Hava Durumu

Ankara, kendisine rağmen seçilen AKP’li başkanlar için karar verdi

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2012 08:48
AKP'de;
Aralarında Bursa'nın da bulunduğu pek çok ilde belde ve ilçe kongreleri sona erdi.
Bu nedenle;
Partinin il yönetimleri, hem şehirlerinde il kongrelerinin ne zaman yapılması gerektiğine dair Genel Merkez'le birlikte bir takvim oluşturmaya çalışıyorlar hem de liderleri Tayyip Erdoğan'ın kendi kongrelerine gelebilmeleri için kulis yapıyorlar.
Tabii;
AKP Genel Merkezi de, illerden gelen bu talepleri bir taraftan değerlendirmeye alıyor, bir taraftan da il başkanları ile birebir görüşmeler yapıyor.
Elbette ki;
AKP Genel Merkezi'nin tek işi bu değil.
Çünkü Genel Merkez yöneticileri bir süreden beri de, ilçe kongreleri sürecinde "Ankara'ya rağmen" aday olup seçilen ilçe yönetimleri için inceleme yapıyordu.
Bu nedenle de;
Yurt genelinde yapılan bu incelemenin sonucu fazlasıyla merak ediliyordu teşkilatlarda.
Keza;
İnceleme Bursa'yı da yakından ilgilendiriyordu.
Hatırlanacaktır;
AKP'nin Mustafakemalpaşa ilçe kongresi zaten sorunlu başlamış, adaylar arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle de kongre, bir hafta ertelenmek zorunda kalmıştı.
Sonrasında da;
Seçimlere gidilmiş ve de kendisine kibarca "çekil, aday olma" denilen İl Genel Meclis Üyesi Kerim Akça, Genel Merkez'in desteklediği ilçe başkanı Şaban Korkmaz'ı yenerek, yeni başkan seçilmişti.
Nihayetinde;
Genel Merkez'in desteklediği adayı 11 oy farkla yenerek Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı seçilen Kerim Akça, uzun süredir partide odak noktasıydı.
Çünkü, yurt genelindeki "rağmen" seçilen ilçe başkanları gibi Kerim Akça ve yönetiminin görevden alınıp alınmayacağı tartışılıyordu.
İşte bunun kararı dün Ankara'da verildi.
Bu amaçla İl Başkanı Sedat Yalçın, MKP İlçe Başkanı Kerim Akça ve Bursa'dan sorumlu koordinatör milletvekili İlyas Şeker, çağrı üzerine Genel Merkez'de buluştular ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve yardımcısı Hasan Ali Çelik ile görüştüler.
Görüşme sonunda da MKP'deki kongre sonucu onaylandı ve hem "demokratik seçime müdahale edilecek mi" sorusu yanıt buldu hem de "görevden alınma" iddialarının önüne geçildi.



Eski müdür Yılmaz’ın ABD’ye tayini çıktı
Halil Yılmaz;
Bursa'nın önceki Emniyet Müdürü'ydü.
Aslen Afyonlu olan Yılmaz, Osmaniye ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlükleri görevinin ardından son olarak Bursa'ya atanmış ve Bursa'da 13 ay süresince İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.
Hatırlanacaktır;
Yılmaz, 10 Kasım 2011'deki Emniyet Müdürleri Kararnamesi çerçevesince İçişleri Bakanlığı'nca 17 il müdürü ile birlikte görevden alınarak merkeze çekilmişti.
Bursa'da görev yaptığı süre zarfında hukukun üstünlüğünü ön planda tutan Halil Yılmaz'ın ismini dün Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde gördük.
Nitekim;
20 Şubat 2012 tarih ve 2012/123 sayılı kararname ile Yurtdışı Emniyet Müşavirlikleri'ne yeni atamalar yapıldığı duyuruluyordu ki, atanan isimler arasında Halil Yılmaz da vardı.
Kararla;
Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Emniyet Müşavirliği'ne atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Yılmaz artık ABD'de görev yapacak.
Geçmişte, ABD, Japonya, İngiltere, İtalya, Güney Afrika başta olmak üzere pek çok ülkenin polis teşkilatlarında incelemelerde bulunan Yılmaz, bundan sonraki kariyerini artık yurtdışında sürdürecek.

Özgün ve Boztürk, yeni görevlerinde

Medya organlarında zaman zaman değişiklikler oluyor, bu da daha çok, yenilenme ve değişim isteğinden kaynaklanıyor.
Bu değişim rüzgarı Sönmez Medya'yı da etkiledi.
Bu doğrultuda, grubumuz bünyesindeki Bursa hakimiyet, AS TV ve Radyo S'in tüm sorumluluğunu Sönmez Medya Genel Müdürü sıfatıyla Burak Özgün, AS TV'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini de Hasan Boztürk üstlendi. Özgün ve Boztürk'e yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.


Olacak şey mi Allah aşkına?

Bilgilendirmeyi ve organizasyonu dün İstanbul'dan elektronik posta kutumuza gelen mesajdan öğrendik.
Notta;
Sabiha Gökçen Havaalanı'nın daha da canlandırılması için yarın Bursa'da Almira Otel'de bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörleri ile buluşacakları, bu yönde bir organizasyon yapıldığı duyuruluyordu.
Düşünmeden edemedik!
Bizler Bursalılar olarak Yenişehir Havaalanı'nı bir türlü canlandıramazsak, Bursa Havaalanı'nı en azından küçük uçaklar için faaliyete sokamazsak, İstanbul'dan birileri Bursalılar'ın gözünün içine baka baka kentin göbeğinde kendi tanıtımlarını yaparlar.
Zaten sonunda olacağı da buydu!


GÜNÜN SÖZÜ

"İktidar hukukun başına çorap örmüş, adalet duygusunun üzerine tüy dikmiştir"
Devlet Bahçeli
(MHP Gn Bşk)           


TARİHTE BUGÜN

Harp Okulu Komutanı Talat Aydemir hükümet darbesi yapmak istedi ancak kalkışma bastırıldı, darbe girişimine katılan subaylar emekliye sevk edildi. (22 Şubat 1962)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.