Hava Durumu

Altepe ve Dündar, Kosova’ya yine birlikte çıkarma yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2012 08:41

Başbakan Yardımcısı;
Bekir Bozdağ’ın başkanlığındaki yaklaşık 40 kişilik heyet, deyim yerindeyse bölgeyi bir kez daha alarma geçirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AKP Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, CHP Milletvekili Aykan Erdemir ile belediye meclis üyelerinin ve bürokratların katıldığı programda hayli ilginç görüntülere şahit olduk.
Örneğin;
Sadece 2 milyon nüfuslu bu küçük ülke Kosova’da dikkat çeken en önemli unsur, Amerika sevgisi ve sempatisi.
Hal böyle olunca;
Bu küçük ülkenin 600 bin nüfuslu başkenti Priştina caddelerindeki işyerlerinde bile ABD bayraklarını açıkça görmek mümkün.
Hatta bu ABD sevgisi, en büyük caddeye Bill Clinton ismini verecek ve heykelini dikecek kadar da büyük.
Sanırız;
Sadece bu küçük örnek bile parçalanan Yugoslavya’nın bu küçük ülkesinde ABD’nin ne denli büyük güç olduğuna dair iyi bir gösterge. Bu nedenle bölgede, “Türkiye olmazsa olmaz” konumunda pek görünmüyor.
Bu nedenle de;
Onlardan ziyade sanki ‘bizler orayı daha çok önemsiyormuşuz’ gibi de bir izlenim çıkıyor ortaya.
Kuşku yok ki;
Osmangazi Belediyle Meclisi üyelerinden AKP’li İsmail Hakkı Arslan ve Zekeriya Dindar, CHP’li Akın Poroy ve MHP’li Ahmet Mehmet Bilgin ile AKP il yönetiminden Zekeriya Ayışık ve Dinçer Akyel’in de katıldığı programda en etkileyici bölüm Osmanlı Devleti’nin 3 büyük kurucusundan biri olan 1. Murat’ın ölüm yıldönümünde düzenlenen anma töreniydi.
İmparatorluğun;
Sınırlarını 95 bin kilometrekareden 500 bin kilometrekareye çıkaran, iyiliksever ve merhametli kişiliği nedeniyle kendisine “Hüdavendigar” ismi verilen 1. Murat, Osmanlı’ya Balkanlar’ın kapısını açan Kosova Savaşı’nda Sırplı asker Miloş Obiliç tarafından şehit edilmişti.
Aradan;
Yüzyıllar geçmesine rağmen anılmaya devam edilen 1. Murat için Osmangazi Belediyesi’nin bu bölgede gerçekleştirdiği anma töreni, Türkiye ile Balkan ilişkileri açısından hayli önemliydi. Program, özellikle bu bölgeye ilk kez gidenler için fazlasıyla etkili oldu ki, bu nedenle etkinliğin organizasyonunu yapan Niltur’u ve Erol Bodur’u kutlamak gerekiyor.

 

Alışveriş Şenliği bugün başlıyor

Bursa’da bir gelenek oldu artık Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Alışveriş Şenliği.
Bursa ekonomisine katkı koymak ve alışverişi canlandırmak amacıyla Celal Sönmez başkanlığındaki BTSO yönetiminin, 8 yıl önce uygulamaya geçirdiği “Bursa Alışveriş Şenliği”nin bu yılki organizasyonu da bugün başlıyor.
Bu amaçla; Sönmez başkanlığındaki BTSO yönetimi bugün yerel yöneticilerle birlikte, Ulucami yanındaki Orhangazi Parkı’nda saat 11.30’da düzenlenecek törenle, uygulamaya katılan esnaf ve vatandaşa avantajlar sağlayacak şenliği resmen başlatacaklar.

 

 

DP’li Seymen’den AKP’ye dokundurma

Hatırlanacağı üzere;
AKP’nin Mudanya ilçe yönetiminin düzenlediği iftarı, yemek siparişi verilmesinin unutulması nedeniyle parti içinde bir krize yol açmıştı.
Gerçi;
AKP’li yöneticiler hemen ertesi gün bu iftarı tekrarlamış olsalar da, Bursa’da ilk kez yaşanan böyle bir olayın kahramanı olmuşlardı.
Görünen o ki;
Bu olayı, diğer partilerin yöneticileri de unutmuyor.
Demokrat Parti’nin Bursalı MYK üyesi Ömer Seymen, partisinin bu akşam Kültüpark Özgen Çay Bahçesi’nde vereceği iftar için dün aradığında, şu kinayeli notu da özellikle düştü:
“Hiçbir hemşerimiz merak etmesin, bizim iftarımızda kimse aç kalmaz, yemeksiz iftar da olmaz”

 

 

CHP’liler bu akşam dinletide

İsmet Karaca başkanlığındaki CHP Osmangazi yönetimi bir süre önce karar altına aldığı “dinleti organizasyonu”nu bu gece hayata geçiriyor.
Sırameşeler’deki Paşa Çiftliği istasyonu yanındaki “istasyon tesisleri”nde bu akşam saat 21.00’den itibaren başlayacak etkinlikte sanatçı Haluk Çetin’in katılımıyla gerçekleştirilecek dinleti, pek çok CHP’liyi de bir araya getirecek.

DSP’den bir iftar ilki

Bursa’da;
Doğrusunu söylemek gerekirse Demokratik Sol Parti’nin il yönetimi dışındaki örgütlerinin uzun süredir sesi soluğu çıkmıyor.
Bu nedenle Osmangazi ilçe yönetiminin düzenlediği iftar organizasyonu davetini görünce şaşırmadık değil. Programa göre DSP’nin iftarı, bu akşam Nilüfer’de Konak Caddesi’nde Ziraat Bankası altındaki hobi büfe’de gerçekleştirilecek.

 

 

MHP’li Büyükataman söze açıklama yaptı

MHP’nin Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin Bursa içi çalkantıları nedeniyle yazılı bir açıklama yapmıştı.
Bu açıklamasında;
“Bursa’ya uğramadan Bursa milletvekililği yapanları hepiniz biliyorsunuz. Milletvekili seçilip Ankara’ya geldiğim günden itibaren Bursalı hemşerilerimle her zaman iç içe oldum. Ancak malumunuzdur ki MHP’nin Genel Sekreterliği kolay bir vazife değil. Bu göre vim Ankara’da daha çok bulunmamı gerektirmektedir” sözü de vardı.
Büyükataman’ın bu sözlerindeki kişinin  MHP eski Milletvekili Hamza Hamit Homriş olduğu sanılmıştı.
Aradığında özellikle bu söze de değindi ve “Sözlerim Hamit Bey’e değildir” notu düştü ki iletmiş olalım.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.