Hava Durumu

29 Ekim yasağı, Bursa’da da Bozbey’in ekmeğine yağ sürdü

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2012 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2012 09:36


En büyük milli bayramımızın kutlanmasına getirilen bu yasağın, en çok AK Parti içinde rahatsız-lığa yol açtığı da aşikar.
Ne var ki, halen tartışılan bu yasak, durup dururken CHP’nin ekmeğine adeta yağ sürdü.
Öyle ki;
Suriye meselesiyle, 4+4+4’le, ekonomi ile, tutuklamalar ile gerilen önemli bir kesim, 29 Ekim’e getirilen yasakla adeta patladı.
Bu patlama Bursa’da da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yaradı.
Üstelik, durduk yerde.
Bu yıl, FSM Bulvarı’nda “Cumhuriyet yürüyüşü”nün 7.’sini düzenleyen CHP’li Nilüfer Belediyesi, tam anlamıyla bu yıl rekor kırdı.
Öyle ki;
İlk yıl 10 bin kişiyle başlayan, sonraları 50 bine ve 100 bine kadar çıkan kalabalık, bu kez 150 bin gibi ifade edilmeye başladı.
Elbette ki bu rakamın tamamı Nilüferli değil.
Ancak Nilüfer seçmeni ağırlıklı.
Ancak;
2009 yılındaki son yerel seçimde Nilüfer’de toplam 156 bin 597 seçmenin oy kullandığı dikkate alınırsa, yürüyüşteki bu rakam hiç de fena görünmüyor.
Hele hele, yaklaşan yerel seçimde yine CHP-AK Parti çe-kişmesinin yaşanması halinde, bu rakamlar CHP’ye çok fayda sağlayacak görünüyor.

MHP’de düğüm bugün Ankara’da çözülüyor

Bugün MHP ve MHP’liler için önemli bir gün.
Zira;
Başta genel başkanlık seçimi olmak üzere, MHP’yi yerel seçime hazırlayacak üst kadrolar, bugün Ankara’da Arena Spor Salonu’nda yapılacak 10. büyük kongrede belirlenecek.
Devlet Bahçeli’nin 6. kez genel başkan adayı olacağı seçimde, Bahçeli’nin karşısında 10’a yakın genel başkan aday adayı bulunuyor.
Ancak, MHP kulisleri, genel başkan adayı olma şartı sonrasında, asıl yarışın Bahçeli ile Koray Aydın arasında geçeceğini söylüyor.
MHP’nin Bursa kanadından ise çelişkili bilgiler geliyor.
Hasan Toktaş başkanlığındaki parti il yönetimi, 3-4 fire haricinde, Bursalı tüm delegelerin oylarının Bahçeli’ye gideceğini düşünüyor.
Ne var ki, Koray Aydın yanlısı Bursa eski Milletvekili Orhan Şen’in organize ettiği grup ise, bu seçimde büyük bir sürpriz olacağına inanıyor.
Bu arada;
Partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda halen Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile Bursa eski Milletvekili Hamza Hamit Homriş bulunuyor.
Merkez Disiplin Kurulu’nda da Bursa’dan sadece Fevzi Zırhlıoğlu bulunuyor ki, partinin bu üst organ seçimleri de bugünkü kongrede büyük önem taşıyor.

Vali Harput’tan bu yer resmen istendi

Türkiye’de;
Bir ilk olacak olan Otomotiv Test Merkezi, planlamaya göre Karacabey’deki TİGEM arazisinin bir kısmına kurulacaktı.
Ne var ki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yere sıcak bakmadı.
Ardından da gözler Yenişehir’e kaydırıldı ve burada 2 bin 600 dönümlük bir mera arazisi bulundu.
İşte;
Bu merkez için TSE Başkanlığı, söz konusu arazinin kendilerine tahsisi için Bursa Valiliği’ne resmen başvurdu.
Bu gelişmeyi de dün AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın açıkladı.
Böylece iş, prosedürlere kaldı.
Eğer olur da;
Bu tesis hayata geçirilirse, Türkiye’nin her yıl harcadığı 15 milyon euroluk kaynak, Türkiye’de kalacak. Yanı sıra, Yenişehir’deki bu tesiste 800 dolayında da personel istihdam edilecek.

Uzun zaman sonraaynı karedeler

Göründüğü kadarıyla;
Uzun bir zaman sonrasında bir araya gelmelerine partilerinin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç vesile oldu.
Birbirlerine yönelik sözleri nedeniyle uzun zamandır konuşmayan ve bir araya gelmeyen CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile İl Başkanı Metin Çelik, dün Yıldırım ilçe yönetiminin düzenlediği etkinlikte tesadüfen arka arkaya oturdular. Herhalde bu görüntü, CHP’lilerin de dikkatini çekmiş olmalı ki yansıması bizlere kadar geldi.

Seçim öncesi son akademi başlıyor

Bursa’da;
AK Parti’nin tam 10 kez düzenlediği ve yüzlerce kursiyer verdiği “siyaset akademisi”nin 2012-2013 dersleri bu ay sonu başlıyor.
Katılanların  başta belediyecilik olmak üzere yerel yönetimlere dair dersler aldığı dersler için başvurular yine parti başkanlığına yapılacak.
Bu arada yaklaşan yerel seçimler de hesaba katılarak, bu kez 11.’si düzenlenecek olan derslere yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Koç’a göre kapsamlı bir referandum lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç iki gündür İstanbul Milletvekili Nur Serter’le birlikte birtakım inceleme ve ziyaretler için Bursa’da.
Dün sabah da;
Almira Otel’de, İl Başkanı Metin Çelik, Bursa milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli ve Aykan Erdemir ile eski milletvekilleri Kemal Demirel ve Mehmet Küçükaşık’la birlikte gazetecilerle bir araya geldi.
İyice açmaza giren erken yerel seçim konusunu Koç’a da sorduk.
Anladığımız kadarıyla, erken seçim yasasının Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilip yeniden TBMM’ye gönderilmesinden CHP rahatsız.
Gördüğümüz, içine Suriye’nin, ekonominin, kapanması planlanan beldelerin ve yeni büyükşehir yasasının da konularak, erken yerel seçim konusunun kapsamlı olarak referanduma götürülmesini istiyor CHP.

Ecevit’i anma töreni yarın

Yarın merhum başbakanlardan Bülent Ecevit’in 6. ölüm yıldönümü.
Bu amaçla “Karaoğlan Ecevit”, Ankara’da Devlet Mezarlığı’ndaki kabrinde, partilileri ve sevenlerince anılacak. Bu anma töreninde Bursa’dan da bazı DSP’liler hazır bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.