Hava Durumu

AKP kulislerindeki cumartesi gecesi iddiası heyecan yarattı

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2012 08:32
Söylenti, dün bir hayli heyecan yarattı.
Hatta;
AKP kulislerinde dün dilden dile de dolaştı ancak sonrasında elde edilen bilgiler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu hafta, Bursa'ya cumartesi akşamından değil de, pazar günü günübirliğine geleceği yönünde oldu.
Tabii bu olasılık, bazı partilileri kongreye yönelik de çeşitli öngörülere itti. Hatta, Başbakan'ın cumartesi günü iki il başkan adayı Sedat Yalçın ve Şevket Orhan'la görüşme yapabileceğini düşünenler kadar, geceden bir sürprizin çıkabileceği bile ihtimalini söyleyenler de oldu. Bu nedenle de türlü türlü senaryolar bile gerçekleştirildi.
Ancak sonrasında Valilik kanalıyla kontak kuranlar, Başbakan'ın cumartesi günü gelme olasılığının gündeme geldiğini ancak bu ziyaretin pazar günü bir günle sınırlı olduğunu öğrendiler.
Bu arada;
Başbakan Erdoğan'ın da programı yavaş yavaş netleşmeye başladı.
Programa göre;
Erdoğan ilk olarak, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne gelecek ve Türkiye ile Arap ülkelerindeki başta turizm endüstrisi olmak üzere çeşitli sektörlerdeki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "1. Türk-Arap Buluşması"na katılacak.
Erdoğan, bu programın ardından da Atatürk Spor Salonu'na geçecek ve partisinin il kongresinde, partililerine hitap edecek.
Planlamaya göre Başbakan Erdoğan daha sonra da Yeniceabat'a geçecek.
Burada, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca yaptırılan Mesleki Eğitim Kampusü'nü resmen hizmete sokacak olan Başbakan Erdoğan, aynı yerde telekonferans yöntemiyle de bazı açılışlar gerçekleştirecek.
Bu törenlerde, yine BTSO tarafından yaptırılan Diyanet Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu'nun resmi açılışı, Büyükşehir Belediyesi'nin 502 milyon liralık raylı sistem batı hattı ve yeni vagonların hizmete girmesi ile Yenişehir'de kurulu Şişecam Fabrikası'nın resmi açılışı da bulunuyor.



Yeni görev, AKP içinde konuşuldu

Kısa adı BUSAT olan Bursa Sağlık Turizmi Derneği, Bursa'nın yeni oluşumlarından biri.
BUSAT'ın başkanlığını da Doruk Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Mustafa Esgin yapıyor. Esgin şimdi de Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi'nin Güney Marmara Başkanlığı'na seçildi. Bursa ve Türkiye'nin yeni hizmet alanlarından biri olan sağlık turizmine yönelik STK'lardan biri olan bu kuruluş, yakın geleceğin de önemli noktalarından biri olacağa benziyor.
İşin ilginci;
Esgin'in bu alandaki yükselişi dün AKP kulislerinde de yankı yarattı. Bu pazar günü yapılacak AKP il kongresi öncesinde bazı çevrelerce telaffuz edilen "üçüncü yol" formülünden hareketle, adı il başkan adaylarından biri olarak anılan Mustafa Esgin'in sağlık turizmi sektöründe artan görevleri, konuşulanlara göre Esgin'i "üçüncü yol"dan çıkarmışa benziyor.



Altepe, Bursa'da bir ilki yapacak

Dün itibariyle;
Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin medyanın karşısına çıkacağı program netleşti.
Dün öğlende kurmaylarıyla son rötuşları yapan Başkan Altepe, gazetecilerle yapacağı buluşmanın tarihi olarak 24 Nisan salı gününü belirledi. O sabah, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hüdavendigar Salonu'nda detaylı bir sunum yapacak olan Başkan Altepe'nin bir de sürpriz görsel şovu olacak. Bursa'da ilk kez denenmesi beklenen bu çok farklı sunum tekniği, şimdiden belediye kurmaylarında da heyecana yol açtı.



Programını kaydırdı

Planlamaya göre;
AKP'nin il başkan adayı Şevket Orhan'ın medya buluşması bugün yapılacaktı. Ancak bu program, cuma sabahına ertelendi. Bugün bir ilçede yapılacak delege buluşması için ertelenen Almira Otel'deki medya buluşmasının ardından da, Orhan aynı gece Merinos AKKM'de il delegeleriyle yemekte bir araya gelecek.


Tayan'ın Yenişehir sözleri hırslandırdı

Görünen o ki;
CHP'nin dün gerçekleştirilen Yenişehir ilçe kongresin, sonuçtan ziyade asıl damgasını vuran Milletvekili Turhan Tayan'ın sözleri oldu. Eski milletvekilleri Onur Öymen, Abdullah Özer ve Yahya Şimşek'in de hazır bulunduğu kongrede, ilçenin Büyükşehir sınırlarına alınması konusunun mutlaka Yenişehirli'ye sorulması ve kararı bu bölge halkının vermesi gerektiğini ısrarla vurgulayan Tayan, yaptığı sert konuşmasında, icra memurlarının da köylerde cirit attığını, üretici ile besicinin dayanacak gücü olmadığını AKP iktidarının göremediğini anlattı.
Yine;
Tecrübeli siyasetçi Tayan'ın "Yenişehir'e modern bir havaalanı yaptık ancak iktidar bu havaalanını çalıştıramıyor. Oysa özel havayolu şirketleri Bursa'da ofis açarak Sabiha Gökçen Havaalanı'na yolcu götürüp getiriyor"
sözleri de, salondaki partilileri hırslandıran ifadelerdi.



TARİHTE BUGÜN

CHP'yi ve basını soruşturmak üzere Tahkikat Komisyonu kuruldu. İnönü, "Bu, demokratik rejim yönünden ayrılıp onu baskı rejimine götürmektir" dedi. (18 Nisan 1960)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.