Hava Durumu

3 adaylı kongre öncesi Devlet Bahçeli’nin gelişi zora girdi

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2012 08:49
Ortada hayli dikkat çeken bir tablo var.
Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde olduğu üzere, Bursa'da da 3. büyük parti olmasına, milletvekilleri bulunmasına, belediye meclislerinde temsil edilmesine karşın, kamuoyunda yeterince yer bulmuyor, tartışılmıyor.
Üstelik;
Bu pazar günü il kongresi olmasına karşın.
Üstelik, bu kongrenin 3 adaylı geçecek olmasına karşın.
Hele hele;
Kongre öncesi MHP'nin durumu, Bursa'yı günlerce kilitleyen AKP kongresi öncesine hiç mi hiç benzemiyor ki, bu da partinin güç oranını gösteriyor.
Bursa'da;
MHP teşkilatları ise artık sadece pazar günü Merinos'ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongreyi bekliyor.
Parti Genel Sekreteri olan Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın desteğini arkasına alan İl Başkanı Tevfik Topçu bu kongrede seçilmiş olmak niyetinde.
Diğer milletvekili Necati Özensoy'un desteğini alan İnegöl orijinli Hasan Toktaş ise, partisinin Bursa'daki zayıf imajlı görünümünü değiştirmek için göreve talip.
Yine;
Eski milletvekillerinden Orhan Şen'le çalıştığı konuşulan üçüncü aday Zafer Milli ise diğer iki adayın aksine, Genel Merkez'i de eleştirerek, asıl büyük değişimi Bursa'dan başlatmak niyetinde.
3 aday da iddialı, listelerine son şekillerini veriyorlar.
Tabii bu seçime damgasını vuracak olan da bu listeler olacak.
Parti kulislerinde konuşulanlar, kongrede Zafer Milli'nin çok şanslı olmadığı yönünde.
Diğer ifade edilenler de hayli ilginç.
Örneğin;
Ağırlıklı olarak konuşulanlardan en dikkat çekeni, seçimi Tevfik Topçu'nun az bir oy farkıyla alabileceği ya da Osmangazi gibi dev bir ilçeyi tamamen arkasına alan Hasan Toktaş'ın ciddi bir farkla seçimden ayrılabileceği yönünde.
Bu arada;
Dünden itibaren parti kulislerini saran diğer konu da, aktarılanların aksine Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Bursa kongresine katılmayacağı yönünde.
Hatta, Bahçeli'nin yerine gelecek isim olarak da Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın adı telaffuz edilirken, Bahçeli'nin gelmeyecek olmasına gerekçe olarak da "taraf olmadığını göstermek" söylemi kullanıyor.



Muhacirler ve Balkan harbi, masaya yatıyor

Bursa'da;
Bal-Göç, Uludağ Üniversitesi, Türk Ocakları ve Bursa Araştırmalar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği "100. yılında Balkan harbi dramı ve muhacirlerimiz" konulu sempozyum yarın başlıyor.
Üniversitede;
Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başlayacak ve emekli büyükelçi Bilal Şimşir'in "Balkan harbinde Türkler'e yapılan zulüm" konulu sunumuyla başlayacak iki oturumlu sempozyumda Prof Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Doç. Dr. Yüksel Özkan, Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Kamil Dilek, Prof. Dr. Selçuk Kırlı, Yrd Doç. Dr. İsmail Selimoğlu, Prof. Dr. Saime Yüceer ve Doç. Dr. Fahriye Engili'nin sunumları olacak.
Yanı sıra;
Raif Kaplanoğlu'nun fotoğraf sergisi de etkinlik içinde yer alacak.
Program;
Aynı gece Heykel Eğitim Araçları Salonu'nda, Lale Türk Müziği Kadınlar Topluluğu'nun, Balkan ve Rumeli türküleri konseriyle son bulacak.


Çelik karar verdi başkan adayı oluyor

Bursa'da;
CHP kongrelerini, ekibiyle birlikte başından sonuna değin yakından takip ediyordu.
Adı;
Kongreler sürecinde de, il başkan adaylığı için geçiyordu Metin Çelik'in ancak ısrarla bekliyordu.
Dün itibariyle de arkadaşlarıyla bu yönde son kez görüştü Çelik il başkanlığına aday olmaya karar verdi.
Çelik, adaylığını gelecek hafta açıklayacak.
Henüz yeri ve tarihi belli değil.
Ancak adaylığı kesin.
Bu yönde dün akşam da yer konusunda arkadaşlarıyla görüşmeler yaptı.
Son kongrede başkanlığı, Gürhan Akdoğan'a kıl payı kaptıran Metin Çelik bu kez bir hayli iddialı ve güçlü. Yapacağı açıklamayla ilk resmi aday olacak olan Çelik, aynı zamanda bir gövde gösterisine de hazırlık yapıyor.



CHP, Nilüfer'de dağılımı yaptı

CHP Nilüfer ilçe kongresinde rakibi Hüseyin Akkuş'u farklı mağlup ederek ilçe başkanı seçilen Özgür Şahin, yönetimiyle ikinci toplantısını yaptı ve görev dağılımını da gerçekleştirdi.
Buna göre;
Berna Bakırdan Şahin ilçe sekreteri, Birol Bozkurt ilçe saymanı, Nurten Gülez eğitim sekreteri, İstikbal Gündoğdu Ar-Ge sorumlusu olurken, Lütfü Günenç örgütlerden, Hafize Akgün yerel yönetimlerden, Mustafa Aslan mahalle ve köy örgütlenmesinden, Dilber Çimenler üye iletişiminden, Fecri Er basından, Tuncay Geyik propagandadan, Ali Kızılkaya finansmandan, Ziya Köroğlu kültürel etkinliklerden, Kadir Öge sivil toplum kuruluşlarından, Ahmet Pınar sendikalardan, Akın Uludağ da sosyal medyadan sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak görev aldılar.

Eleştiriyi DSP yapacak

Bursa'da;
CHP ve MHP'nin iktidarı adeta pas geçtiği yerel seçimlerin 3. yıldönümünde muhalefet görevi DSP'ye kaldı. Bir süredir "ders çalışan" Necmettin Şengül başkanlığında Demokratik Sol Parti'nin kurmayları bugün de parti binasında basının önüne çıkıp, AKP'li belediyelerin uygulamalarına ilişkin eleştirilerini anlatacaklar.


TARİHTE BUGÜN

DYP lideri Tansu Çiller'in, Başbakanlık'tan ayrılmadan 22 gün önce örtülü ödenekten 500 milyar lira çektiği açıklandı.
(10 Mayıs 1996)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.