Hava Durumu

Ankara, Bursa’yı bir deniz kenti olarak hiç görmemiş!

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2014 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 07:11
30 Mart yerel seçimleri itibariyle, Bursa’nın tüm ilçelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanıp, merkez ilçe statüsüne geçmesiyle birlikte, Bursa’nın belki de o kadar ihtiyaç duyulmayan ya da görülmeyen bir eksiği daha çıktı ortaya.
O da;
Bursa’nın tam 115 kilometre uzunluğundaki sahillerinin, Ankara’da ilgili bakanlık ve genel müdürlükçe bugüne değin hiç değerlendirmeye alınmaması!
Nedeni de;
Ankara’nın bugüne değin Bursa’yı “sahil kenti” olarak görmemesi ve sahil yatırımları için de Bursa’yı kapsam dışı bırakması.
Ne yazık ki;
Böylesine acı bir gerçek, Bursa’nın tamamının Büyükşehir statüsüne geçmesiyle ortaya çıktı.
Hele hele;
Türkiye’nin en büyük göllerinden İznik Gölü ile Uluabat Gölü’nün de eklenmesiyle Bursa’nın sahil şeridinin 300 kilometreye kadar çıkıyor olmasına rağmen, bugüne değin yatırım dışı bırakılması daha da şaşırtıcı.
İşte;
Bu acı gerçek, 30 Mart sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önüne gelince ilk yapılan işlerden biri, Sahiller Daire Başkanlığı’nın kurulması oldu.
Bu yönde;
İlk ele alınan sahil şeridi ise Mudanya oldu.
Ve;
Mudanya sahil projesi tamamlanarak onaya hazır hale getirildi.
Bu projede;
İstanbul’un doldurulan alanlarından Kartal, Pendik ve Maltepe de örnek olarak alındı.
Hatta Tayyip Erdoğan’ın kullandığı miting alanı olarak bilinen Yenikapı’daki dolgu alanı da, Bursa’nın fiziki şartları elverişsiz sahilleri için de baz alındı.
İşte;
Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçen Bursa’nın tüm bu sahillerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile helikopterle havadan inceledik.
Altepe;
Geçmişte Bursa’nın, sahil kenti listesinde bulunmaması, yatırım yapılmaması ve Bursalılar’ın da sahilleri kullanamamasından dolayı üzgündü.
Sevinci ise, yapacakları çalışmalarla sahillerin ilk kez halkın kullanımına açılacak olmasına yönelikti.
Konuştuğumuzda da şunları söyledi:
“Bursa’nın aslında bir deniz kenti olduğunu, dışarıdaki insanlar bilmiyor du. Şimdi ilk kez sahillerimiz ciddiye alınıyor. Mudanya’dan Gemlik’e, Karacabey’den körfeze değin projeler üreti- yoruz, planlamalar yapıyoruz.
Bursa’nın gerçek anlamda bir sahil kenti olduğunu, yapılan çalışmalarla birlikte göstermek istiyoruz”
Altepe;
Bugüne kadarki eksikliği de şu sözlerle açıkladı:
“Ankara’da ne yazık ki sahil şehirleri ile ilgili stratejik planlamada Bursa yok. Bursa’yı sahil şehirleri arasına koymamışlar. Nasıl ki kervan şehirleri ya da kış sporları ile ilgili pek gündemde yoksa maalesef, sahiller de alınmamış. İnşallah sahil kenti projelerine bu yeni strateji ile giriyoruz, kısa zamanda da Bursa’yı gerçek anlamda bir deniz kenti hüviyetine kavuşturacağız”
Uçuşumuz sırasında şunu da ilave etti:
“Yapılan yatırımlarla her geçen gün denize olan ilgiyi artırıyoruz. Suya, deniz ulaşımına ilgiyi artırıyoruz. O altyapı yapılmazsa buraya deniz araçları gelmez, deniz sporları gelmez, yatlar gelmez. Bu aktiviteleri gerçekleştirecek, canlılık sağlayacak yatırımlar yapmak lazım. Bunları teşvik etmek için organizasyonlar yapmak lazım. Şimdi bunları başlatıyoruz”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.