Hava Durumu

AK Parti’nin Trabzon kongresi Bursa’daki eksikliği gösterdi

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2012 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2012 09:50
İki gün önce...
Cuma günü Trabzon'da, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti il kongresi vardı.
Kongreyi;
Erdoğan'ın konuşmasının verildiği bölümde televizyondan kısmen de olsa izleyebildik.
Konuşmasını ağırlıklı olarak okullarda dağıtılan sütler üzerine yapan Başbakan'ın yanı sıra kongrede asıl dikkatimizi çeken, kongrenin yapıldığı yerdi.
Kongre, Trabzon'un merkezinde Hayri Gür Spor Salonu'nda yapıldı.
Salonun kapasitesi 7 bin 500
Görünüşüyle de, ABD'deki dünyaca ünlü NBA maçlarının yapıldığı salonları aratmıyor.
Olabildiğince göz alıcı olan Trabzon'da bu salona doğrusu hayran kaldık.
Çok sayıda giriş ve çıkış kapısı bulunması, katlı, refah ve aydınlık oluşu, ışık ve ses düzeninin mükemmele yakın durması dikkat çekiciydi.
Hele hele;
Nüfusu, Bursa'nın ancak dörtte biri olan Trabzon'da böylesine modern bir salon bulunmasına karşın Bursa'da olmaması daha ilginç.
Zaten;
22 Nisan'da Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Bursa il kongresinde de, Atatürk Spor Salonu'nun içler acısı durumu bir kez daha gözler önüne serildi.
1972 yılında hizmete giren ve sadece 3 bin 500 kişi kapasiteli olan bu salon, artı Bursa'nın yükünü taşıyamıyor.
O gün;
Bizler gibi salonda olanlar da hatırlayacaktır, ne salona girmek mümkündü, ne de salondan dışarı çıkabilmek.
Işıkların yetersizliği, havalandırmanın bulunmaması, ses düzeninin inanılmaz kötü olması, fiziksel yetersizlikler, tuvaletlerin uzaklığı ve pisliği ve daha pek çok unsur, 40 yıllık Atatürk Spor Salonu'nun artık bu tür buluşmalar için rantabl olmadığını bir kez daha gösterdi.
Kaldı ki;
O gün Bursa'daki durum Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da dikkatini çekti ve bu salonun Bursa'ya yakışmadığını belirtip, yerel yöneticilere de bu yönde dikkat çekmişti.
Keza;
Partinin Bursa kurmayları da, muhtemelen bu salondaki son kongrelerini yaptıklarını açıklamışlardı.
Bursa'ya yeni bir spor salonunun yapılması erzem.
Gerçi;
Nilüfer'de 1995 yılında 5 bin kişi kapasiteli olarak ihale edilen ancak ödenek yetersizliği nedeniyle 1996'da çalışmaları durdurulan Nilüfer Spor Salonu'nun inşaası, kısa bir süre önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın attığı temelle yeniden başladı, merkezde de yeni bir salona ihtiyaç görünüyor.
Belki de;
Mevcut salonun yıkılıp, yerine yenisini yapmak gerekiyor artık.



MHP'liler bugün sandık başında!

Bursa'da;
17 ilçe kongresini, değişikliklerle tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi, il kongresini de bugün gerçekleştiriyor.
Merinos'ta;
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve toplam 602 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede, il başkanlığı için tam 3 aday yarışacak.
Yarışın, mevcut il başkanı Tevfik Topçu ile Hasan Toktaş arasında geçmesi beklenirken, diğer aday Zafer Milli'ye ise parti kulislerinde pek şans tanınmıyor.
Daha önce açıklanmasına rağmen Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılmayacağı kongrede divan başkanlığını ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın yapması bekleniyor.

Kurmaylarına başarı dileyip hedef gösterdi

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, geçmişte parti içinde zaman zaman eleştiri konusu olan bir konuya daha el atıp çözdü.
Özellikle parti içi muhalifler tarafından dillendirilen ve parti yöneticilerinin, üst yönetimle görüşemediği söylemini çürüten Arınç, önceki akşam geniş çaplı bir buluşmaya imza attı.
Almira Otel'de gerçekleştirilen ve kongrede Sedat Yalçın başkanlığında yönetime yeni seçilen tüm il yöneticileri, disiplin kurulu ve Demokrasi Hakem Heyeti ile bir araya gelen ve aynı zamanda tanışan Başbakan Yardımcısı Arınç, mesajlarını da bizzat iletti.
Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmet Su, Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı buluşmada, geride kalan kongre değerlendirmesi de yapıldı.
Partisinin yeni yöneticileriyle tek tek görüşen deneyimli siyasetçi Arınç, bu kez hedef olarak 2014 yerel seçimlerini gösterirken, birlik ve beraberlik vurgusuna özel vurgu yaptı.
Yine;
Bülent Arınç'ın, kongrelerin sorunsuz olarak gerçekleştirilmesinden dolayı Sedat Yalçın ve arkadaşlarına yönelik övgü dolu sözleri de dikkat çekiciydi.


CHP'liler icraat eleştirecek

Osmangazi'de İsmet Karaca başkanlığındaki CHP ilçe yönetimi, bir süredir "ders çalışıyordu" ki, hazırlıklarını tamamladılar.
Yerel seçimlerin 3. yıldönümü sürecinde Osmangazi Belediyesi'nin icraatlarına yönelik eleştirel bir çalışma hazırlayan CHP'nin Osmangazi yöneticileri, bu çalışmalarını yarın sabah da bir araya gelecekleri gazetecilerle paylaşacaklar.

Annelere...

Bugün özel bir gün. Keşke, hiç bir anne yavrusundan, yavrusu da annesinden ayrılmasa ama dünyanın da düzeni böyle. Tüm annelerin günü kutlu olsun.


TARİHTE BUGÜN

Fenerbahçe, 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen sezonda lig şampiyonu oldu.
(13 Mayıs 2007)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.