Hava Durumu

Barzani sloganları AK Parti

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2012 00:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2012 00:52

Haliyle;
Kongreye katılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’ye yönelik olduğu ifade edilen “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları halen dahi tartışılıyor.
Öyle ki, kongre gecesinden beri sadece Barzani’ye yönelik bu sloganlar bile başlı başına televizyon programları haline getirildi.
Pazar günü;
Kongre salonunda yaşanan bu durumu izleyenler de doğal olarak tepki gösterdiler.
Nitekim;
Dün de aktardığımız üzere, başta şehit aileleri Barzani’ye yönelik bu alkışlara ve destek sloganlarına tepkilerini gösterdiler.
Hatta, Barzani’yi alkışlayan AK Partililer için de “PKK’yı besleyenlerle gurur duyanların şehidi de, gazisi de yoktur” açıklamaları yaptılar.
Bu durumla ilgili sosyal medyada ise adeta patlama yaşandı.
Ve Barzani’nin nasıl alkışlanabileceğini ve onunla nasıl gurur duyulacağının tepkilerini gösterdiler.
Hatta konu TBMM’ye de taşındı ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan kürsüden “kabile reisi” olarak nitelediği Barzani’ye yapılan alkışı dile getirdi.
Belli ki, bu durum AK Parti yönetimlerini fazlasıyla rahatsız etmiş.
Bu nedenle;
Dün AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın aradı ve bir not düştü.
Bu konunun çok yanlış anlaşıldığını anlatan Yalçın durumun en tespitinin görüntüler olduğunu belirterek AK Parti’nin resmi internet sitesine kongre görüntülerinin konulduğunu ve o tezahüratların Barzani’ye değil, Tayyip Erdoğan’a yapıldığını anlattı.
Yalçın bu karışıklığın altında ise bir tesadüfün yattığını söyledi.
Barzani’nin anons edilip kürsüye çağrıldığı sırada salona da Başbakan Erdoğan’ın girdiğini söyleyen Yalçın, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarının Barzani’ye değil Erdoğan’a atıldığını ancak bunun yanlış anlaşıldığını anlattı.
Yalçın’ın bu uyarısı üzerine siteye girip görüntüleri izledik. Yalçın’ın dediği doğru.
Barzani mikrofona geldiğinde salona Erdoğan giriyor ve sloganlar o sırada asıl Erdoğan’a atılıyor.
Doğrusu kötü bir tesadüf olmuş bu durum AK Partililer açısından.

MHP’den bir ilk: Gençlik komisyonu

MHP’nin; Osmangazi kanadında bir süre önce görev değişiklikleri yaşanmıştı. Bu değişiklikler çerçevesinde bir değişim daha yapıldı ve “Ülkü Ocakları”nın dışında MHP’de bir ilk olmak üzere “Gençlik Komisyonu” kuruldu.
Buna göre; Osmangazi’de başkanvekili olarak görev yapan Nihat Güroluk, yeni yapılanmanın ilk başkanı olarak atanırken, Güroluk’tan boşalan göreve de Halil Demirci getirildi.
MHP’de bir ilk olan bu yapılanmanın özellikle seçim döneminde aktif olarak çalışması amaçlanıyor.

Arınç bugün Bursa’da

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kısa bir süreliğine bugün Bursa’da olacak. Programa göre; sabah saatlerinde Ankara’dan gelecek olan Arınç önce Bursa Teknik Üniversitesi’nin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının açılışı törenine katılacak ve burada bir konuşma yapacak. Ardından da; Faik Çelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik tarafından Fethiye’de yaptırılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin temel atımını gerçekleştirecek. Arınç’ın Bursa programı, yine Bursa’nın bir başka yatırımlarından olan İzmir yolu üzerindeki Crowne Plaza Oteli’nin resmi açılışı olacak. Başbakan Yardımcısı Arınç daha sonra Bursa’dan ayrılacak.

Özelleşen İDO logo değiştirdi

Zaman zaman;
Bursa müşterisiyle de sorun yaşayan İDO’nun yetkili kurumundan dün gelen açıklamada, özelleştirmeye vurgu yapılarak şirket olarak yeni bir döneme girildiği ve bu nedenle logonun değiştiği bildirildi.
Yeni logoda İDO ile seyahatin güvenli ve konforlu yönlerinin altının çizildiğinin belirtildiği açıklamada, yunus figürünün de korunarak dostluk algısının geliştirildiği aktarılıyor.

Sultan’s city yayına başladı

Dergi sıcağı sıcağına dün geldi önümüze.
136 sayfadan oluşan “Sultan’s city” isimli dergi, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan Bursa’nın tanıtımına yönelik bir dergi. Meslektaşımız İbrahim Öge ve arkadaşlarının hazırladığı dergi, Dubai, Moskova ve Berlin de olmak üzere geniş bir tanıtım yelpazesi içine alınmış ve Bursa’nın turizm potansiyeline katkı sağlamak amacıyla düşünülmüş. Fuarlarda da katkısı olacağını düşündüğümüz dergi, yılda 4 sayı olarak planlanmış. Vali Şahabettin Harput’un yazısıyla başlayan dergide emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyoruz.

Nilüfer’e bir kardeş daha

Nilüfer Belediyesi’ne bugün bir kardeş şehir daha geliyor. Bir süre önce;
Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev ile Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in girişimleri sonucu Bulgaristan’dan bir kardeş kent daha kazandırılması için adım atılmış ve bu kent, Konsolos Hacıev’in kenti olan 30 bin nüfuslu Gotse Delchev olmuştu.
Kardeşlik kararı Gotse Delchev’de alındı, şimdi sıra bugün yapılacak Nilüfer Belediye Meclisi’nde alınacak karara kaldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.