Hava Durumu

Bağımsızlığın mihenk taşı bu şekilde kutlanmamalıydı

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2012 10:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2012 10:18
Bugün 19 Mayıs ve çok özel bir gün.
Dirilişin sembolü olan 19 Mayıs'ın özelliğini daha rahat kavrayabilmek için Mustafa Kemal'in 19 Mayıs'tan 3 gün önce İstanbul'dan başlattığı yolculuğu anımsamak/bilmek gerekiyor.
Mustafa Kemal;
Beraberindeki heyetle 16 Mayıs 1919'da cuma günü öğlenden sonra Bandırma isimli eski bir vapurla Galata Rıhtımı'ndan ayrılıyor.
Bu çok eski vapur, 17 Mayıs'ta geç saatlerde, zorla da olsa İnebolu'ya varıyor, 19 Mayıs 1919 Pazartesi sabahı ise yolculuk sona eriyor ve yolcular Kalyon Burnu denilen bölgeden, sandallarla karaya çıkıyorlar.
İşte orası;
Mustafa Kemal'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşını koyduğu yerdir.
Mustafa Kemal'in yeni bir devletin kuruluş mücadelesinin başlatmak üzere Anadolu'ya ayak bastığı ilk yer olan Samsun'a çıkışın, gençliğe bayram olarak hediye edilmesi de dikkat çekicidir.
Atatürk;
Genç fikirli insanların her zaman ileriyi gördüğünü söyleyerek, yıllar önce Samsun'dan başlattığı ileriye yönelik hedefi, gençlere hediye etmiş ve sonra da "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaya başlamıştır.
Bugün ise;
93 yıl önce bağımsızlık için atılan ilk adımın yıldönümü.
Ne var ki;
Aziz Ata'nın gençlere hediye ettiği ve yıllar yılı stadyumlarda coşkulu şenliklerle kutlanan bu önemli bayram, bu 19 Mayıs'tan itibaren artık yapılamıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ve AKP hükümetinin de onayı ile, gençler Ataları'nın bu hediyesini artık kapalı alanlarda ve hareketsiz kutlayacaklar(!)
Zaten;
Bu nedenle de tepki amaçlı yürüyüşler yapılacak bugün.
Önce;
Bursa'daki çok sayıda parti, sivil toplum kuruluşu, sendika, meslek odası, akademik odası, Baro, hemşehri derneğinin öncülüğünde saat 12.00'de Fomara Meydanı'nda başlayacak ve Kent Meydanı'nda son bulacak.
Yürüyüş sonrasında da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabı okunacak, bu kutlamanın amacı ve eylemin amacını belirten konuşmalar yapılacak.
Yanı sıra;
Akşam da saat 19.00'dan itibaren Nilüfer Belediyesi'nin öncülüğünde FSM Bulvarı'nda hayli geniş katılımlı bir yürüyüş ve sonrasında konser gerçekleştirilecek.
Keşke;
Aziz Atamız'ın manevi huzurunda bizim de saygıyla eğildiğimiz bu özel günde böyle kısıtlamalar olmasaydı da, alanlarda eskisi gibi coşkuyla kutlanabilseydi Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşının yıldönümü.



Bürokrasiden yılan eski bürokrat!

Aslen;
Erzurumlu olan Bedrettin Yıldırım, devlet kademelerinde yıllarca bürokrat olarak çalıştı, son olarak da 2003-2011 yılları arasında Türkiye Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü olarak görev aldı.
Hatta;
Bu süre de İstanbul basınında "Türkiye'nin en çok maaş alan bürokratı" olarak da zaman zaman haberleri çıktı. 12 Haziran 2011 seçimlerinde AKP Bursa Milletvekili seçilen Yıldırım, dün Bursa Hakimiyet'e nezaket ziyareti yaptı ki, biraz da sohbet etme imkanımız oldu.
Bazı fikirlerine katılmadığımız sohbette, Yıldırım'ın üzerine basarak söylediği bir detay da, "Türkiye'nin önündeki engelin bürokrasi olduğuna" dair olanıydı. Türkiye'de bürokrasi yüzünden zaman kaybı ve iş gücü kaybı yaşandığını anlatan ve bunun bir türlü kırılamadığını anlatan Yıldırım bir hayli dertliydi.
Hele hele;
Yıllarca bürokrat olarak çalıştıktan sonra şimdi parlamenter koltuğundan o yana bakıp da bürokrasiyi şikayet ediyor olması ve iktidar mensubu olması daha ilginçti.



Kebap ustasından yeni şube

Bursa'da;
Kebap denilince akla gelen ilk isimlerden olan Yavuz İskenderoğlu, şubeler zincirine bir yenisini daha eklemenin son hazırlığını yapıyor.
Kentin çeşitli bölgelerindeki şubeleriyle, Bursalılar'ın yanı sıra, yerli ve yabancı turistlere "katkısız kebap" yediren İskenderdoğlu, şimdi de tarihi Kozahan'da yeni şubesini açmak üzere hem bir telaş, hem de ayrı bir heyecan yaşıyor.


Ancak bu kadar konuşabildi?

Sonunda;
22 Nisan'da gerçekleştirilen AKP Bursa il kongresi, değişim anlamında ilk meyvesini verdi(!)
38 aydır İl Genel Meclisi'nde AKP Grup Başkanvekili olarak görev yapan ve partinin Yıldırım ilçe kurucularından olan eski ilçe başkanı Ahmet Er, görevinden istifa etti/ettirildi.
Er, bu yönde dün de kısa bir açıklama yaptı.
Yürüttüğü bu görevini gönlü kırık olarak bırakmak zorunda kaldığını ve istifasını İl Başkanı Sedat Yalçın'ın talebi üzerine verdiğini belirten Er, böylece yeni dönemin koltuğundan olan ilk ismi oldu.
Kanaatimizce Er, başarılı ve sevilen de bir isimdi ama yaşananlar kendisinin dışında olduğu için daha fazla söyleyebileceği bir şey yok.
Kulislerde konuşulanlar, AKP'den gelen istifa ricasının İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir'e de iletileceği yönünde.


TARİHTE BUGÜN

Sosyal demokratlar, Necdet Calp başkanlığında Halkçı Parti'yi kurdular.
(19 Mayıs 1983)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.