Hava Durumu

AK Parti’nin oy oranı ile gündem tesadüfen örtüştü

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2013 23:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2013 23:50

AK Parti hükümetinin;
PKK terörünü sonlandırmak için, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Öcalan’la olan görüşmelerin içeriği şimdilik bilinmiyor.
Yani;
Başka bir deyimle, Öcalan’ın neyin karşılığında terörü bitirmeye soyunduğu konusu muamma.
Görünen;
Önce somut adımların atılması, terörün sonlanması yönünde fiili uygulamaların tek tek hayata geçirilmesi ki, ondan sonra nelerin olabileceği şimdilik pek telaffuz edilmiyor.
Bu yönde;
Hükümetin attığı adımı en doğru sokaklar veriyor.
Hükümetin mutlak suretle bu yönde kamuoyu yoklaması yaptırdığını ya da yaptıracağını sanmakla birlikte, televizyon ekranlarına yansıyan sokak röportajlarında ise bir netlik görünmüyor.
Bir bölüm;
Bu görüşmeleri terörün sonlanacağı umuduyla olumlu bulurken, bir bölüm de Öcalan’dan medet umulmaması ve terörle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor.
Tabii bir bölüm insan da Öcalan’la bir pazarlık yapılıp yapılmadığını merak ediyor.
İşte;
Tam bu noktada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in, AK Parti’nin son oy oranını açıklaması bir hayli manidar.
Çelik’e göre;
Ellerine ulaşan son ankette hükümetin performansı iyi noktada.
Hatta yüzdelikler de var.
Hükümeti başarılı bulduğunu söyleyenlerin oranının yüzde 55 olduğunu paylaşan Çelik’e göre, AK Parti’nin oyu da 12 Haziran 2011 seçimlerindeki oy oranıyla aynı.
Yani yüzde 50.
İşte ilginç ve manidar olan da bu.
Hükümetin Öcalan’la görüşmeleri doğal olarak herkesi ilgilendirirken, bu görüşmelerin yaratacağı fikir dalgası içinde parti sözcüsü Çelik’in, Öcalan’la görüşmelere tepki gösterenlere nazire yapar gibi oy oranlarını açıklaması bir hayli dikkat çekici.

 

Dündar’ın lobisi Çelik’i sevindirdi

Özelleştirme İdaresi’nce;
İmara açılıp satılığa çıkarılan eski Yalova Yolu’ndaki tütün depolarının halka yönelik rekreasyon alanı olarak kullanılması için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Ankara’da lobiye başlaması, CHP İl Başkanı Metin Çelik’i sevindirdi.
Bu yönde;
Kısa bir süre önce tütün depolarında teknik kurmaylarıyla birlikte açıklama yapıp, bu bölgenin Bursalılar’a kazandırılması için Başkan Dündar’a çağrı yapan Çelik, “uyarımızın ses getirmesi bizleri sevindirdi” derken, Dündar’a “bu işin peşini bırakma, konunun takipçisiyiz” di-yerek bir uyarı daha yaptı.

İlçe kongreleri şubatta olacak

Türkiye genelinde;
Olağan kongre dönemine giren Demokratik Sol Parti, iller nezdinde seçim takvimini belirledi.
Genel merkez yönetimi, 49 ilde örgütlü bulunan partinin 24 ildeki tüm ilçe kongrelerini bu ay içinde tamamlamayı kararlaştırırken, aralarında Bursa’nın da bulunduğu 25 ilin ilçe kongrelerini de şubat ayı içinde tamamlamayı planladı.
Buna göre;
Bursa’da Yenişehir, Gürsu, Kestel, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Mudanya ve Karacabey ilçe kongrelerini şubat ayı içinde tamamla-yacak olan DSP yönetimi, Bursa il kongresini de nisan ayında yapmayı kararlaştırdı.

 

Küçükbalıklı’dan cevap isteği var

Fotoğraf;
Bölge sakinlerinden geldi.
Yer, Küçükbalıklı Mahallesi, Semih Odman Sokak.
Sokakta yükselen yeni fabrika inşaatının yola 5 metre tecavüzlü sürdüğünü, konuyu defalarca Osmangazi Belediyesi’ne bildirmelerine rağmen iki ayı aşkın bir süredir sonuç alamadıklarını aktaran bölge sakinleri, belediyeyi duyarsızlıkla suçlayarak, bu sürede inşaatın da hızla yükseldiğini söylüyorlar.
Fotoğrafa bakınca, yolun bir hayli daraldığı görülüyor. Konunun incelenmesi ve cevabı için biz de buradan Osmangazi Belediyesi yönetimine aktarmış olalım.

 

Tatlıses ile Öcalan’ı birbirine nasıl bağladı?

Bir hayli;
Manidar bir paylaşım yaptı dün MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy.
Twitter’daki hesabından;
“Bence Tatlıses, Abdullah Uçmak’a istediği haracı faiziyle versin ve şikayetinden vazgeçip ben tahrik ettim di-yerek barış örneği göstersin” diyen Özensoy, bu sözlerini AK Parti hükümetinin Öcalan’la kurduğu irtibata dayanarak yapmışa benziyor.
Çünkü;
Bir sonraki paylaşımında da “Siz İmralı’ya, bizler ise Silivri’ye gidiyoruz. İmralı’ya her gidiş gelişlerinizde Türk Milleti’nin fırtınasında boğulacaksınız” diyen Özensoy, belli ki hükümetin İmralı görüşmele-rine fazlasıyla tepkili.

 

Altepe’ye YTÜ ödülü verilecek

Türkiye’nin;
“En prestijli öğrenci ödülleri” olarak adlandırılan ve 5 bin Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisinin oy kullanarak seçtiği “Türkiye’nin yıldızları” ödül töreni bugün yapılacak.
Üniversitenin;
Davutpaşa kampusunda bu akşam gerçekleştirilecek ödül töreninin, bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek organizasyonu Bursa’yı da ilgilendiriyor.
Nitekim;
“Rektörlük Özel Ödülü”nü başkanlığı yaptığı Marmara Belediyeler Birliği adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe alacak. Ödülün gerekçesi ise birliğin “kentsel dönüşüme iletişim anlamında en fazla katkı yapan kamu kurumu” olması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.