Hava Durumu

Allah kısmet eder Bursa’ya belediye başkanı seçilirsem

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2014 08:07

Kuşku yok ki;
Bu seçim döneminin Bursa genelindeki en büyük sürpriz adayını CHP çıkardı ve Büyükşehir adayı olarak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’i sundu Bursa kamuoyuna.
Geçmişi;
DYP/DP eksenli olduğu için, yeni partisi CHP’ye alışamadığı da, o günlerde biraz da acemice verdiği ilk röportajında kullandığı “Daha önce CHP’ye oy vermedim” sözüyle belli oldu.
Gerçi;
Şahin, sağ kökenli olduğunu gizlemiyor ancak yeni partisi CHP ile de günden güne uyum sağlıyor.
Örneğin;
Kravatlı ya da kravatsız gömlek yerine, sağ kökenli adayların pek tercih etmediği bir yöntem olan kazak giymeye başladı ve belki de daha önce gardırobunda bulunmayan, sol rengi olan kızıl renkli kazak tercih etti.
Nitekim;
Fotoğraflarını da bu şekilde vermeye başladı.
Hem billboardlarda.
Hem de gazete ilanlarında.
Bu yöntem;
Şahin’in belki de hiç alışık olmadığı bir yöntemdi ama buna rağmen sağın geleneklerini de bu kızıl kazağın üzerine monte etti.
Örneğin;
Her yere Allah’ın selamıyla girip, “merhaba”sını da ekleyerek, propagandasını muhafazakar kimliğiyle yürütüyor.
Her gün 2 bin dolayında kişinin elini sıkmaya özen gösteren Şahin, propagandalarını da kızıl kazağının yanı sıra, sağ elini göğsünün soluna götürerek, seçmene “vicdanınızın sesini dinleyin” çağrısı yapıyor.
İlginç çıkışları da var Şahin’in.
Örneğin;
Partilileriyle birlikte yaptığı propaganda çalışmalarında esnafa ıslak imzalı birer taahhüt dağıtıyor.
Taahhüdü;
“Allah kısmet eder de belediye başkanı seçilirsem” diye başlıyor, sonra da vaatlerini yazılı olarak veriyor seçmene, kanıt olsun diye.
Ve;
Asıl sürprizin, 30 Mart’ta seçilememesi olacağını söylüyor büyük bir özgüvenle.
Bunu da dün akşam görüştüğümüzde şu cümleyle açtı:
“30 Mart gecesi Bursalı hemşehrilerimin beni başkanlık koltuğuna oturtacağını şimdiden görüyorum. Eğer ülkede yaşananlardan ve Bursa’daki yanlış uygulamaların ardından Bursalılar beni seçmezse, işte seçimin en büyük sürprizi bu olur.”

MHP’Lİ ÜYELER TRANSFER OLDU

Dün;
Sürpriz 4 siyasi transfer yaptı Yıldırımlı AK Partililer.
2009 seçiminde;
Yıldırım Belediye Meclisi’ne MHP’den seçilen Erdal Türkoğlu ve Erhan Erkan, partisiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle bir süre önce MHP’den istifa edip bağımsız kalmışlardı.
Dün de;
Partinin ağır topları Recep Altepe, Cemalettin Torun, Hüdayi Yazıcı’nın da katılımıyla AK Partili oldular.
Yanı sıra;
Düzenlenen törende, MHP’nin eski yöneticisi Erol Hazar ile ANAP’ın Yıldırım ilçe eski başkanı Yusuf Öztürk de AK Parti’nin yeni transferleri oldu.

ALTEPE VE EDEBALİ PROJE AÇIKLAYACAK

AK Parti’nin;
Osmangazi ve Nilüfer adayının ardından Büyükşehir adayı Recep Altepe ile Yıldırım adayı İsmail Hakkı Edebali de, seçim projelerini yarın açıklayacak.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da gerçekleştirilecek sunumda, Edebali 2014-2019 seçim dönemine yönelik tasarladığı projelerini partilileri eşliğinde aktaracak.
Yanı sıra;
Başkan Recep Altepe de bu törenden bir saat sonra Merinos AKKM’de yeni döneme dair projelerini paylaşacak kamuoyu ile.
Bu;
Her iki törende, Edebali ve Altepe’nin en büyük destekçisi ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak. Edebali’nin ve Altepe’nin sunumlarına katılacak olan Arınç, partisinin iki önemli adayına önemli bir güç de vermiş olacak.

GÜNAYDIN, DESTEK İÇİN BURSA'DA

Bursalı;
Partililerine ve adaylarına destek vermek üzere, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gökhan Günaydın bugün Bursa’da olacak.
CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu yöneticisi olan Günaydın, bu sabah da partilileri ile bir araya gelerek, gazeteciler aracılığıyla Bursa kamuoyuna seçim mesajları verecek.

BURSARAY'IN YENİ HATTINI AÇACAK

Yeni dönem için;
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin en büyük avantajlarından biri, tek tek hayata geçirmeye hazırlık yaptığı ulaşım projeleri.
Nitekim;
Altepe’nin, yeni döneme kalmadan, bu seçim döneminde son hizmete açacağı projesi Bursaray’ın Kestel etabının bir bölümü olacak.
Şu anda;
Kentin doğusunda Arabayatağı’na kadar giden raylı sistem, 19 Mart Çarşamba günü Otosansit’e kadar gitmeye başlayacak.
19 Mart’ta;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açılacak 4 duraklı yeni hat, düzenlenecek törenin ardından yolculu seferlere de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.