Hava Durumu

AKP'nin A takımı için Yalçın nasıl davranmış?

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 08:42
Bursa'da;
Özellikle AKP tabanının il kongresi sonrası merakla beklediği kurmay kadrosu anlamına gelen yürütme kurulu da dün açıklandı.
Böylece AKP yönetiminin Bursa'daki yol haritası da aşağı yukarı belli oldu.
Görebildiğimiz kadarıyla listede önemli değişiklikler var.
Örneğin Sedat Yalçın'ın sağ kolları olan ve özellikle parti içi muhalefet tarafından zaman zaman eleştirilerin hedefi olan Cemalettin Torun yine Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı.
İsmail Hakkı Edebali de Teşkilat Başkanı olarak yerini koruyanlardan. Tıpkı İl Sekreteri İlhami Aydın ve Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Abdullah Duman gibi.
Bu arada;
Yalçın'ın sağ kollarından Ömer Demir'i de yeniden yürütme kuruluna Dış İlişkiler Başkanı olarak aldığı görülüyor.
Yürütme kurulunda görev yeri değişenler de var.
Yine;
Görebildiğimiz kadarıyla Ali Yılmaz, Yerel Yönetimler'den Halkla İlişkiler Başkanlığı'na, Öznur Yağcı Sosyal İşler'den Ar-Ge Başkanlığı'na getirilmiş.
Ve tabii;
Parti içinde “üçüncü yolcular” olarak adlandırılan ve Kamuran Çatalkaya ile Murat Demir'le birlikte pazarlıklar yaptığı söylenerek Sedat Yalçın'a destek verip listesine giren Osmangazi'nin eski ilçe başkanı Tahsin Kara da Seçim İşleri Başkanı gibi önemli bir görev almış görünüyor.
Genel manada değerlendirildiğinde AKP'nin Bursa'daki kurmay kadrosunda yarı yarıya bir değişiklik görünüyor.
Eski isimlerle yenileri harmanlayarak bir il yürütme kurulu oluşturduğu gözlenen İl Başkanı Sedat Yalçın, hem yakın çalışma arkadaşlarına karşı duygusal davranmış, hem yenilikçi ve değişimci olmak istemiş hem de il başkanı seçilmesinde kendisine destek veren gruba sandalye vermiş bir görüntü içinde kalmış.


Parktaki 1 Mayıs hatırlatması neydi?

Önceki akşam;
Kültürpark'ta AKP'nin önemli isimlerinden biriyle karşılaştığımızda konu 1 Mayıs kutlamalarından açıldı.
Ve ilginç bir hatırlatma yaptı.
Doğrusu, söylediklerini duyunca anımsadık.
Hatırlatması;
Geçen yıl İstanbul'daki 1 mayıs kutlamalarından sonra bazı marjinal sol grupların Taksim Meydanı söylemlerine karşı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği "Taksim'i kopara kopara aldık diyenler, 1977'den beri neredeydi" sözüydü.
Bunu hatırlatan AKP'nin etkin ismi, yaptıkları reformların zaman zaman unutulduğunu söyledi ki, bu hızlı değişimin arasında Taksim'in de bulunmasının hatırlanması gerektiğini anımsattı.



Yeni başkandan Bozbey açıklaması

CHP'nin;
Atanmışlıktan seçilmişliğe atanan Nilüfer ilçe başkanı Özgür Şahin önceki gün Bursa Hakimiyet'te konuğumuzdu. İki adaylı kongre yarışı sonrası değerlendirme yaparken bir ara ilginç bir noktaya da değindi genç başkan.
Aslında, söylediği eski bir söylentiye dairdi, ancak bir iddiadan da bahsetti.
Başkan Şahin'in bahsettiği, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in CHP'den istifa ederek AKP'ye geçeceği yönündeki söylentiydi.
"Bunları yayanı" dedi "Şiddetle ve esefle kınıyorum, ne böyle bir ihtimal var, ne de böyle bir düşünce"
Ardından da şunu söyledi:
"Bunlar, birileri tarafından kasıtlı olarak özellikle yayılıyor ve başkanımız seçmen nezdinde yıpratılmaya çalışılıyor. Şu unutulmasın ki, AKP, Nilüfer'i alamayacağı gibi başkanımız Mustafa Bozbey'in de yanından bile geçemez"



Altepe'den söylentiye sünger

Dün sabah;
Almira Otel'de İl Başkanı Sedat Yalçın'ın yanında görüntü veren isimlerin başında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de vardı.
Aralarında soğuk rüzgarlar estiği söylenen Altepe ile Yalçın dün gazetecilere sıcak kareler verdiler.
Yine dün sabah Trabzon'da başlayan Sağlıklı Kentler Birliği Zirvesi'ne katılması gerekirken, Yalçın'ın toplantısına katılan ve Trabzon'a epey gecikmeli uçan Başkan Altepe de bu hamlesiyle ciddi bir sünger çekmiş oldu haklarında söylenen dedikodulara dair.


Osmangazi'den Yıldırım'a taşındılar

Bursalı Büyük Birlik Partililer, sonunda taşınma telaşını bitirip, yeni yerlerine taşındılar.
Bir süredir Osmangazi'de faaliyet gösteren BBP'nin Bursa İl Başkanlığı binası, biraz ekonomik nedenler, biraz da ulaşım anlamında radikal bir kararla Yıldırım'a taşınıyordu. Sonunda bu işlemler bitti ve Yıldırım'daki yeni bina, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Efe ve Mustafa Semerci'nin de katılımıyla yapılan açılış ile resmen devreye girdi.



TARİHTE BUGÜN

Başbakanlık, 2. Dünya Savaşı nedeniyle şeker satışlarını durdurdu, 1 yıl sonra da nüfus başına 2 kilo un verilmesine karar verildi. (4 Mayıs 1943)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.