Hava Durumu

AK Parti'ye gelen acil kodlu yazı referandum hazırlığı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2013 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2013 08:40

Bu süre, siyasi partilerin seçime hazırlanma süresi için hayli uzun bir süre.
Ancak buna rağmen AK Parti'den gizli kodla tüm illere gönderilen genelge kafaları bir hayli karıştırdı.
Genel Merkez;
Tüm il başkanlarına, bir an önce SKM'lerin yani Seçim Koordinasyon Merkezleri'nin oluşturulmasını istedi.
Yani;
AK Parti'yi seçime hazırlayacak olan yöneticilerin bir an önce belirlenip, isim listelerini istedi Ankara.
Genelgeye göre illerdeki SKM'lerin bu ay sonuna kadar, ilçelerdeki SKM'lerin de şubat ayı sonuna kadar oluşturulması gerekiyor.
Peki bu acele niye? Doğal olarak akıllara bu soru geliyor. Normalde seçimlere 6 ay kala belirlenen SKM'ler, 14 ay kala acaba niye belirlenir?
Üstelik acilen!
Siyasi kulisler, acil kodlu bu talimatın altında başka bir nedenin yattığını, bu nedenin de temmuz ayında yapılması öngörülen bir referandum olduğunu söylüyorlar.
Malum; AK Parti'nin hazırladığı yeni anayasanın yazımı tamamlanmak üzere.
Zaman zaman tartışmaya açılan başkanlık ya da yarı başkanlık sistemi ise AK Parti'nin istediği bir yönetim biçimi olarak biliniyor.
Kaldı ki, Başbakan Tayyip Erdoğan da bu sistemi istiyor, destekliyor.
Ne var ki; olası Anayasa değişikliği için TBMM'de AK Parti'nin sandalye sıkıntısı var.
AK Parti'nin TBMM'de 326 milletvekili var. Anayasa değişiklikleri TBMM'de iki turda görüşülüp oylanıyor.
2. tur oylamada 330'dan az oy alan maddeler reddedilmiş sayılıyor.
Ama; 330-366 arasında oy çıkması halinde anayasa değişikliği zorunlu olarak referanduma sunuluyor.
İşte; AK Parti'nin amacının da en az 330 oy alarak istediği yeni Anayasa'yı halkın oyuna sunmayı istediği ifade ediliyor ki, böyle bir durumda da partinin SKM'lerinin olası bir referanduma hazır olması amaçlanıyor.
Bu da; Başkanlık sistemine sıcak bakmayan CHP ve MHP'ye karşı, yerel seçim öncesinde AK Parti'nin temmuz gibi Türkiye'yi bir seçime götüreceği anlamı taşıyor.

 

 

Bursa'yı "Miss Holland" tanıttı

Hollanda'da;
Bu yıl 42.'si düzenlenen ve 150 ülkeden 1500 dolayında kuruluşun stant açtığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı, Bursa'nın tanıtımı açısından önemli bir unsur oldu.
Bursa Valiliği nezdinde oluşturulan Bursa ekibinin, Bursa'nın yanı sıra aynı zamanda Türkiye'yi de tanıttığı fuar süresince en büyük sükseyi de Bursa standı yaptı.
2012 yılında düzenlenen Hollanda Güzellik Yarışması'nda "Miss Holland" seçilen Türk kızı Aylin Vural da sürpriz yapıp standı ziyaret edenler arasındaydı ki, Bursa'ya dair tanıtımı da bir süre Vural yaptı. Bursa standında; Hollanda güzelini gören Hollandalılar ise bu sürpriz karşısında şaşırırken, Aylin Vural aracılığıyla Bursa ve Türkiye'ye dair bilgiler de aldılar.

 

 

İmralı'daki LCD sahipsiz kaldı!

Geçen hafta itibariyle;
Öcalan'ın adasına 42 ekran LCD televizyon yerleştirildi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı, 12 kanalı birden izlemeye başladı.
Ne var ki;
Bu televizyon olayı yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Önceki gün;
İmralı'ya giderek kardeşi ile görüşen Mehmet Öcalan, "abimin televizyon talebi olmamış" deyip pek çok kişiyi şaşırtırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise "hükümlü talep etmediği sürece televizyon verilmez" dedi.
Yani;
Televizyon konusu ortada kaldı.
Bu açıklamalara göre televizyonu ne isteyen var, ne de gönderen.
Ama ortada bir televizyon var!

 

 

CHP yönetiminden Mudanya taraması

Deyim yerindeyse;
CHP Milletvekili Aykan Erdemir, Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan ve partinin Mudanya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Akın Poroy, Mudanya'yı tepeden tırnağa taradılar.
Mudanya'daki muhtarlar derneği, sebzeciler birliği, taşıyıcılar kooperatifi ziyaretlerinin yanı sıra, Kumyaka, Tirilye, Eşkel ve Yalıçiftlik'e de giderek esnafla görüşen CHP kurmayları, hemen hemen tüm günlerini Mudanya bölgesine ayırarak, bölge seçmeniyle fikir alışverişinde bulundular.

 

 

Müfettişlerin hata oranı niye yüksek?

Bursa'da;
Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yeni oluşturulan şube müdürlüklerine yapılan "usulsüz ve yandaş atamalar"ın peşini bırakmayan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, tartışmalı bir konuyu daha paylaştı dün kamuoyu ile.
Türkoğlu'nun söyledikleri yine çarpıcıydı.
Anlattıkları da Milli Eğitim'in müfettişlerine dairdi.
Bir müfettiş veya teftiş kurulunun yanılma payının genelde yüzde 1-3 aralığında olduğunu yani incelenen her 100 dosyadan en fazla 3'ünün mahkemelerden geri dönmesinin kabul edilebilir hata olduğunu anlatan Türkoğlu, bu hata oranının Bursa Milli Eğitimi'nde yüzde 32 olduğunu paylaştı dün.
Bursa'da;
Soruşturma adı altında görevden alınan veya görev yeri değiştirilen müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yüzde 32'sinin mahkeme kararı ile geri döndüğünü anlatan Türkoğlu'na göre yapılan bu iş "yandaş olmayan eğitimcinin kellesinin alınması" operasyonu.
Bu nedenle;
Türkoğlu bir kez daha istifaya davet etti Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı ve hem AK Parti Bursa yönetimini hem de savcıları göreve davet etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.