Hava Durumu

AK Parti’nin bindikleri dalı ısrarla kesen milletvekilleri

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2013 23:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 23:32

Ortada;
Hayli ilginç ve de tartışılan bir durum var.
2009’da;
Yapılan son yerel seçimde Bursa’da AK Parti’nin kaybettiği ilçelerden biri Orhangazi, kazandığı ilçelerden biri de Karacabey’di.
Fakat şu anda ikisinin de ortak bir özelliği var.
Malum;
Karacabey’in üst üste seçim kazanan başarılı belediye başkanı Ergun Koç, partisi ile yollarını ayırdı ve bağımsız kaldı.
Orhangazi’de ise partisi DP’nin çok üzerinde bir oy potansiyeline sahip olan bir başka başarılı belediye başkanı İsmail Tartar var.
Galiba bu siyasi sonuçlar, AK Parti’nin bölge milletvekillerini etkiliyor.
Örneğin;
Karacabey’de geçen hafta açılan ve 140 firmanın tarım alet ve araçları ile katıldığı, Balıkesir’den bile konukların geldiği geleneksel “Tarım Fuarı” açılışında, AK Parti’nin Karacabey orijinli Milletvekili Önder Matlı yoktu.
Üstelik;
CHP Milletvekili İlhan Demiröz, tıpkı partisinin Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve çok sayıda kişi gibi bu açılışta hazır bulunmasına rağmen, ilçenin tek milletvekili olan AK Partili Matlı’nın, bu törende bulunmaması, önce kulaktan kulağa, sonra da sesli bir şekilde telaffuz edildi.
İşin ilginci;
AK Parti’nin bazı milletvekilleri arasında böyle bir yanlış uygulama, sanki gelenek haline geldi.
Çünkü;
Bu yıl Orhangazi’de 34.’sü düzenlenen “Zeytin Festivali” açılışında da, Orhangazi’nin tek milletvekili olan AK Partili İsmail Aydın da yoktu.
İşin ilginci;
Orhangazi’de de bu görevi CHP üstlenmiş, üstelik CHP Milletvekili Turhan Tayan, kürsüden, AK Parti’nin tarım politikalarını sert bir şekilde eleştirmişti.
İşte anlaşılamayan da bu.
Kendi ilçelerinin tek milletvekili olan AK Partili Önder Matlı ve İsmail Aydın, memleketlerinin en önemli sosyal, ekenomik ve siyasal etkinliklerinde özellikle bulunmamakla ve hükümeti temsil etmemekle, acaba belediye başkanlarını mı cezalandırıyorlar, yoksa bindikleri dalı mı kesiyorlar?

 

Adının geçirilmesi sabrını taşırdı

Belli ki;
Hakkındaki siyasi iddialar, Nilüfer’in fenomen belediye başkanı Mustafa Bozbey’in bile iyice sabrını taşırmış.
Dün gönderdiği açıklamasında, adının AK Parti ile anılmasına ve bazı çevreler tarafından, bu partinin adayı olacakmış gibi yönlendirilmeye çalışılmasına fazlasıyla tepkiliydi.
Bozbey bu tepkiyi vermekte haklıydı.
Çünkü;
Nilüfer’de bazı pazar yerlerinde bu söylentiler kasıtlı olarak çıkartılıyor ve özellikle insanların kafaları karıştırılıyordu.
Ve bu iddiaları ya-lanlamasına rağmen, birileri de ısrarla yayıyordu.
Bu nedenle;
AK Parti iddialarına sert bir ya-lanlama daha getiren Bozbey, “ilkem, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz’in çağdaş ve aydınlık hedeflerini yaşama geçirme konusundaki kararlılığımdır” diye de vurgu yaptı.

 

Yeşil faciayı biz de yaşadık

Bursa’da;
Pek çok kişi gibi dün de biz, bir “yeşil otobüs faciası” yaşadık.
Sürücülerinin;
Gerek yolculara, gerekse diğer şoförlere olan davranışlarından dolayı özellikle “dert köşeleri”nin vazgeçilmez şikayet unsurlarından olan yeşil renkli özel halk otobüsleri, dün bir kez daha gördük ki, Bursalılar üzerindeki kötü imajlarını silemeyecekler.
Kent Meydanı’nın;
Tam önünde, bizler gibi onlarca aracın bir anda önünü kesip, sinyal bile kullanmadan aniden duraktan yola çıkarak kazaya davetiye çıkaran 16 M 00044 plakalı yeşil otobüsün -bu yaptığının ne farkında, ne de umrunda bile olmayan- sürücüsünü gördükten sonra, Bursa’ya bu otobüslerin yakışmadığını bir kez daha gördük.
Hele hele;
Elinde binlerce Bursalının şikayet dilekçesi bulunan Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ’ın, bu yeşil otobüslerin kaldırılmasına dair nedenlerini daha iyi anladık.

 

BUDO’nun uygulaması İDO’ya örnek oldu!

İDO’nun;
Bilet fiyatlarının haricinde uygulamaya koyduğu “hizmet bedeli” rakamı sonrasında başta İstanbul ve Bursa müşterilerinin tepkisine neden olan gelişmeler halen hafızalarda.
Nitekim;
Bu tepkiler sonrasında Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) devreye girmiş ve hizmet bedeli almadığı için de önemli oranda bir müşteri çekmişti İDO’dan.
Bu nedenle;
Dün İDO’dan yapılan açıklamada belirtilen “hizmet bedelini” kaldırma kararını önemsedik. Açıklamaya göre 3 Mayıs’tan itibaren artık ek ücret alınmayacak.
Karar, “yolcuların talepleri” doğrultusunda alınmış gibi gösterilse de, asıl gerekçenin yoğun tepki olduğu anlaşılıyor.

 

Osmangazi’de 1 yıl Nilüfer’de 1 saat

Osmangazi’de;
1 yılı aşkın süredir, KKTC’nin merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adının bir tesise verilmesi önerisi, AK Parti içinde tartışıladursun...
Nilüfer’de ise belediye meclisi toplandı ve bir kerede, oybirliği ile karar alarak “Deprem Dede” merhum Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın adını, ilçedeki isimsiz bir sokağa verdi. Söz konusu isim, mahalle sakinlerinin isteği üzerine, Altınşehir mahalle komitesinden gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.