Hava Durumu

AK Parti yönetiminde sürpriz revizyon acaba niye yapıldı?

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2013 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2013 08:49

Öyle ki;
Kimileri, yöneticiler arasında yapılan bu görev değişikliklerinin, oluşan fikir ayrılıklarından kaynaklandığını öne sürdü.
Kimileri de;
Yapılan bu revizyonu geride kalan iki adaylı il kongresine bağlayarak, kongre sonrası yapılanma olarak niteledi.
Tabii başka gerekçeler de kulanılmadı değil.
Ne var ki;
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, kabinede yaptığı 4 bakanlı revizyonunun ardından, AK Parti’nin Bursa yönetiminde gerçekleştirilen sürpriz revizyonun, aslında bir zorunluluktan kaynaklandığı ortaya çıktı.
Gelişmeyi;
16 Ocak’ta bu sütunlardan “AK Parti’ye gelen acil kodlu yazı, referandum hazırlığı mı” başlığıyla vermiştik.
Yazımızda;
Parti Genel Merkezi’nin tüm illere yazı göndererek ocak ayı içinde SKM, yani Seçim Koordinasyon Merkezi yöneticilerinin, şubat ayında da ilçelerdeki SKM yönetimlerinin oluşturulmasının istendiğini aktarmıştık.
Nitekim;
Yerel seçime 1 yılı aşkın bir süre varken SKM’lerdeki bu hazırlığın, yeni anayasaya dair bir referandum hazırlığı olabileceğini söylemiştik.
İşte;
Zorunlu olarak kurulması istenilen bu SKM’ler için Bursa’da da hazırlık yapıldı ve SKM Başkanlığı’na, medyadan sorumlu il başkan yardımcısı Abdullah Duman getirildi.
Haliyle, yürütme kurulunda boşluk oldu.
Bu nedenle;
Duman’ın yerine dış ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcısı Ömer Demir getirilirken, Demir’den boşalan görevi de mali işlerden sorumlu il başkan yardımcısı Zeki Eker doldurdu.
Yanı sıra;
Eker’in boşalttığı görevi de il yönetim kurulu üyelerinden Asım Amil üstlendi.
Böylece;
Bir domino misali, yönetimden bir kişinin çekilmesiyle yapılan yeni görevlendirmeler, AK Parti il yönetiminde bir revizyon görüntüsü verdi ki, bu durum bir zorunluluktan kaynaklandı.

 

 

Arınç ve Şimşek Bursa’ya geliyor

Bu hafta;
Bursa, iki kabine üyesine ev sahipliği yapacak.
İlk ziyareti bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapacak.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’yi ziyaret edecek olan Şimşek, BTSO’nun da konuğu olduktan sonra akşam Merinos AKKM’de partisinin düzenlediği “siyaset akademisi”nde kursiyerlere ders verecek.
Diğer yandan;
Bursa milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da cuma günü Bursa’ya gelecek.
Partisinin yeni dönem “ilçe danışma meclisleri”ne katılacak olan Arınç’ın hafta sonunu Bursa’da geçirmesi bekleniyor.

 

 

Özçetin Hoca da emekliye ayrıldı

Uludağ Üniversitesi’nde;
Tıp Fakültesi Neroşürirji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Korfalı’nın ardından, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Özçetin de yaş haddinden emekliye ayrıldı.
Türkiye’de;
İleri miyobiyi dikiş kullanmadan göz içine iris kıskaçlı mercek yerleştirerek tedavi eden ve bu tekniği dünya tıp literatürüne giren Özçetin’in de emekliye ayrılması ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bir değer kaybına daha uğradı.

 

 

İlçe buluşması turu başlıyor

Bursa’da;
AK Parti’nin “ilçe danışma meclisi” toplantılarının yeni dönemi yarın başlıyor.
İlk haftanın;
Planlamasına göre, ilk buluşma yarın akşam Gürsu’da başlayacak.
Program, cuma Kestel, cumartesi Yenişehir, pazar günü de İnegöl ilçeleri ile devam edecek.
Partinin geleneksel teşkilat içi buluşmalarından olan “danışma meclisleri”, ilçelerdeki hedeflerin hangi noktalarda olduğuna dair bir sağlama niteliği taşıyor.

 

 

Erteleme kararı heyecanı dindirdi

Eğer ki;
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2013 Ekim’ine yönelik erken yerel seçim isteğine, CHP ve MHP Grubu destek vermiş olsaydı, içinde bulunduğumuz süreçte büyük heyecanlar yaşanmaya başlanacaktı.
Ne var ki;
Bir anda seçim havasına girilmiş, ardından da partiler arasında uzlaşma sağlanamayınca bu heyecan bir anda yerini rutinliğe bırakmıştı.
BTSO’nun;
12 Şubat’ta yapılması planlanan komite ve meclis üyesi seçimleri ile sonrasındaki yönetim kurulu seçiminin bir kez daha ertelenerek mayısa kaydırılması da hemen hemen böyle.
TOBB’un isteğiyle hükümetin ertelediği oda seçimleri için, Bursa’da da heyecan adeta tavan yapmışken, bu kararla şimdi uzun süreli kulislere yeniden geçilecek.
Galiba çoğu işadamı, bu erteleme kararından pek memnun olmadı.

 

 

CHP’li başkanlar 2 gün Ankara’da

81 ilin CHP başkanları bugünden itibaren iki gün başkent Ankara’da olacak.
Bu akşam; liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde bir araya gelecek olan il başkanları, yarın da CHP Genel Merkezi’nde, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacaklar. Buluşmada, 2013 yılının çalışma raporunun ele alınması da beklenirken, partinin Bursa İl Başkanı Metin Çelik de bu sabah Ankara’ya hareket edecek.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.