Hava Durumu

AKP, 11. yaşını Bursa'da bir rekorla kutlama hazırlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 08:39
14 Ağustos 2001;
Sadece Recep Tayyip Erdoğan için değil Türk siyasi tarihi için de yeni bir dönemin başlangıcıydı.
O tarihte;
Arkadaşlarıyla birlikte İçişleri Bakanlığı'na, Adalet ve Kalkınma Partisi adını verdikleri partilerinin kuruluş müracaatını yapan Erdoğan, partisinin siyasi yelpazedeki yerini de "muhafazakar demokrat" olarak işaret etmişti.
O tarihten bu yana tam 11 yıl geçti.
AKP;
Kuruluşundan bu yana da tarihte görülmemiş başarılar elde etti.
2002 yılındaki seçimde tek başına iktidar olduktan sonra 2004 yerel seçiminden, 2007 genel seçiminden, 2009 yerel seçiminden ve 2011 yerel seçiminden birinci parti olarak çıktı.
AKP, bu yıl da 11. kuruluş yıldönümüne hazırlanıyor.
Ne var ki kuruluş yıldönümü bu yıl da ramazan ayına denk geliyor.
Bu nedenle;
Sedat Yalçın başkanlığındaki parti kurmayları, 14 Ağustos'u iki şekilde değerlendirme kararı aldı ve aynı gün hem partilerinin kuruluşunu kutlanmasını, akşam da İl Başkanlığı'nca iftar yemeği verilmesini kararlaştırdı.
Ne var ki;
Bu yıl verilecek iftar yemeği içerik açısından hem Bursa'da bir ilk olacak, hem de bir rekora imza atacak görünüyor.
Çünkü;
Son bir kaç yıldır İftar yemeğini Merinos AKKM'de veren AKP İl Başkanlığı, bu kez çıtayı daha da yükseltip, bu organizasyonu bu kez BUTTİM'in bahçesinde yapma kararı aldı ki, iftara da yaklaşık olarak 4 bin kişinin katılması planlandı.
Bu arada;
Bu yılki iftarın ağır konuğu ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olacak.
Hatırlanacağı üzere;
Arınç, geçen yılın iftar yemeğine katılamamış, geceye Grup Başkanvekili Nurettin Canikli katılmış ancak Canikli'nin konuşması sırasında pek çok partili çeşitil nedenlerle salon dışına çıkınca, ortaya ilginç görüntüler çıkmıştı.
Bu arada;
Dün Ankara'da il başkanları toplantısına katılan İl Başkanı Sedat Yalçın, bugün öğlende de Almira Otel'de ilçe başkanlarıyla yemekte bir araya gelecek ve ramazan ayı faaliyetlerini görüşecek.
Yansıyanlar;
İftar yemeği vermek isteyen ilçe yönetimlerinden, amacına uygun iftar yemeği vermelerinin, yani teşkilatların birbirlerini ağırlamamamalarının isteneceğini yönünde.


İdealist demokratlar 3. şubeyi de açıyor
Kısa bir süre önce;
Bursa merkezli olarak İdealist Demokratlar Derneği'nin Genel Başkanlık görevini Demokrat Parti'nin Osmangazi ilçe eski başkanı Hilmi Bulan yapıyor.
Parti yönetimlerinden ayrıldıktan sonra dernekçilik hayatına başlayan DYP/DP'nin bazı eski yöneticileri, Osmangazi ve Mudanya şubelerinin ardından şimdi de Nilüfer şubesini açıyorlar.
Bu amaçla;
Yarın, Karaman mahallesi metro durağı karşısında gerçekleştirilecek açılışla, Serap Mumcu başkanlığındaki İDD'nin Nilüfer şubesi de hizmete girmiş olacak.


Çelik'ten Şenyurt ve Aslanhan'a jest
CHP'nin;
Haftaya Ankara'ya yapılacak genel başkan seçimli olağanh kurultayı öncesinde Bursalı partililer de Ankara yolu öncesinde son hazırlıklarını yapıyorlar.
Bu yönde;
İlçe başkanlarıyla bir araya gelen İl Başkanı Metin Çelik, "Kurultaya hangi vatandaşımız gitmek istiyorsa liste yapın" diyerek gereken tüm otobüslerin karşılanacağı ilettti.
Bu arada;
Başkan Metin Çelik bir jest yaparak, son il kongresinde kendisine rakip olan Mustafa Şenyurt ile Bülent Aslanlan'ı da arayarak kurultaya davet ettti.


DP'den bir taşla 2 kuş
Ahmet Yıldırım başkanlığındaki Demokrat Parti il yönetim kurulu önceki akşam yaptıkları yönetim kurulu toplantısında ilginç bir karar aldı ve bünyelerinde yıllardır "parti müdürü" olarak görev yapan Erol Karabayır'ı aynı zamanda "basın danışmanı" olarak yetkilendirdi. Böylece, DP'liler bir taşla iki kuş birden vurmuş oldular.


BBP lideri Destici geliyor
Bursa'da;
Ömer Ünsal başkanlığında bir süre önce yeni bir yapılanmaya giden Büyük Birlik Partili'ler, genel başkanları Mustafa Destici'yi ağırlayacak olmanın heyecanın yaşıyorlar.
Bir dizi temas ve incelemeler için yarın Bursa'da olacak olan Destici, partilileriyle bir araya da geldikten sonra cumartesi sabahı da Merinos AKKM'deki "Gönül Dostları"nda gazetecilerle kahvaltıda buluşacak.


Samsun faciası MO gündeminde!

Samsun'da;
Yaşanan sel felaketi sonrasında TOKİ'nin yaptığı binalarda yaşamını yitirenlerin sayısı dün itibariyle 13'e yükseldi.
Bu nedenle Mimarlar Odası'nın Bursa Şube başkanlığı da bugün, Fomara Meydanı'na yapılması düyünülen üstgeçitle ilgili açıklamalarının kapsamını genişleterek, gündemlerine Samsun'daki faciayı da eklediler.
Bunun için, Başkan Nizamettin Kaya ve yönetimi bugün, Bursalı mimarlar olarak bu faciaya ilişkin görüş ve önerilerini de Bursa kamuoyu ile paylaşmış olacaklar.


TARİHTE BUGÜN
Mesut Yılmaz başbakanlığındaki 55. hükümet güvenoyu aldı. Anasol-D koalisyon hükümeti ANAP-DSP-DTP ve 1 bağımsız üyeden oluştu. (12 Temmuz 1997)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.