Hava Durumu

AKP’deki görüntü dönemin ANAP-DYP’sini hatırlattı

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2012 08:40
Ve artık geri sayım işlemi başladı AKP'de.
Bu pazar günü Atatürk Spor Salonu'nda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan il kongresi öncesinde il başkan adayları da ekipleriyle birlikte son kozlarını oynuyorlar.
Bu yönde;
Sedat Yalçın son hamlesini yaptı ve il kongresinde oy kullanacak 600 küsur delegeye pazar akşamı Altınceylan'da yemek verdi. Bazı eski ve yeni milletvekilleri ile ilçe başkanlarının da katıldığı yemekte, beklenen vurgu da delegelere son bir kez yapıldı. Özellikle;
Yalçın'ın bu yönde söylediği "Başbakanımız bir tespit, bir istişare yapıyorsa, topluma bakıp anketler yapıyorsa ve bunun sonucuna göre karar veriyorsa ona bizim delegemiz mutlaka uyar" ifadeleri dikkat çekiciydi.
Yalçın'ın;
Delegeleri tek tek salon girişinde İl Kadın Kolu ve İl Gençlik Kolu Başkanı'yla birlikte karşıladığı gecede, parti içi demokrasiden bahsedildiği kadar, Ankara'nın Yalçın'ı istediği yönündeki algının sık sık vurgulanması da önemliydi.
Böylece, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cumartesi günü ilçe başkanlarıyla yaptığı özel toplantının ardından Yalçın da bu buluşmayla kongre öncesi son kozunu da oynayıp, gözünü, yapacağı listeye çevirdi.
Tabii; Bu son yemekten delegeler epey karlı çıktılar!
Aktarılanlara göre 600 küsur delegeye girişte, isimlerinin yazılı olduğu kalem takımı, deri cüzdan ve anahtarlıktan oluşan bir takım, üstelik deri portföy çantayla birlikte dağıtıldı. Bu görüntüler, yıllar öncesinin ANAP ve DYP kongrelerini hatırlatırken, delegelere kongre öncesi hediye verme uguyalaması da yıllar sonra hortlatılmış oldu.
Keza, bu hediyeler ve yemeğin yaklaşık 80 bin liralık bir maliyetinin bulunduğu ve bunun nasıl karşılandığı da dün telefon trafiğindeki konulardan biriydi.



Şevket Orhan’dan 2 kritik buluşma

Bursa'da;
AKP kongresine az bir süre kala, il başkan adaylarından Şevket Orhan da ilçe gezilerini yavaş yavaş sonlandırmak üzere.
Bu arada Orhan'ın programında bir düzenleme yapıldı. Buna göre Şevket Orhan, yarın sabah Almira Otel'de gazetecilerle bir araya geldikten sonra cuma akşamı da Merinos'ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde il kongresinde oy kullanacak olan il delegelerini ağırlayacak. Kulağımıza gelenler, herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek ya da sıkıntı yaratmamak için cuma günkü bu buluşmaya ilçe başkanları ile miletvekillerinin, belediye başkanlarının davet edilmeyeceği.
Adaylık açıklamasındaki hassasiyetini sürdürme niyetinde olan Orhan'ın diğer yandan da "yaklaşık 500" partilinin adının bulunduğu isim havuzundan kurmay kadrosuyla birlikte önseçimlere başladığı aktarılıyor.



İntiharın Genel Provası Bursa'da

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği tiyatro festivali kapsamında bu akşam Nazım Hikmet Kültürevi'nde, İstanbul'da bir hayli ses getiren bir oyun sergilenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sergilediği "İntiharın Genel Provası" isimli oyunun en önemli özelliği, Türkiye'de son yıllarda giderek artan intihar vurgusunu aktarıyor.


Milli Görüş'te Ergenekon krizi

Görünen o ki;
Önceki gün Yenişehir'in göbeğinde, Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun başına gelen talihsiz olay, Milli Görüş caiması içinde adeta gündem maddesi.
Bir süre önce görevden aldırdığı Yenişehir ilçe teşkilatının bazı mensuplarınca taciz edildiğini, hakarete uğradığını ve tekmelendiği aracıyla ellerinden zor kurtulduğunu anlatan Terzioğlu'nun bu konuyla ilgili "Bana Yenişehir'de Ergenekon'un Bursa ayağı saldırdı" ifadeleri yayınlanmıştı. Anladığımız kadarıyla medyada yayınlanan bu ifadeler Terzioğlu'nu epey zora sokmuş ki, dün yeni bir açıklama yaparak bu sözleri yalanladı.



Bursa'da Bosch'a çırpınanlar kim?

Binlerce işçinin çalıştığı Bursa OSB'de kurulu Bosch'ta bir süredir bir gerginlik vardı ki dün de olan oldu, kavga çıktı.
Nedeni de, sendikalar arasındaki mücadele. Bir taraftan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, bir yandan da Türk-İş'e bağlı Türk Metal-İş Sendikası uzun süredir yetki mücadelesi yapıyordu. DİSK kanadı, işçilerin kendilerine geçtiğini ve yetkinin de kendilerine geçtiğini öne sürüyor. Türk-İş tarafı ise yetkinin uzun süredir kendilerinde olduğunu belirtip çalışanların "ayartıldığını" iddia ediyor.
Dün bu yönde iki kanattan da açıklamalar geldi.
Ayrıca Ankara'dan da sendika üst yöneticileri Bursa'ya geldi ki, bu kadar çalışanı olan Bosch'ta 2012-2014 dönemi toplu iş sözleşmesi yetkisinin kimde olduğu galiba inceleme ile belli olacak.



Nilüfer kongresi öncesi sürpriz mi?

29 Nisan'da yapılacak CHP'nin Nilüfer ilçe kongresi öncesinde adaylığını açıklayan tek kişi olan mevcut başkan Özgür Şahin'e karşı henüz resmi rakip yok. İsimleri parti kulislerinde dolaşan Hasan Hayırlı ve Hüseyin Akkuş ile İsmail Kaya'nın henüz resmi adaylık için programları belli olmazken, kulislerde birleşmelerden de bahsediliyor. Bu yönde Özgür Şahin'in listesine destek amaçlı olarak bir adayın lehte çekilebileceği konuşulurken, görüşmelerin de sürdüğü aktarılıyor.


TARİHTE BUGÜN

Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Çankaya Köşkü'nde spor yaptığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. (17 Nisan 1993)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.