Hava Durumu

AKP kongresiyle endekslenen bu seçimi, CHP yeniletmek istiyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2012 08:57
Gürsu'daki uygulama kadar, iddialar da ilginç.
Bir kaç gün önce gerçekleştirilen Kent Konseyi seçimi görünen o ki krize yol açtı.
Çünkü;
İlçede STK'ların öncüleri olan Esnaf Odası, Ziraat Odası, Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yanı sıra diğer siyasi partiler gibi düşünen CHP'nin ilçe yönetimi düğmeye bastı ve seçimin
iptali için Kaymakamlık'a başvurdu.
Gerekçe ise seçimin "usulsüz" olması.
Peki;
Kent Konseyi seçimine yapılan itiraz niye?
CHP'nin İlçe Başkanı Cavit Kaya'ya göre, bu seçim pek çok kişiden habersiz gerçekleşti. Çok sayıda kişinin ve kurumun bilgilendirilmediğini iddia eden Kaya, bu nedenle seçime belirli kişilerin çağırılarak Kent Konseyi'nin yeniden dizayn edildiği görüşünde.
Bu nedenle de seçimin yenilenmesini talep etti.
Bu seçime ilişkin soru işaretlerini de söylüyor Kaya.
Örneğin;
Belediye ile koordineli ama özerk bir kurum olarak çalışan Kent Konseyi'nin sessiz sedasız yapıldığı öne sürülen seçiminde başkan seçilen İbrahim Arslan, Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün yakın siyasi dostu. Hatta Özcü AKP'nin Gürsu kongresinde açık açık Arslan'ı desteklemiş ancak Arslan, il yönetiminin desteklediği Cüneyt Yıldız'a karşı seçimi kaybetmişti.
Bu nedenle de, koltuğundan olan Arslan'a, Özcü desteğiyle yeni bir koltuk verildiği ancak bu seçimin usulsüz yapıldığını iddia ediyor CHP İlçe Başkanı Kaya.
Keza;
Bir başka iddia da, Belediye Başkanı Özcü ile ters düştüğü konuşulan konseyin AKP'li eski başkanı Orhan Erdoğan'ın söylemlerinden yola çıkılarak karar defterine ilişkin inceleme istenmesi de hayli ilginç.
Bakalım Kaymakamlık bu seçim hakkında nasıl bir yöntem izleyecek?



Kongre takviminde dikkat çeken ilçe

CHP'de ilçe kongreleri takvimi nihayet belli oldu. Süreç 7 Nisan'da Kestel ve Gürsu ile aynı anda başlayacak, 3 Mayıs'ta MKP ile son bulacak.
Takvimde bir tarih dikkat çekiyor ki o da 29 Nisan Pazar. O gün hem Yıldırım hem de Nilüfer ilçe kongreleri yapılacak ki bu iki büyük ilçenin aynı güne getirilmesi ve oynama yapılmaması ilginç görünüyor. Çünkü partililer, tüm gözlerin üzerine çevrili olduğu 3 büyük ilçeden 2'sini hem tam olarak izleyemeyecekler, bölünecekler, hem de aynı gün kamuoyuna dönük 2 önemli kozunu tek günde harcayacaklar.



DP'de adayları hararet bastı!

Dün akşam üzeri AS TV'de canlı yayın "Satırbaşı"nda Demokrat Parti'nin 4 il başkan adayı Ahmet Yıldırım, Ahmet Okumuş, Ahmet Sevinç ve Zeki Ekren'i konuk ettik. Şunu gördük ki, pazar günü Merinos'ta yapılacak il kongresi bir hayli hareketli, heyecanlı ve belki de biraz çatışmalı geçecek. Yani pazar günü yüzde 0.6'lık DP'de hiç de kolay bir kongre olmayacak, görüntü bu.


AKP'de Yalçın şov yapacak

AKP'de gözler bugün İl Başkanı Sedat Yalçın'da.
Genel Merkez'in desteğini alarak Ankara'dan mutlu dönen Yalçın, adaylığını Merinos AKKM'de bugün açıklıyor.
Tahmin edileceği üzere adaylık açıklamasının parti binası dışında yapılacak olması, Yalçın'ın bugün büyük bir kalabalıkla gövde gösterisi yapacağı anlamı da taşıyor. Konuşulanlar, partililerin yanı sıra ilçe başkanlarının da bu açıklamada Yalçın'ın yanında olacağı ancak, belediye başkanları ile milletvekillerinin açıklamaya özellikle katılmayacakları yönünde.




TARİHTE BUGÜN

Yassıada duruşmalarında idama mahkum edilen ancak cezası müebbete çevrilen eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'a tahliye kararı çıktı.         
(22 Mart 1963)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.