Hava Durumu

AK Partili başkanlar basına kapalı bu özel buluşmada ne görüştü?

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2017 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 08:08

Yaz dönemi çalışmaları kapsamında dün Bursa'nın AK Partili kurmaylarının sürpriz bir şekilde bir araya gelmesi dikkat çekiciydi.
Özellikle;
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın salı günü partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı ve partililerini adeta titreten uyarısının ardından dünkü buluşma bu açıdan da önemliydi.
İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında belediyenin Doburca tesislerinde bir araya gelen tüm belediye başkanları ile ilçe başkanları, basına kapalı olarak uzun bir görüşme yaptılar.
Tesadüf olsa gerek.
Tam da Doburca'da bu görüşme sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine sürpriz bir çağrı ile tüm Bakanlar Kurulu'nu ve partisinin tüm milletvekillerini bugün için AK Parti Genel Merkezi'nde özel bir gündemle toplantıya çağırdığı haberi geldi.
***
Haliyle;
Erdoğan'ın bu sürpriz çağrısı, akıllara tek bir şeyi getirdi, o da 2019 seçimleri.
Zaten;
Bu noktada AK Partili belediye başkanları ile ilçe başkanları'nın bir araya gelmesinin sebebi de buydu.
Basına kapalı toplantıdan sızan bilgilere göre, İl Başkanı Torun'un açtığı toplantıda önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe uzunca bir icraat sunumu yaptı.
Bu sunumda;
Dikkat çekici olan, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere yönelik yatırımlarıydı.
Hangi ilçede bugüne değin ne yaptırım yapıldığı ve neler yapılacağı Başkan Altepe tarafından detaylıca anlatıldı.
***
Bu arada;
İlçe belediye başkanları ile ilçe başkanlarına 2019 seçimine yönelik uyarılar da yapıldı.
Kulağımıza gelenlere göre;
2014 yılındaki yerel seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarının seçim vaatleri değerlendirildi tek tek.
Ve;
Bugüne değin hangi vaatlerin yerine getirildiği, hangilerinin yapılamadığı, bunların da nedenleri soruldu.
Yine;
Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere 20 aylık bir süre kaldığı göz önünde bulundurularak, kalan sürede üstyapı çalışmalarına fazla girilmemesi yönünde de belediye başkanlarına tavsiyelerde bulunuldu.
Seçime az kala;
Vatandaşların kazılı yollardan, tozdan, çukurlardan ve kış zamanı oluşacak çamurlardan etkilenmemeleri için, belediye başkanlarından artık bu üstyapı işlemlerinin yavaş yavaş sonlandırılması istenirken, ağırlıklı olarak rötuş yapılacak hizmetlere yönelinmesi tavsiye edildi.
***
2019 seçimine değin halka verilen sözlerin mutlaka tutulmasının istendiğin de görüşüldüğü bu özel buluşmada dikkat çeken bir nokta da mali konulardı.
Bazı;
Belediye Başkanları, bütçelerinin yetersizliğinden bazı hizmetlerin yerine getirilememe tehlikesine karşı, Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istediler.
Bu yönde;
Yine kulağımıza geldiği kadarıyla, vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri'nin koordineli çalıştığının daha iyi empoze edilmesi gerektiği hatırlatılarak, ilçelerde mali imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan bazı hizmetlerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından geniş katılımlı törenlerle yapılması gerektiğinin de altı çizildi.
Buluşmada;
Belediye Başkanları ile ilçe başkanları, verilen destek hizmetleri için Başkan Altepe'ye teşekkür ederlerken, özellikle merkezde, ulaşım konusunda halkın biraz daha rahatlatılması da dile getirildi.
Tamamen;
Mart 2019'daki yerel seçimlere endekslendiği görünen AK Parti'nin seçilmişleri ile yöneticileri, anladığımız kadarıyla kalan 20 aylık sürede daha çok performans sergileyecekler.
Özellikle;
Referandumda alınan sonuçlardan da hareketle, bundan sonra atılacak yanlış bir siyasi ve idari adımın artık hata kaldırmayacağının hatırlatılması da dikkat çekiciydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.