Hava Durumu

545 ailenin gözü kulağı Vali Harput’un dosyasına çevrildi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2013 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2013 00:02

Bugünlerde;
Eğitim camiasında gözler Vali Şahabettin Harput’ta.
Öyle ki;
Dünya ve siyasi görüşü farklı olan 3 eğitim sendikasının yönetimi de bu kez aynı dili konuşuyor, Vali Harput’tan “aynı yanlışa dur” demesini bekliyorlar.
Zaman ise hemen hemen yok.
Konu şu.
Bursa’da toplam 545 öğretmen norm fazlası.
Bu norm fazlası, fazladan personel anlamı taşımıyor.
Nitekim bu 545 öğretmen ortalama 18 saat derse giriyorlar yani hiçbiri boş değil.
Milli Eğitim Müdürlüğü, ders saatini doldurmaları için bu öğretmenleri nerede öğretmen açığı varsa oraya atamak için çalışmasını bitirdi ve dosyayı Vali Harput’un önüne koydu.
Ancak yanlış şurda.
4+4+4 kapsamında Bursa’da okulların yüzde 95’inin dönüşümü tamamlanmadı.
Yani bu yaz hangi okulun, ilkokul mu, ortaokul mu, lise mi olacağı belli olacak.
Dolayasıyla;
Yüzlerce öğretmenin ve 3 sendikanın da isteği şu.
Bu atamanın haziran ayında yani okullar kapandıktan sonra yapılmasını ve dolayısıyla dönüşüm tamamlanmasından sonra yapılmasını istiyorlar ki son derece haklılar.
Çünkü;
Eğer Vali Harput bu dosyayı imzalarsa, 545 öğretmenden 426’sı başka okullara gidecek, 161 tanesi de başka ilçelere nakil olacak.
Mesela;
Yıldırım’dan Mustafakemalpaşa’nın Devecikonağı’na gidecekler var.
Mesela Mustafakemalpaşa’dan İnegöl Cerrah’a gidecekler var.
Üstelik sadece iki aylığına.
Çünkü;
İki ay sonra yapılacak okul dönüşümü sonrasında, o okula atanan öğretmene belki artık o okulda ihtiyaç kalmayacak, yeniden atanacak.
Böylece, bu öğretmenler iki aylığına atanırlarsa hem derslere adapte olamayacaklar, hem aileleri parçalanacak, hem öğrencilerini tanıyamayacaklar, hem de öğrenciler verim alamayacaklar bu öğretmenlerden.
Bu nedenle;
Ortak talep, geçen yıl olduğu gibi Vali Harput’un, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önüne imza için koyduğu bu dosyayı sadece iki ay ertelemesi.
Doğrusu 3 sendikanın birden böylesine bir ortak talepte bulunması, haklılıklarının yanı sıra talebin mantıklılığını da gösteriyor.

 

Manisa kampında deneyim aktaracak

Bir süredir;
Partisinin uyguladığı “siyaset akademisi” derslerinde Karadeniz ve İç Anadolu’da sunumlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, AK Parti Genel Merkezi’nden bir görevlendirme daha geldi.
Kısa bir zaman önce Bursa’da 4 bakanın katılımıyla gerçekleştirilen “teşkilat içi eğitim programı”nın bir benzerinin Manisa’da yapılacağı belirtilerek, Manisa’daki bu geniş çaplı buluşmada yerel yöneticilik deneyimlerini paylaşması ve sunum yapması istendi.
Salihli ilçesinde yapılacak olan ve resmen bugün başlayacak ve yarın akşam sona erecek olan 450 kişilik kamp, Manisa’da ilk kez düzenleniyor.
Aktarılanlar;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanısıra partinin Genel Merkez yöneticilerinden Hasan Ali Çelik, Mehmet Emin Ekmen ve Mahmut Göksu’nun da bazı milletvekilleri ile bu buluşmaya katılacağı yönünde.

 

Her gün 125 evin kapısı çalınıyor

Bir süredir;
Mahalleler üzerinde planlama yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’da ilk olacak bir uygulamayı başlattı.
“Hizmet evinizde” adındaki uygulamaya göre, kadın ve erkeklerden oluşan ekipler, önceden planlanan mahallelerde kapı kapı dolaşarak, halkın talep, istek, şikayet ve önerilerini not alıp, belediyenin ilgili birimlerine aktarıyorlar.
Günde;
Ortalama 125 evin kapısını çalıp belediyeyi bir nevi halkın ayağına getiren Başkan Dündar, bir taraftan da bu gezici ekipler aracılığıyla, Osmangazi Belediyesi’nin o mahalle ve ilçeye yapılan hizmetlerini anlatan bilgilendirme de yapıyor.

 

‘Mahfel’ için imza kampanyası başlıyor

3 Nisan’da;
Bursa İl Özel İdaresi tarafından satışa çıkarılacak olan Setbaşı’ndaki tarihi yapı Mahfel’in satışından vazgeçilmesi için Büyük Birlik Partililer imza toplama kampanyası başlatıyor.
Partinin;
Fevzi Arda başkanlığındaki Yıldırım ilçe yöneticileri, kendi sınırlarında kalan bu yapının satılmaması için kamuoyu nezdinde İl Özel İdaresi yönetimine baskı unsuru oluşturmayı düşünüyorlar.
Planlamaya göre, Bursalılar’ın ilgisine sunulacak olan imza kampanyası bugün Mahfel Çay Bahçesi önünde saat 14.00’de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.