Hava Durumu

Aday tespitine yönelik sandıklar bugün konuluyor ama pürüzler var

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2013 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 08:53

Bugün;
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, AK Parti cephesinde önemli bir gün.
Zira;
Partinin belediye başkan adaylarının belirlenmesinde küçük de olsa bir katkısı olan parti teşkilatına yönelik “temayül yoklaması” bugün yapılacak.
Partinin;
Bursa İl Başkanlığı’nın açıklamasına göre, 17 ilçe ile Büyükşehir Belediyesi başkan adayının belirlenmesinde rol oynayacak bu parti içi seçimde toplam 2827 teşkilat mensubu oy kullanacak.
Partinin;
Yönetim kademesinin oy kullanacağı bu seçimlerde 1690 kişi de, Büyükşehir adaylığı için görüş bildirecek.
BUTTİM’de;
Tüyap Fuar Alanı’nda gün boyunca sürecek “temayül yoklaması”nda, her ilçenin yöneticisi sadece kendi ilçesi ile Büyükşehir’in adayının belirlenmesinde görüş bildirecek.
Bursa’nın;
Yanı sıra toplam 16 büyükşehirde dün ve bugün gerçekleştirilen bu parti içi eğilim belirlemesinin Bursa’daki uygulaması, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Mehmet Ali Şahin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek.
Bu uygulama;
AK Parti’nin olağan ve alışılagelen uygulamalarından biri.
Ne var ki;
Kafalarda soru işareti yaratan bölümleri de var.
İlki;
17 ilçe ve Büyükşehir için kurulacak toplam 18 sandıkta atılan oyların bir sayımı olmayacak.
Yani;
Aktarılanlara göre atılan zarflar, sandıklardan çıkarılıp bir çuvala konulacak ve Ankara’ya götürülecek.
Dahası;
Bursa’nın yanı sıra diğer illerdeki bu ilçe ilçe, büyükşehir büyükşehir sonuçlarının ne teşkilat üyelerine, ne de kamuoyuna açıklanmayacağı ifade ediliyor ki, bu da eğilim belirlemesine gölge düşürüyor gibi görünüyor.

Temayül iddiaları kafa karıştırdı!

AK Parti’de;
Bugün yapılacak olan “temayül yoklaması”na üyelerin katılamayacak olması, yani sadece yöneticilerin oy kullanacak olmaları, “oy anlaşması” iddialarının da tartışmaya açılmasına yol açtı.
Nitekim;
İlçelerin birbirlerine destek vererek, en başta, belediye başkanlığı düşünen ilçe başkanlarını daha şanslı hale getireceği, hatta bu iddianın, Büyükşehir’de de ciddi şekilde etkili olabileceği konuşuluyor.
Bu nedenle de;
AK Parti’nin, Bursa’daki onbinlerce üyesi yerine sayısı 3 bini bile bulmayan sadece yönetim kademeleriyle yapacak olmasının, çok objektif olmayacağı da ifade edilenler arasında.

Pegasus komşuya hazırlık yapıyor

Bursa’da;
Havaalanı meselesi ve uçak seferleri halen tartışıladursun, özel havayolu firmaları, Bursa çevresinde atak yapmayı sürdürüyor.
Bu yönde;
Son bilgi Pegasus’tan geldi.
Ve;
16 Aralık’tan itibaren Balıkesir’den İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na haftanın 4 günü sefer yapılması kararı iletildi.
Üstelik bilet fiyatlarının da 29 liradan başladığı iletiliyor ki, bize ulaştırılan metinde, Bursa’nın havayolu konusundaki talihsizliği görülüyordu sanki bir kez daha.

1 yıl ertelenen buluşma 29’unda

Cumhuriyetin;
kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’nin bu     yıl ki “Cumhuriyet konseri”nin sanatçısı Candan Erçetin olacak.
29 Ekim gecesi;
Yine onbinlerce kişinin katılımıyla FSM Bulvarı’ndaki hastane alanında gerçekleştirilecek konseri Nilüferliler kadar sanatçı Erçetin de ısrarla bekliyor.
Nedeni de;
Geçen yılın 29 Ekim konserinde sahneye çıkamaması.
Hatırlanacaktır;
Nilüfer Belediyesi, geçen yılki 29 Ekim kutlamaları için Candan Erçetin’le anlaşmış ancak yaşanan terör olayları nedeniyle Başkan Mustafa Bozbey ve ekibi bayramın sadece yürüyüşle kutlanmasına karar vermişti.
Bu nedenle;
Bu yıl Nilüfer Erçetin’i, Erçetin de Nilüfer’i bekliyor.

Gönüllü durunca gözleri çevirdi

CHP’de;
Belediye başkan adaylıklarına dair olarak ilçelerde hazırlık yapıladursun, “Büyükşehir adayı sorunu”da bir taraftan büyüyor.
Bu duruma;
En büyük etken de Türkiye’nin 4. büyük ilinde, Büyükşehir Belediye başkanlığına henüz CHP’de hiç kimsenin talipli olmaması.
Nitekim;
Parti tabanının da gözdelerinden olan Mustafa Bozbey’in rotasının, Nilüfer olarak belirlenmesinin ardından gözler eski bakan ve halihazırdaki milletvekili Turhan Tayan’a çevrilmişti.
Ne var ki Tayan’ın, TBMM’deki görevi nedeniyle bu yönde istekli olmadığı biliniyor.
Bu nedenle de;
CHP’de birtakım gözler, 2004 seçimi öncesinde flört edilen 1999-2004 döneminin DSP’li eski başkanı Erdoğan Bilenser’e çevriliyor.
Zaten;
Bazı gözlerin çevrilmesindeki en büyük etken de, Bilenser’in de CHP’den Büyükşehir adaylığına hayli gönüllü durması.

Adaylığı için ne dedi?

 Kişisel;
Sosyal medya adresinden ilginç bir mesaj paylaştı Semih Pala.
Halen;
Başta Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin yöneticiliği olmak üzere pek çok kuruluşta da görevi bulunan Pala, “kısa ve zorunlu bir açıklama” diyerek duyurduğu mesajında, yaklaşan yerel seçimlere yönelik olarak “hiçbir yere aday olmadığını” paylaştı.
Bugünlerde;
Çoğu kişi, aday adaylığını paylaşıp duyururken, Pala’nın da aday olmayacağını paylaşması ilginçti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.