Hava Durumu

Adaylık öncesi zorunlu dersler ve istifalar şablon oluşturacak

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2013 23:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 23:45

Yaklaşan;
Yerel seçime yönelik olarak ilk adımı atarak “yerel yönetimler okulu” programı başlatan CHP’de, aday adaylıkları da yavaş yavaş belirmeye başladı.
Nitekim;
Bu durumun en somut örneği de CHP Genel Merkezi’nin kararı uyarınca, adaylık düşünenlere yönelik getirilen zorunlu derslere olan katılım.
Geçtiğimiz;
Hafta sonunda Eskişehir’de ikişer gün olarak gerçekleştirilen iki ayrı programa Bursa’dan toplam 130 parti yöneticisi katıldı.
Dedepark Otel’de gerçekleştirilen eğitim programlarında ise “kentsel dönüşüm”, “sosyal politikalar”, “iletişim”, “yerel yönetimler” ve “CHP felsefeleri” konularında bilgiler aktarıldı.
Tabii;
Bursa’dan 88 ve 42 kişi olarak iki grup halinde eğitimlere giren CHP yöneticileri ile üyeleri bir takım soru işaretleri de yarattılar.
Örneğin;
30 kişilik il yönetiminden Abdullah Büyükışıklar, Akın Poroy, Denizhan Sezgin, Engin Saban, Hasan Ertürk, Hasan Taşkut, Fahri Coşkun, Burak İleri, Ali Sarı, Ramazan Doğan, Serkan Bayram, Mehmet Tansel ve Ali Ekber Kartum’un bu eğitim programlarına katılması, bu kişilerin aynı zamanda adaylık için görevlerinden istifa edeceği anlamı da taşıyor.
Nitekim;
Yaklaşık olarak, CHP yönetiminin yarısının zorunlu olarak istifa edeceği beklentisi de artık iyice hakim oldu bu eğitim programlarıyla.
Bu arada;
CHP’nin 17 ilçe başkanı arasında sadece bir kişinin, Mudanya İlçe Başkanı Rüştü Cozlan’ın da Eskişehir’deki programa katılması dikkat çekti.
Bu durum,
Aday adaylığı için çok sayıda ismin geçtiği Mudanya Belediye Başkanlığı için, Cozlan’ın da aday adayı olacağını ve temmuz ayında görevinden istifa edeceğini gösterdi.
Yanı sıra;
Halen belediye meclisi üyesi olarak görev yapan bazı CHP’lilerin bu eğitimlere katılmaması da dikkat çekti.
Örneğin;
En büyük ilçe Osmangazi’de, belediye meclisinde 9 sandalyesi bulunan CHP’den sadece 3 üyenin eğitimlere katılması bir gösterge oldu.
Bu durum;
Çok sayıdaki belediye meclis üyesinin yeni dönemde adaylık düşünmedikleri anlamı taşırken, meclislerde yeni döneme dair ciddi bir değişiklik olacağı iddialarını kuvvetlendirdi.
Genelge uyarınca;
Belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği aday adaylığı düşünen CHP yöneticilerinin 8-15 Temmuz tarihleri arasında görevlerinden istifa edecek olmaları, derslerden sonra CHP’de ikinci süreci başlatacak.
Bu nedenle gözler biraz da bu zorunlu istifalarda.

 

3 kamu yöneticisine suç duyurusu geliyor

Setbaşı’nda;
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan tarihi çay bahçesi Mahfel’de sürdürülen kermeslerin yarattığı görüntüye bir tepki de DSP İl Başkanı Necmettin Şengül’den geldi.
Gıda maddelerinin de satılmaya başlamasıyla “düzenlemenin çığırından çıktığını” aktaran Şengül, tepkisini ağır bir dille aktardı.
Aradığında;
“Çeşitli derneklerin güya yardım amaçlı yaptığı kermes tamamen hukuk dışıdır, denetimsizdir ve kayıt dışıdır” diyen Şengül, bu tabloya göz yuman Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, Yıldırım Belediye Zabıtası’nın ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün suç işlediğini belirterek, bu kurumlarla ilgili olarak da “görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle” suç duyurusunda bulunacaklarını anlattı.
Şimdi gözler, DSP’nin Savcılık’a yapacağı bu suç duyurularında.

 

Mitingden niye kırgın döndüler?

Belli ki;
Miting için Ankara’ya giden bir grup Bursalı partiliye fazlasıyla dert olmuş, kendilerine yönelik yaklaşımlar.
Kısa bir süre önce;
AK Parti’nin Sincan’da düzenlediği “milli iradeye saygı mitingi” kapsamında Başbakan Erdoğan’ı dinlemek için Ankara’ya giden bir grup partili, miting alanında kendilerini görmelerine rağmen selamlaşmayıp giden bir milletvekilinin davranışlarına fazlasıyla içerlemişler.
Çekirge’de;
Dün karşılaştığımızda anlatırken hala şaşkındılar.
“Sayın Başbakanımız bile” dediler “bizi miting alanında görüp hoş geldiniz deme lütfunda bulunurken, tüm bunları gören bir Bursa milletvekilimizin bizi adeta hiçe sayması, selam vermeden, hatır sormadan yanımızdan ayrılması çok gücümüze gitti”
Şunu da söylediler:
“Merak ediyoruz, yarın öbür gün yeniden aday olup destek istediğinde ne yapacak?”

 

Mektep, Kamberler’e taşınıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin marjinal sayılabilecek uygulamalarından biriydi “Çalgıcı Mektebi”
Bursa’da;
Roman kültürünün önemli yapı taşlarından olan ve özgün müziği geniş kitlelere yayan Roman orkestrası, Başkan Recep Altepe’nin isteği ve desteğiyle bir süredir Merinos AKKM’de faaliyet yürütüyordu.
Şimdi ise “mektep”, orijinal yerine Kamberler Parkı’na taşınıyor.
Tören yarın.
Ve renkli geçeceği de malum.
Çünkü, mektebin yeni yerinin açılışında Kibariye de sahne alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.