Hava Durumu

AK Parti’nin Gürsu buluşması niye bu kadar çok konuşuldu?

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2013 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2013 09:38

Bu yılın;
İlk ilçe buluşmasını Gürsu’dan başlatan AK Parti yönetimi, çok sayıda yönetici, ilçe başkanı, belediye başkanı ve partilinin katılımıyla özellikle parti içinde çok ses getirecek bir geceye de imza attı.
Buluşmada ses getiren kişi ise, buluşmaya kalabalık bir kurmay kadrosuyla katılan İl Başkan Sedat Yalçın oldu.
Yalçın;
Konuşmasına önce sürpriz Bursa anketi ile başladı.
Yeni yaptırıldığı belirtilen çalışmayı ilk kez Gürsu’da açıklayan Yalçın, bugün seçim olsa AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi için alacağı oy oranının yüzde 59.5 olduğunu açıkladı.
Bu nedenle de;
Artık, Büyükşehir’deki hedeflerinin yüzde 60 olduğunun özellikle altını çizdi.
Yalçın’ın bu sözlerinden üzeri kapalı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de nasibini aldı. Zaten bu nedenle özellikle isim kullanmadan vurgu yaptı.
Ve;
“Kimse” dedi “2009’da ben bu kadar oy almıştım, onu geçersem başarılıyım demesin”
Yalçın’ın bu sözleri aslında direkt olarak yüzde 47 ile seçim kazanan Altepe’ye yönelikti.
Büyükşehir için;
Kriterlerinin artık 2011 genel seçimlerindeki oy oranları (yüzde 52.91) olduğunu söyleyen Yalçın, buna rağmen hedefi yüzde 60 olarak gösterdi.
Keza;
Yalçın ilginç bir söz kullanarak, 2014 yerel seçimlerinin Bursa’da yepyeni bir dönem olacağını da söyledi ki, bu sözler de bir hayli yankı buldu.
Ve yeni döneme dair mesajlar olarak algılandı.
Tabii;
Bu arada Gürsu’daki bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti’nin Gürsu “danışma meclisi” buluşmasında, protokol masası da fazlasıyla dikkat çekti.
İl Başkanı Sedat Yalçın ile Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü birbirlerine bir hayli uzak oturdular. Normalde parti içi protokol gereği, il başkanının yanında bulunması/oturması gereken Başkan Özcü’nün neredeyse masanın sonunda oturması gözlerden kaçmazken, ikilinin birbirleriyle fazla temas içinde olmaması da dikkat çeken bir başka noktaydı ki, Yalçın ile Özcü arasındaki köprülerin çok önce atıldığına dair bir başka göstergeydi.

 

 

Arınç ve Çelik 2 gün Bursa’da

Bursa;
Kabinenin iki üyesine ev sahipliği yapıyor hafta sonu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir dizi etkinlik için dün Bursa’ya geldi.
Yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de bugün Bursa’da bazı toplantılara ve etkinliklere katılacak. Bursa Valiliği’nden gönderilen programlarda iki bakan da ayrı programlarda görünüyor.

 

 

Başbakan’dan güvenoyu aldı

Görüntüleri televizyondan izledik.
Başbakan;
Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da 81 ilin valileri ile bir araya geldiği buluşmada, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un büyük süksesi oldu.
Valilere;
Klasik vali dışına çıkmaları talimatını bir kez daha veren Erdoğan, mesai saatleri dışında da çalışılmasını ve yeni dünya düzeni kapsamında kentle bütünleşilmesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan;
Akıcı konuşmasında örnek de gösterdi.
“Mesela” dedi “Bursa. Bursa Valiliğimiz, özellikle son dönemde dikkat çeken çalışmalarıyla jeotermal  enerji konusunda sadece Bursa’ya değil, diğer illere de öncü oldu. Sistem devreye girdi ki, kutluyorum kendilerini”
Devletin öncülüğünde kent dinamiklerinin harekete geçi- rilmesi noktasında Bursa’yı 80 ilin valisinene örnek gösteren Başbakan Erdoğan, bu örneğiyle Vali Harput’a bir nevi güvenoyu da vermiş oldu.

 

Kampta seçimi görüşecekler!

Büyük Birlik Partisi’nin Genel Merkez ve il yöneticileri bugünden itibaren Yalova’da gerçekleştirilecek kampa giriyor.
“Genel istişare kurulu” altında Genel Başkan Mustafa Destici’nin nezaretinde gerçekleştirilecek çalışma kampında, yerel seçim hazırlıkları ile yerel seçim stratejilerinin de görüşülmesi bekleniyor.

 

Türker’in Bursa programı iptal

Bursalı;
Demokratik Sol Partililer bir süredir, bu ay içinde Bursa’ya gelmesi planlanan genel başkanları Masum Türker için hazırlık yapıyorlardı.
Ne var ki;
Türker’in şubat ayı Bursa planı askıya alındı ve DSP’nin Bursa İl Başkanlığı’na gönde- rilen yazıda da Bursa programının nisan ayı gündemine alındığı iletildi.

 

 

 Tehlikeli bir hırsızlık türü

Aradığında;
“Galiba yeni bir hırsızlık türü yaygınlaşmaya başlıyor” dedi CHP’nin eski yöneticilerinden Ali Küçüksarı.
Önceki gece;
Kapısındaki sesler nedeniyle pencereyi açtığında evinin önündeki doğalgaz gi- rişinin topraklama hattının koparılmaya çalışıldığını ve müdahalesi sonrasında da kişilerin kaçtığını anlatan Küçüksarı doğal olarak hayli şaşkındı.
Küçüksarı’nın bir başka dikkat çektiği nokta da, çağırdığı polis ekibinin Bursagaz’la kontak kurmaması ve aradığı Bursagaz’ın da bir hat kesikliği olmadan müdahale edemeyeceği cevabıydı ki, “ille bir facia mı yaşanmalı” diye soruyordu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.