Hava Durumu

AKP'nin kaybettiği 4 ilçede başkanların 3 yıllık karnesi?

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2012 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2012 08:33
Bursa'da 2014 seçimi öncesinde AKP'li belediye başkanları hakkında parti üst yönetiminde kanaatlerin yavaş yavaş oluştuğunu aktarmıştık sizlere.
Genel görüntü o ki, 2 yıl sonra bazı başkanlar yeniden aday gösterilmeyecek.
Bugün de AKP'nin elinde olmayan 4 ilçeyi ele alalım.
AKP'nin 2 yerel seçimde de alamadığı Nilüfer'in başkanı Mustafa Bozbey, sadece CHP'nin değil, bölgenin de fenomen idarecisi. Diğer partilerin seçmenlerinden de oy alabilen Bozbey'in CHP ile CHP'nin de Bozbey ile birlikteliği devam ettiği sürece 2 yıl sonrasının adayının yeniden Bozbey olabileceğini söylemek olası.
İznik'te, eski AKP'li, yeni MHP'li belediye başkanı Kadri Eryılmaz ise geçen 3 yıllık süreye göre, MHP üst yönetiminin yeniden yola devam edebileceği bir isim. Eryılmaz, her ne kadar son 8 yıldır İznik'te beklenen patlamayı yapamamış olsa da sürdürdüğü "idare-i maslahat" politikasının sonuçları en geç 2 yıl  sonra görülmüş olacak.
Yanı sıra;
Orhangazi gibi dinamik bir ilçeyi 3 yıl önce kıt imkanlar ve zor koşullarla AKP'nin elinden almayı başaran ANAP/DP'li İsmail Tartar'ın karnesi ise oldukça başarılı. Sürekli halkın içinde olduğu için ilçe halkının kendisine çok yakın bulduğu bir yönetici olan Tartar, bu durumu bir de belediyecilik hizmetleriyle taçlandırınca Tartar, kuzey bölgesinin adeta yıldız başkanı oldu.
Daha şimdiden diğer partilerden de adaylık teklifi alan Tartar, bize göre 2014'ün paylaşılamayan tek başkanı olacak.
Yine;
2009'daki son seçimde AKP'den CHP'ye geçen Gemlik'te ise durum farklı. Halen AKP'li Başkanvekili'nin koltukta oturduğu Gemlik'te 2 yıl sonra nasıl bir sonuç çıkacağını kestirmek zor. CHP, seçime Fatih Güler'le girer mi/gerebilir mi ya da başka bir adayla mı seçim almak ister bilinmez ama, 2 yıl sonra Gemlik'te de çok zorlu bir seçimin yaşanacağı aşikar.
Sonuçta, AKP'nin seçim kaybettiği Bursa'daki bu 4 ilçede 2 yıl sonraya dair tahmin yürütmek zor olmakla birlikte, çıkabilecek her sonuç da pek sürpriz olmayacak gibi görünüyor şimdiden.



Bursa'ya komşu kentten bakış?

İstanbul'da yaşayan Bursalı televizyoncu, yazar, akademisyen Prof. Dr. Haluk Şahin, kitap fuarı için geldiği Bursa'da "Memleketim, sanayi kenti olmasına rağmen entelektüel dinamizm edinememiş. Balkan havasının yerini Ortadoğululuk almış" demişti.
Nitekim;
Bu sözlerini "Bursa'yı Üsküp'e ve Granada'ya benzetirlerdi, nüfusu asla 300 bini geçmemeli, ova korunmalıydı" diye de tamamlamıştı. Dün ise Eskişehir'den paylaştı düşüncelerini Şahin.
Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i kastederek "bir kültür vizyonuna sahip" diyen Şahin, bir de "Sol başka Büyükerşen'ler çıkarabilse, Türkiye bambaşka olurdu. Hasetle soruyorum, örneğin Bursa nasıl bir kent olurdu" notu düşmüş.


CHP'de ilk ipuçları!

CHP'de merakla beklenen kongre sürecine bu hafta sonu itibariyle giriliyor. Cumartesi günü Gürsu ve Kestel'le başlayacak süreç, pazar günü de Osmangazi ve Mudanya ile devam edecek ki, bu haftaki sonuçlar, partinin Bursa çizgisi için çok önemli bir ipucu olacak.


Asıl 1 Nisan yasa zamanı!

İnegöl'de gazeteler, 1 Nisan'da "il olduk" başlığıyla çıkıp okurlarına şaka yaptılar. Bize göre asıl şaka, bu yasama döneminde çıkması beklenen Bursa'nın il sınırının, büyükşehir belediyesi sınırı olmasına dair yasa olacak. Çünkü, il olmayı beklerken Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir ilçe olması muhtemel İnegöl'de asıl pandomim o zaman kopacak!


TARİHTE BUGÜN

Askeri darbenin yapıldığı tarih olan 27 Mayıs, Hürriyet ve Anayasa Bayramı olarak ilan edildi.
(3 Nisan 1963)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.