Hava Durumu

AK Parti’nin disiplin süreci CHP’yi neden ilgilendiriyor?

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2012 09:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2012 09:49

Nitekim;
Önce AK Partili Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç, disipline verildi ve ardından da partiden ihraç edildi.
Ardından da;
Hakkında uzun zamandır pek çok spekülasyon yapılan AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü disipline verildi.
Özcü’nün durumu, Bursa Milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dediği gibi net değil. Disiplin kurulunda “suçu” belki sabit görülecek Ergun Koç gibi AK Parti’den ihraç edilecek, belki de “suçu yoktur” denilerek karar verilecek.
Ne var ki;
Disiplin kuruluna verilmesinin bile Orhan Özcü’yü yıprattığı aşikar.
Zaten bu nedenle olsa gerek ki, Özcü’nün yeni dönem adaylığının bu kararla sona erdiğine inananların sayısı az değil.
Tabii;
AK Parti içindeki bu kararlar doğal olarak diğer partileri de ilgilendiriyor.
Örneğin CHP’liler, Koç ve Özcü olayına daha farklı bakıyorlar.
Bu yönde;
CHP İl Başkanı Metin Çelik’in ifade ettiği “Gemlik Belediye Başkanımız Fatih Güler’in başına gelmeyen kalmadı. Davalarında tek tek aklanıyor ancak sürecin en başında görevden alınmıştı. Şimdi AK Parti’nin bile gözden çıkardığı görülen Karacabey ve Gürsu Belediye başkanları neden görevden alınmıyor peki” sözleri dikkat çekici.
Çelik bu konuda ısrarcı.
Gemlik belediye başkanı Güler’e İçişleri Bakanlığı’nca verilen görevden el çektirme kararının siyasi bir karar olduğunu söyleyen ve bu kararların nedense AK Partili Belediye Başkanlarına uygulanmadığını aktaran CHP İl Başkanı, Fatih Güler hakkında süren davaların da yerel seçime kadar kasıtlı olarak yetiştirilmeyeceği kanaatinde.

16. yılında Bursa’da da anılacak

“Sanat Güneşi” Zeki Müren’in ölümünün üzerinden 16 yıl geçti.
Müren’in kendi şehri olmasından dolayı da Müren’i anma etkinliklerini uzun süredir Osmangazi Belediyesi gerçekleştiriyor.
Bu amaçla;
Müren, yarın akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.00’de başlayacat etkinlikle bir kez daha anılacak ve eserleri seslendirilecek. Gecede söz yazarı Ahmet Selçuk İlhan da “şiirine kavuşan şarkılar” adı altında Müren’in eserlerinin dizelerini okuyacak.

Bursa Havayolları için ilk açıklama

Bursa’da;
Havayolu taşımacılığı yıllardır tartışılan ve neredeyse kangren hale gelmiş bir konu.
THY gibi Lufthansa gibi dünya devlerinin de yolcu sayısı azlığı nedeniyle elini eteğini çektiği Yenişehir Havaalanı’ndan ise şimdilik az sayıda kente, o da haftanın belirli günlerinde Borajet uçuyor.
Malum;
Kentin içindeki havaalanının kullanılmıyor ya da kullanılamıyor olması ise büyük handikap.
İşte bu nedenle Bursa’da bu işin artık rasyonel hale gelmesi amacıyla bir ortak oluşumla kente kazandırılmak istenen Bursa Havayolları adlı şirket için yarın önemli bir buluşma gerçekleştirilecek.
Vali Şahabettin Harput başkanlığında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Çepni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının sonuçları da saat 13.00’ten itibaren Merinos’ta Gönül Dostları Restoran’da kamuoyuna açıklanacak.

Misi lezzetler şenliği bugün

Nilüfer Belediyesi’nin;
Geleneksel hale getirdiği Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nin 7.’si bugün yapılıyor.
Key meydanında 13.30 ile 19.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik, asıl olarak bölgenin tanıtımını amaçlıyor.
Köy kadınları arasında yöresel yemek yarışması ile köy erkekleri arasında bulaşık yıkama yarışmalarının da olacağı etkinlik kapsamında Nilüfer Halk Dansları ekibi de gösteri yapacak.
Gülay konseri ile son bulacak etkinlikte köy halkından organik gıda satışları da yapılacak ki, kaçırmamanızı öneririz.

Yeni binalarına taşınıp toplandılar

Uzun yıllar;
İnönü Caddesi’ndeki binada faaliyet gösteren CHP’liler taşınma işlemini nihayet gerçekleştirdiler.
Ve;
Birkaç günden beri Fevzi Çakmak Caddesi’nde Vergi Dairesi’nin karşısındaki Ortaklar İş Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yeni yerlerinde Metin Çelik başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantılarını da yapan CHP kurmayları, özellikle ulaşım açısından rahatlık yaşayacaklarını düşünüyorlar.
Bu arada;
Bu taşınma işlemiyle birlikte Bursa’da il ve ilçe yönetimleri de artık ayrı binalarda faaliyet göstermeye başlamış oldular. Nitekim, eski binada il yönetiminin yanı sıra Osmangazi ve Yıldırım ilçe başkanlıkları da uzun dönem aynı anda faaliyet göstermişlerdi.


Balyoz kararlarına protesto

İşçi Partisi’nin Bursa yönetimi ağırlıklı bir organizasyonla bugün bir protesto gösterisi yapacak Setbaşı’nda. Saat 12.00’den itibaren Mahfel Çay Bahçesi önünde Türk bayrakları ile toplanılacağı belirtilen organizasyonda, paşalara yönelik Balyoz Planı davasında verilen cezalar protesto edilecek.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.