Hava Durumu

AK Parti’de zaman durmuşken gelen bu mesleki eleştiri manidar oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2013 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 08:43

Benzer tablo;
Kısmen CHP ve MHP’nin Bursa’daki bir kaç ilçesinde görünüyor ama...
Asıl doğum sancıları AK Parti’de yaşanıyor!
Artık;
Ulusal televizyon kanalları, gazeteleri ve internet sitelerine de yansıdığı üzere, aralarında Bursa’nın da bulunduğu pek çok büyükşehir belediye başkanı adayının tespit edildiği ifade ediliyor, isimler telaffuz ediliyor.
Bu isimler arasında Recep Altepe’nin de adı geçiyor sık sık.
Ki, sürpriz olmayan beklenti de Altepe’nin adının açıklanması doğrultusunda.
İşte bu noktada;
Gerek AK Parti kulislerinde, gerekse bazı meslek odaları camialarında, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin’in önceki gün yaptığı ve zamanlaması da hayli manidar bulunan basın açıklaması ve bereberindeki hedefi tartışma konusu oldu.
Hele hele;
Kısa bir süre önce AK Parti’nin eski bir milletvekili ile Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne gidip Recep Altepe’ye karşı Büyükşehir adaylığına ilişkin dosya teslim ettiği iddiaları daha sıcakken, İMO Başkanı Şahin’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye siyasi deyimle adeta “bindirme” yapması fazlasıyla manidar bulundu.
Dahası;
Raylı sistemin doğu hattına ilişkin yapılan bu ağır tonajlı eleşti-rilerde çok eskiye dönülmesi ve daha önce sadece Necati Şahin tarafından geçmişte yapılan aynı eleştirilerin, sık sık tekrarlanması, şimdi de adayların belirlenmesi öncesinde bir kez daha kamoyuna sunulması doğal olarak akıllara soru işaretleri getiriyor.
Kaldı ki;
Raylı sistem aynı zamanda bir mekanik sistem olmasına rağmen Makina Mühendisleri Odasının bir eleştirisi yokken, İnşaat Mühendisleri Odası’nın, onun da sadece başkanı’nın aynı eleştirileri tekrarlamasının, AK Parti içindeki güçler dengesinin bir yansıması olduğu konuşuluyor.
Kentin;
Önemli bir STK başkanı olmasına karşın, özellikle son dönemde bir siyasi muhalefet temsilcisi gibi görünen Şahin, bu uygulamasını aynı konuda ve sık sık Büyükşehir’e kullanınca ister istemez akıllara başka siyasi hesaplar geliyor.
Kanımızca;
Necati Şahin, meslek odası başkanı sıfatıyla, bilerek veya bilmeyerek, üstelik çok yanlış bir zamanda, futbol deyimiyle karışmaması gereken bir topa karıştı, İMO’yu da kendisiyle birlikte bu siyasi spekülasyona taşıdı.

Bir kriz bitiyor yenisi başlıyor

Daha;
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın arasını açan “kızlı erkekli öğrenci evleri” meselesi ve de hemen akabinde “dershanelerin kapatılması” konusu sıcakken, şimdi de yeni bir kaos görünüyor AK Parti içinde.
AK Partili;
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un, eğitim sisteminin de kızlı erkekli olmamasına dair sözleri, kamuoyunda şaşkınlık yaratmışa benziyor.
Üstelik;
Başbakan Erdoğan’ın “kişisel sözleridir, benim görüşüm bellidir” deyip, konunun kapatılmasını istemesine rağmen Sadık Yakut’un, dün de sözlerinin arkasında olduğunu belirten yeni açıklamaları, başka bir krizin habercisi gibi görünüyor.

Onur ödül töreni bugün

Kısa adı;
BALKANSİAD olan Balkan Sanayi ve İşadamları Derneği’nin “sinerji toplantısı” ve 2013 yılı onur ödül töreni bu akşam yapılacak. Hilton Otel’de gerçekleştirilecek buluşmada 7 işadamına ödül verileceği ve yanı sıra Vali Münir Karaloğlu’nun da ilk kez dernek üyeleriyle buluşacağı yönünde.

“Sandıktan çıktım adaylık benim”

Doğal olarak;
Bursa Hakimiyet’te her gün çokça siyasi konuğumuz oluyor.
Dünkü konuklarımızdan biri de CHP’nin, Mudanya’da yaptığı ve iyice krize dönüşen eğilim yoklamasından çıkan Hayri Türkyılmaz’dı.
Yapılan parti içi seçimin üzerinden 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen adının halen resmileştirilmemesine karşın, Türkyılmaz kendisinin başkan adayı olduğu inancında.
Türkyılmaz beklendiği üzere böyle düşünüyor ancak Ankara’nın da ısrarla Mudanya’yı netleştirmiyor olması, akıllara başka düşünceler getiriyor.

Vali’ye hazırlanırken düşüp yaralandılar!

Uludağ’da;
Önceki gün AKOM, AKUT, Sivil Savunma Müdürlüğü ve jandarmanın da katılımıyla kurtarma operasyonu gösterileri vardı.
Daha doğrusu tatbikatı.
Senaryo gereği;
Bazı vatandaşlar telesiyejde mahsur kaldı ve kurtarılmayı bekledi.
Ardından da;
Yaklaşık 20 metre yükseklikteki bulundukları kabinden aşağıya indirildiler.
Gerek bu operasyon, gerekse Uludağ’ın fiziki görünümü, Bursa’nın yeni Valisi Münir Karaloğlu’nun da izlemesi için hazırlandı.
Ne var ki;
Basına ve kamuoyuna yansıyanların aksine, Vali Karaloğlu öncesi hazırlanan tatbikatta ciddi bir kaza oldu ve iki astsubay, yanlış kurtarma halatlarının kesilmesi üzerine onlarca metre yükseklikten yere düşerek ağır derecede yaralandılar.
Tabii, bu durum kamuoyuna “nefes kesen tatbikat” olarak aktarılırken, hatalı işlem ve beraberindeki kaza duyurulmamaya çalışıldı.
Bu nedenle de akıllara şu soru geldi.
Ya düşen/düşürülen, gerçekten kurtarılmayı bekleyen bir vatandaş olsaydı?


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.