyelere rozetlerini İnce takacak

CHP’nin;
Nilüfer kanadında bir süredir hummalı bir çalışma vardı.
Özgür Şahin başkanlığındaki Nilüferli CHP’liler, partilerine kadınlı erkekli yeni üyeler kazandırmışlar ve işlemler de prosedürlere kalmıştı.
İşte;
Nilüfer’de CHP’ye yönelik bu toplu üye katılım töreninin 7 Aralık Cumartesi günü geniş çaplı bir törenle yapılması planlandı.
Buna göre;
Tören, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki BESOB tesislerinde saat 11.30’da gerçekleştirilecek ve üye katılım töreninin ağır konuğu ise CHP’nin Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce olacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.