Hava Durumu

Ayak oyunlarından sabrı taşan Kaleli’den manifesto gibi mektup

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2012 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2012 09:09
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli'den dikkat çekici bir mektup geldi dün.
Doğrusu hem detaylı hem de çok çarpıcıydı.
Bir nevi de;
Kendisini "itibarsızlaştırmaya" çalışan partililerine yönelik cevap niteliğindeydi.
Kaleli'yi;
Bu denli sinirlendiren ise, Ankara'da Bursa delegelerine verdiği yemek ve bu yemeğe muhalifleri davet etmediği iddiası.
Öyle görünüyor ki Bursa'da bazı köprüler çoktan atılmış.
Kaleli, uzun mesajına çarpıcı bir anekdotla başlıyor:
"Kurultay öncesinde İl Başkanlığı'nın organizasyonuna desteğim olabileceği düşüncesiyle, Ankara'ya delegelerin getirilmesi, yemek ihtiyacı, basın mensuplarının organizasyonu gibi konularla ilgili olarak İl Başkanı Sayın Gürhan Akdoğan'ı 3 kez telefonla aradım, kendisine ulaşamadım. Kendisi ne yazık ki geri dönmedi ben de danışmanım aracılığıyla İl Başkanlığı'ndan Funda Hanım'a organizasyonla ilgili destek notumu bıraktım"
Kaleli, daha sonra Ankara'yı anlatıyor:
"Herkesle yemekte bir araya gelebilmek için görev paylaşımı yapıp, 5 milletvekili adına tüm delegeleri davet ettik, ulaşamadığımız delegelerin telefonlarına mesaj bıraktık, ayrıca Bursa milletvekilleri adına delege arkadaşlarımıza SMS yolladık. Hatta eski milletvekillerimiz Sayın Onur Öymen, Sayın Kemal Demirel ve Sayın Abdullah Özer'i şahsen ben davet ettim"
Partisine organizasyon desteği konusunda da Kaleli'nin şu somut ifadeleri var:
"Otobüs için beni arayan ilçe başkanlarını, organizasyonun bütünlüğü açısından İl Başkanı'na yönlendirdim. Bu girişimler çözüm olmayınca PM Üyemiz Hüseyin Sezgin beni aradı ve 2 otobüs verebileceğimi söyledim. Yine 1 otobüsü de kadın koluna tahsis ettim. Keza Hakkari ve Bayburt ile Gümüşhane'den gelen taleplere de baktım"
Kaleli;
Tüm taleplere İl Başkanı Akdoğan dışında cevap vermemeye çalıştığını söyleyerek buna rağmen İl Başkanlığı'nın ilgi eksiği bulunduğunu belirtiyor.
Sonra da Ankara'yı anlatıyor mektubunda:
"Cumartesi gecesi İl Başkanı da dahil Ankara'ya gelen tüm konuklarla birlikte olduk, ertesi gün kurultayın uzayacağı söylenince milletvekillerimiz İlhan Demiröz ve Aykan Erdemir'le yemek organizasyonu için haberleştik, hatta Sayın Demiröz, her ihtimale karşı TBMM lokalinde yer ayırttığını söyledi, Sayın Erdemir de Batman ekibini yemeğe götürecekti.
Ancak birçok arkadaş BJK-GS maçını seyretmeye gitmişti. Gürkan Esen, Orhan Karabaş, Metin Çelik ve bazı arkadaşlar Adana Sofrası'na gidip maç seyretmişler. Sayın Demiröz de henüz kurultay salonunu terk etmemiş Orhangazi Kadın Kolları'nı ve Gemlik örgütü ile delege olmayan bazı misafirleri TBMM Sosyal Tesisleri'ne götürdü. Ben de Şafak Pavey'in annesi Ayşe Önal, kardeşim Sema, Binnaz Toprak, İstanbul'dan arkadaşlarla yemeğe gittik. Nitekim Metin Çelik ve bazı arkadaşlar da oradaymış"
Kaleli;
Ayrıntılar verdiği mektubunda kimseyi dışlamadığını, ötekileştirmediğini, kendisini tanıyan herkesin bildiğini aktarıyor.
Hatta;
"Benim yaptığım veya yapmadığım, dediğim veya demediklerim, iyi niyetli olmayarak çarpıtılmış, basına öyleymiş gibi aktarılarak bir kez daha itibarsızlaştırma eylemi gerçekleştirilmiştir" diyerek, aralarında partisinin Bursa'daki üst yöneticilerinin de bulunduğu gruba şu mesajı gönderiyor:
"Benim nasıl siyaset yaptığım artık bu kadar testten ve itibarsızlaştırma çalışmasından sonra herkes tarafından bilinmelidir. Her siyasinin kaldıramayacağı kadar çirkinleşebilen bu tip uğraşların bir sonuç vermediği ortadayken, kendileri ile ilgili sözü olmayanların, başkaları ile ilgili söz söyleme alışkanlıklarını bırakmaları için en doğru zaman, bu zamandır"



Çelik’ten sonra Arınç da takıldı

Bu yıl kış mevsimi geçen yıllara oranla ilginç geçerken kar yağışı da hayli düzensiz.
Tıpkı düzensiz sıcaklıklar gibi.
Haliyle, önceden planlanan programları da etkiliyor hava şartları.
1 ay kadar önce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in DOSAB'daki bir programı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmişti.
Hava muhalefeti bu kez de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı etkiledi.
Bir dizi program için dün Bursa'ya gelmesi beklenen Arınç da son yağan kara takıldı ve Arınç'ın Bursa programı da son anda iptal edildi.



Nilüfer’de işler arapsaçına döndü

Normalde;
Bugün Nilüfer'de Cumhuriyet Mahallesi'nde CHP'nin, ertelenen delege seçimi vardı.
Bir il başkan yardımcısının eşinin üye olmadığı halde oy kullanması nedeniyle ertelenen seçimlerin bugün yapılıp yapılmayacağı da belli değil.
Çünkü dün akşam saatlerinde İl Başkanlığı'ndan Nilüfer İlçe Başkanlığı'na gelen yazıda, bugüne ertelenen bu seçimlerin daha sonra yapılması istendi.
Dolayısıyla dün akşam Nilüfer'de işler iyice karıştı.
Bu nedenle, bugün 223 parti üyesinin seçime gidip gitmeyeceği, 26 delegenin ne zaman ve nerede seçileceği bir muammaya döndü.



DP'li başkanlar Ankara yolcusu

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek dün 81 ilin başkanlarına 4 Mart Pazar günü Ankara'da olmaları gerektiğine dair yazı gönderdi. Söz konusu il başkanları toplantısının gündeminin, mayıs ayında yapılması öngörülen genel başkan seçimli büyük kongre olması bekleniyor.


Bursa'nın 100 güzeli

Etkinlik Büyükşehir Belediyesi'nin.Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan "100 güzel"in fotoğrafları, bu sabah Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde izlenime açılacak. Başkan Recep Altepe'nin yapacağı açılışta sergilenecek fotoğraflar aynı zamanda, çoğu kişinin bildiği ancak sergideki gibi görünen açıdan bakmadığı kareler olacak.


GÜNÜN SÖZÜ

Bursa'da havayı ve suları kirleten işletmeler, Bursa dışındaki illere yatırım yapıyor. Bu işletmelerimiz sadece kazandıklarını kente yatırsa yeter"
Recep Altepe
(Büyükşehir Bld Bşk)


TARİHTE BUGÜN

İzmit Körfezi'nde, Üsküdar vapuru, hızı 130 km'yi bulan kasırga yüzünden battı. Gemideki çoğu öğrenci 293 yolcudan 272'si öldü. (1 Mart 1958)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.