Hava Durumu

AK Parti’de tekrar seçim hazırlığı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 08:14
Ankara’da;
Siyasetin tam kalbinde olan dostlarımızın anlattığına bakılırsa, 7 Haziran’dan bu yana zaman kazanan AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle, ciddi bir “tekrar seçim” hazırlığı içinde.
Seçimden;
Hemen sonra toplanan AK Parti’nin MKYK’sı, seçimden neden tek başına iktidar olarak çıkılamadığının cevabını ararken, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop imzasıyla tüm il başkanlıklarına gönderilen “neden kaybettik” ana başlığındaki raporlar da geri dönmeye başladı.

81 ilde;
Yaşanan oy kayıplarının nedenlerinin il il araştırıldığı bu süreçte, milletvekili adayları da ölçü olarak görünüyor.
Ankara’dan;
Aktarılanlara bakılırsa, aralarında Bursa’nın da bulunduğu bazı illerdeki düşük profilli adayların, seçmen nezdinde çok ses getirememesi, partinin iyice sağa kayması, ithal adaylar ve de Kürt oylarının bünyeden çıkarak HDP’ye açıkça yönelmesi en belirgin özellikler olarak görünüyor.
Yine;
Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere bazı illerde il yönetimlerinin bu süreçte görevden alınabileceği de ifade ediliyor.
Hatta;
Yapılacak bu teşkilat revizyonunda İzmir de olmak üzere büyük illerin olacağı konuşulurken, İstanbul ve Ankara’nın da bu revizyona dahil edilmesinin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Yine;
AK Parti içinde cevabı öncelikle aranan asıl soru ise “Bazı AK Parti seçmeninin, AK Parti’den neden vazgeçtiği”.
İşte;
Kırılma da zaten burada yatıyor.
Gençliğinden, kadınına değin teşkilatlar nezdinde yaşanıp açıkça gözlenen ve moda deyimle ifade edilen “güç zehirlenmesinin” yarattığı “şımarıklığın”, normal seçmenden önce, partili seçmeni fazlasıyla olumsuz etkilediği de konuşulanlar arasında.

Nitekim;
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’nin pek kabul edeceği gibi görünmeyen olası koalisyon şartlarını açıkça ortaya koyması, AK Parti-CHP koalisyonunu iyice zor hale getirdi.
Keza;
MHP lideri Bahçeli’nin de, kırmızı çizgilerinden feragat etmeden, şimdiden erken seçim tarihini 15 Kasım olarak göstermesi, AK Parti-MHP koalisyonunu da zorlaştırıyor.
HDP ile koalisyon halinde, hükümet süresinin uzun ömürlü olmayabileceği ihtimali de bir başka olumsuz durum.
Bu noktada;
Ülkeyi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti’nin, içinde bulunduğumuz sürede, seçim hatalarını bulup, hemen de gidererek, erken seçime daha sıcak baktığı da fazlasıyla konuşulan ihtimal olarak görünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.