Hava Durumu

AKP’nin iftarında herkes topu beklerken bakın neler yaşandı?

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2012 11:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2012 11:07

Cumartesi akşamı;
Mübarek ramazan ayının 9. gecesi ve iftarıydı.
Bursa’da;
Pek çok parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşu, ya da iş camiası gibi, AKP’nin Mudanya ilçe teşkilatı da başta partilileri ve muhtarlar olmak üzere ilçede bir iftar yemeği vermek istedi.
Bunun için de bir yönetim kurulu kararı alındı.
Ve;
Kadir Kahraman başkanlığındaki AKP İlçe yönetimi, iftarı 28 Temmuz günü verme kararı aldı.
Yer olarak da;
Mudanya’da Montania Otel karşısındaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal tesis seçildi.
Bu iftar organizasyonu, doğal olarak Mudanya’nın AKP’li Belediye Başkanı Hasan Aktürk’e de bildirildi.
Ardından da iftar davetleri yapıldı cumartesi günü için.
Buraya değin her şey normaldi.
Hatta iftar saatine değin normaldi.
Başta Belediye Başkanı Hasan Aktürk, tirilye Belediye Başkanı Ali Turan, AKP Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman olmak üzere pek çok partili, muhtar ve davetli, ilçe girişindeki Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerine gelmeye başladı.
Böylece;
Yaklaşık 300 kişilik bir topluluk, hem sohbet etmeye, hem de iftar saatini beklemeye başladılar.
Ne var ki;
İlginçlik bu dakikalarda başladı.
Çünkü;
İftar saatine az bir süre kalmış olmasına rağmen, masaların üzeri hala boş duruyordu.
Yine de kimse bir şey demedi ve beklemeye başladı.
Derken;
Masalara sular konulmaya başlayınca, pek çok kişi hemen yemeklerin de geleceğini sandı.
Ne var ki;
Ezanın okunmasına bir iki dakika kalmış olmasına karşın hala masaların üzerinin boş olması, bu kez başta protokol olmak üzere, AKP’lilerde ve konuklarında sesli eleştirilere neden olmaya başladı.
Yemekler;
“Gelirdi, gelmedi” derken de sonunda ezan okundu, top patladı ve AKP İlçe Başkanlığı’nın iftarında bulunan 300 kişi adeta donakaldı.
Sadece önlerindeki su ile iftarını açan 300 dolayında kişi, artık iyice homurdanmaya başladı ki, rezalet de artık iyice ayyuka çıktı.
Geceden aktarılanlar;
Geceye katılan başta muhtarlar ve konuklar olmak üzere pek çok kişinin ilçe yönetimine tepki göstererek, çevredeki lokanta ve kokoreççilere giderek iftarlarını açtıkları yönünde.
Tabii;
Söylenenlere göre bu olup bitenler karşısında şok olan Belediye Başkanı Aktürk ve İlçe Başkanı Kahraman ise, topu birbirlerine atmışlar.
Sonunda da herkes geldiği gibi terk etmiş belediye sosyal tesislerini.
Dün itibariyle, olayın nedeni ile ilgili ortak bir görüş bulunmuş ve “yemek aracı Mudanya’ya gelirken kaza yapmış” deniyor ve dedirtiliyordu.
Doğal olarak pek çok kişi de inanmıyor ve organizasyonda hata olduğunu söylüyordu dün.
Hatta, iftar verilecek yerin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olması nedeniyle, yemeğin buradan çıkacağının sanıldığı ifade ediliyordu ki, bu nedenle “kaza” işi çok kişiye inandırıcı gelmiyor ve kötü organazisyonun bahanesi olarak görülüyordu.

 

Kuralsızlığı tetikleyen denetimsizlik

Normalde;
Mesai saati bitiminde de özellikle minibüs şoförlerinin kuraldışılıkları yüzünden tek şeride düşen Ankara Yolu, şimdi ramazan ayıyla birlikte iyice çile yolu haline döndü.
Minibüsler için Gençosman Kavşağı’ndan başlayıp 3’şer şerit olarak uzanan Ankara Yolu, hiçbir denetimin de olmaması nedeniyle, özel araçlar için tam anlamıyla tek şeritten işler hale geldi.
Bu yolda;
En sağda 3. şeritte dakikalarca durmaktan tutun da, orta şeritte bir anda durup müşteri indirip bindirmeye, sinyalsizliğe, yola ani çıkışlara değin neredeyse her türlü kural ihlalini görüyorsunuz ki, dediğimiz gibi her gün yaşanan ve diğer sürücüleri de adeta çileden çıkaran bu kuraldışılığı tetikleyip azdıran ise denetimsizlik!

 

Ekinci sessizliği merak konusu oldu
Özellikle;
3 adayın yarıştığı ve Metin Çelik’in kazandığı CHP il kongresi sonrası sessizliği dikkat çekiyordu Milletvekili Kemal Ekinci’nin.
Doğal olarak partililer arasında da konuşuluyordu.
Şimdi ise;
Hafta başında Başkan Çelik’in düzenlediği ve diğer milletvekillerinin de katıldığı kurultay değerlendirmesinin ardından perşembe akşamı da Osmangazi Danışma Kurulu’na katılmayan CHP’nin tek milletvekili olması, Kemal Ekinci’ye yönelik soru işaretlerini fazlasıyla artırmışa benziyor.

 

Kurmayların gözleri yine eski ilçede mi?

İki ismin, iki ortak siyasi özelliği var.
Birincisi, ikisinin de AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’ın yardımcıları olmaları.
Diğeri de, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde her iki ismin de Nilüfer Belediyesi’ni almak istedikleri kadroda yer almaları.
AKP’nin Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir’in en bariz iki ortak özelliği bu.
İl Başkanı Yalçın’ın da en yakın isimlerinden olan Edebali ve Demir, bugünlerde iftar sonrasında Nilüfer’de FSM Bulvarı’nda yürüyüşler yaparken görülüyor ki, bu da görenlerin aklına, AKP’nin bu 2 kurmayının gözlerini, yıllar sonra yine Nilüfer’e çevirdikleri düşüncesi geliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.