Hava Durumu

Açıklama için gözler, kulaklar bu gece yurda dönecek olan Başbakan’da

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 08:05

HSYK ile birlikte;
Yargı tartışmalarının da içinde olduğu böylesine yoğun bir genel gündem içerisinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Japonya, Singapur ve Malezya ziyaretleri bugün bitiyor.
Ve de;
Bu geceyi pazar gününe bağlayan saatlerde Ankara’ya gelmesi bekleniyor.
Dolayısıyla;
Başbakan’ı yoğun bir gündem beklerken, aralarında Bursa’nın da bulunduğu pek çok ilin ilçe belediye başkan aday adaylarının da gözü kulağı artık Başbakan Erdoğan’da olacak.
Nitekim;
Artık, AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının da açıklanma sürecine geçilecek, yeni hafta itibariyle.
Beklenti;
Bu yeni haftada, genel bir tanıtım toplantısı olmaksızın adayların iller bazında açıklanacağı ve illere de bir hareket getireceği yönünde.
Bu tablo;
AK Parti’nin son yapılan 2009’daki yerel seçim arifesiyle de örtüşmüş olacak.
Nitekim;
Bu son seçimde AK Parti’nin belediye başkan adayları 15 Ocak 2009 tarihinde açıklanmıştı ki, eğer hatırlanırsa o tarihte bu zaman dilimi gayet normal karşılanmıştı.
Tabii;
Her ne kadar Bursa’daki AK Parti teşkilatları içinde adaylıklar yönünde nasıl büyük bir beklenti varsa bir başka merak edilen konu da, İl Başkanlığı’na yapılacak atama.
İşte;
Tüm bu atama ve açıklamalar, teşkilat çalışmaları yönünden uzun zamandır durağan olarak gözüken AK Parti’ye de bir hareket getirecek.
Şu anda;
İl yönetiminin de vekaleten yürütülmesi nedeniyle, ağırlık bir süredir partinin Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Recep Altepe’nin omuzlarına kalmış durumda.
Bu nedenle;
Başbakan Erdoğan’ın bu gece sona erecek 6 günlük yurtdışı seyahati sonrasında, AK Parti Genel Merkezi’nin, partisinin belediye başkan adaylarını bir an önce açıklayıp, saha çalışmalarına sürmesi gerektiği beklentisi hakim.
Yanı sıra;
Dün Ankara ile yaptığımız telefon görüşmelerinde de, Bursa il teşkilatındaki yeni yapılanmanın da sağlanmasıyla birlikte, İl-Büyükşehir-İlçe belediye adayları üçgeninin koordinasyonunun bir an önce sağlanmasının hedeflendiği izlenimini edindik.

Bursalı CHP’lileri güldüren 4 unsur?

Görünen o ki...
Partisinin Bursa belediye başkan adaylarının tanıtımı için önceki gün Bursa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretinden Bursalı CHP’liler fazlasıyla memmun.
Partinin;
Kurmaylarıyla dün yaptığımız görüşmelerde deyim yerindeyse yüzler gülüyordu.
Ve özellikle de 4 unsurdan bahsettiler.
Birincisi;
Salon katılımının yüksekliğinden örgütün gücünün de test edildiğini söylediler.
İkincisi;
Bu yüksek heyecanın, partililerine bir dinamizm getirdiğini ve adeta tetiklendiğini belirterek, propaganda dönemine iyi bir motivasyonla gideceklerini ifade ettiler.
Üçüncüsü;
Salon toplantısından sonra İskender kebap yiyen genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun, Bursa’daki buluşmadan duyduğu memnuniyetin samimiyetinin kendilerine büyük bir destek olduğunu anlattılar.
Dördüncüsü de;
Tüm ilçelerdeki belediye başkan adaylarına örgütlerinin büyük desteği olduğunu, bunun da seçimde başarı getireceğine inandıklarını söylediler ki, bu salon toplantısından CHP’lilerin hayli avantajlı çıktıkları anlaşılıyordu.

Protestosu acaba devam mı ediyor?

Perşembe günü;
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu’na girdiğinde, bazı isimlerin salonda bulunmaları da anons edildi.
Dikkat ettik.
İsmi anons edilenler arasında CHP’nin 5 Bursa milletvekili de vardı.
Dün arayıp uyaranlar oldu.
Ve;
Salonda o gün ismi anons edilmesine rağmen Kemal Ekinci’nin bulunmadığını söylediler.
Hatta;
Geçen yıl, Kılıçdaroğlu’nun Bursalı işadamlarıyla buluştuğu Hilton Otel’deki salon toplantısında da sadece Ekinci’nin bulunmadığını aktarıp, bunun bir tesadüf olup olup olmadığını sorguladılar.
Doğrusu biz de merak ettik.
Acaba;
İl Başkanı Metin Çelik ile çok sert bir polemik yaşayan ve “İl Başkanlığı koltuğunda Metin Çelik oturduğu sürece partimin etkinliklerine katılmayacağım” diyen Milletvekili Kemal Ekinci’nin bu protestosu, Genel Başkan’a rağmen mi halen devam ediyor?..

Dikkat çeken bir “işbaşı” yaşandı

Dün;
Biraz da sürpriz bir şekilde ilginç bir “işbaşı” oldu Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde.
17 Aralık operasyonu;
Sonrasında yaşanan Emniyet’teki dalgalanmalarla birlikte çıkarılan son kararname ile Bursa’ya Emniyet Müdürü olarak atanan Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, dün akşam saatlerinde Bursa’ya gelerek yeni koltuğuna oturdu.
Bu yönde;
Dikkat çeken ise, bir devir teslim töreninin yapılmayışıydı.
Merkeze çekilen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın bulunmadığı törende, yeni polis müdürünü, Emniyet müdür  yardımcıları karşıladılar ki, bilinen temayüllerin dışında bir durum oluştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.