Hava Durumu

Ankara, Yalçın’a “hayırlı olsun” Orhan’a da “adayımız belli” dedi

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2012 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2012 08:34
Deyim yerindeyse;
AKP'nin tüm kademelerinde gözler dün Ankara'da AKP Genel Merkezi'ndeydi.
Beklendiği üzere haftalardır beklenen görüşme gerçekleşti.
Ve;
AKP Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ile AKP'nin Marmara Bölgesi Koordinatörü Hasan Ali Çelik, 22 Nisan'da yapılacak Bursa il kongresi öncesinde hem Sedat Yalçın'la hem de adaylığını açıklayan eski parlamenter Şevket Orhan'la tek tek görüştü.
Bu görüşme öncesinde genel merkez binasına ise Yalçın ile Orhan neredeyse aynı anda girdiler.
Hatta;
İkili, bu görüşme öncesi birbirlerine başarı dilerken, Şevket Orhan adaylık açıklaması için parti binasını tahsis ettiğinden Sedat Yalçın'a teşekkür etti. Yalçın da nezaketinden dolayı Orhan'a teşekkür etti.
Bir süre sonra odaya ilk çağırılan isim, Şevket Orhan oldu.
Yaklaşık 40 dakika süresince odada kalan Orhan'a neden ve niçin aday olduğu soruları yöneltildi, o da cevaplar verdi.
Kulağımıza gelenler;
Genel Merkez'in yola Sedat Yalçın'la birlikte devam etme arzusunda olduğu ve bu yönde kararlı olduğunun Şevket Orhan'a hatırlatıldığı yönünde. Genel Merkez'e bilgilendirme yapan Orhan ise geri adım atmamak konusunda kararlı.
Hatta, yine kulağımıza gelenler Orhan'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'la da görüşeceği ve kendi adaylığına ilişkin son kararı Erdoğan'ın vermesini istediği yönünde.
Yanı sıra;
AKP Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ile AKP'nin Marmara Bölgesi Koordinatörü Hasan Ali Çelik daha sonra da İl Başkanı Sedat Yalçın'la görüştüler ve Bursa İl Başkanlığı konusunda birtakım istişareler yaptıklarını anlatıp bunların sonucunu aktardılar Yalçın'a.
Milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları ile yapıldığı belirtilen görüşmeler sonunda Genel Merkez'in yola kendisiyle birlikte devam etmek arzusunda olduklarını söyleyen Erdem ve Çelik, Yalçın'a "hayırlı olsun" dileğinde bulunup, kongre hazırlıklarına başlaması gerektiğini söylediler.
Nitekim;
Yalçın da Erdem ve Çelik'e teşekkür edip odadan ayrıldı.
Şimdi Yalçın'ın önünde bir program dizini var.
Önce;
Teşkilatın tüm ana unsurlarıyla bir araya gelip nasıl bir il yönetiminin arzu edildiğine dair görüşler alacak. Ardından da geniş bir katılımla adaylık açıklaması yapacak.
Nitekim bu görüşmeden geriye ise şu soru kaldı.
Kongre, beklendiği üzere tek adaylı mı yapılacak, yoksa Orhan, teşkilat adına tüm gemileri yakıp kongre salonuna aday olarak girecek mi?


DP'de Keleşoğlu paylaşılamıyor!

Demokrat Parti'nin il başkan adaylarından Ahmet Okumuş aradı ve bir itirazda bulundu dün.
İl Başkanı Ahmet Yıldırım'ın aslında teşkilatın desteğini almadığını öne süren Okumuş, kendi açıklamasına da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Gürsu ilçe başkanlarının geldiğini belirtti ve bu durumun bir gösterge olmadığını aktardı.
Hatta bir örnek de Erhan Keleşoğlu'ndan verdi.
"Sayın Keleşoğlu" dedi "Sayın Yıldırım'ın olduğu gibi benim açıklamamda da vardı ve bana sıcak baktığını açıkça deklare etti"


CHP'de çantadan 7 ana başlık çıktı

CHP'de;
17 ilçede delege seçimleri henüz bitmişti ki, İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ı kastederek "1 aydır Bursa kamuoyundan uzak. Bakalım ilk yapacağı basın toplantısında çantasından ne çıkaracak" demiştik.
Dün çantasını açtı.
Ve içinden hem Bursa Havaalanı, hem KOTİYAK, hem İDOBÜS, hem BESOB Sanayi Sitesi, hem otoyol, hem LPG sızdırmazlık belgesinin alınmaması, hem de yeni tramvay dosyaları çıktı.
Haliyle de basın toplantısı yaklaşık 1 saati buldu.
Ne yazık ki tüm başlıklara ilişkin yorum yapabilmek mümkün değil.
Ancak;
Akdoğan'ın 7 ana başlıklı gündeminin ortak mesajları şuydu:
1- "AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye, neoliberalizmin yönlendirdiği hızlı bir değişim sürecine girdi"
2- "1/100.000'lik planları yapan belediyeler, Çevre Orman ve Şehircilik Bakanlığı'nca by-pass edildi"
3- "Ulaşım master planı olmadan, Bursa'ya yapılmak istenen tüm ulaşım sistemleri bilimsellikten uzaktır"
4- "Parti üst yönetiminin arasında üst düzey bürokratlar kalmakta, kent yönetilemez noktaya gelmekte ve rastgele işler yapılmaktadır"

Adaylık açıklayıp kurdele kesecek
Henüz kongre tarihi belli değil ama...
Gazeteci Mehmet Ali Yılmaz'ın, CHP İl Başkanlığı'nın tam karşısına bir seçim bürosu açtığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yavaş yavaş ekibini de kurmaya başlayan Yılmaz, CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'na başkan adaylığını yarın açıklayacak, ardından da kendisini destekleyen partili ve delegelerle birlikte seçim bürosunun açılışını gerçekleştirecek.


GÜNÜN SÖZÜ

"Yeşilçam filmlerinde elinde çantasıyla milyarderlerin evlerine giden doktor sahneleri bir dönem tatlı bir hayalken bugün her ailenin gerçeği"
Tayyip Erdoğan
(Başbakan)


TARİHTE BUGÜN

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde sol görüşlü öğrencilere, ülkücüler dinamit yağdırdı. 7 öğrenci öldü, 41 öğrenci yaralandı.
(16 Mart 1978)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.