Hava Durumu

2014'ün koltuklarına şimdiden hangi başkanlar göz kırpıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2012 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 09:50

Ancak;
Sonrasında AK Parti-CHP-MHP yaşanan kriz nedeniyle seçimin zamanında yani Mart 2014'te yapılması fikri benimsendi.
İşte o erken seçim sürecinde kişisel hedefler yavaş yavaş belirmeye başlamıştı.
Bu durumun en somut örneği de AK Parti ku-lislerinde görülüyordu ki nitekim halen de duyuluyor.
Bu durumun ortak özelliği ise, yerel seçimlerde hedeflenen belediye başkan adaylıklarına, ilçe başkanlarının adlarının geçiyor olması.
Hatta;
AK Parti'nin bazı ilçe başkanlarının bu yönde fazlasıyla istekli oldukları da, yakın çevresiyle yaptıkları konuşmalardan kulislere kadar yansıyor.
Örneğin;
4 ilçe var ki, ilçe başkanlarının isimleri zaman zaman, o ilçedeki kendi partilisinin belediye başkanının önüne geçtiği oluyor.
Bu yönde;
Yıldırım'da İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı'nın, Belediye Başkanı Özgen Keskin'in yerine.
Kestel'de İlçe Başkanı Nazif Aydın'ın, Belediye Başkanı Yener Acar'ın yerine.
Orhaneli'de İlçe Başkanı Cemil Demir'in, Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun yerine.
Mudanya'da da İlçe Başkanı Kadir Kahraman'ın, Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün yerine geçebileceği ya da aday olmak istediği konuşuluyor.
Bu arada;
Bir başka 4 ilçe daha var ki buraları da AK Parti'nin iktidar olamadığı ancak ilçe başkanlarının isimlerinin belediye başkan adaylığında geçtiği yerler.
Örneğin;
Orhangazi'de DP'nin sevilen Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın yerine AK Parti İlçe Başkanı Neşet Çağlayan'ın istekli olduğu biliniyor.
Tıpkı;
İznik'in MHP'li Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ın koltuğunda, AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın'ın da gözü olması gibi.
Yine;
Karacabey'in bağımsız Belediye Başkanı Ergun Koç'un yerine de AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik'in de adı geçiyor.
Ve tabii;
Nilüfer'in CHP'li fenomen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in koltuğunda ise AK Parti'de en başta İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız'ın gönlünün olduğu biliniyor.
Tabii şans kime güler, kimler aday gösterilir bölümü ise şimdilik kısmetten öteye geçmiyor.

Kentsel dönüşüm için pes etmiyor

 Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in en büyük projesiydi kentsel dönüşüm.
Planlamasına göre;
Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerinde 39 bin konut yıkılarak yerlerine 50 bin konutluk depreme dayanıklı konutlar yapılacaktı.
Ne var ki;
Gerek akademik odaların itirazları, gerekse bakanlıkla ilgili prosedürlerin eksikliği nedeniyle Keskin'in projesi rafa kalkmış görünüyordu.
Muhtemelen birtakım gelişmeler kaydedilmiş olacak ki Başkan Keskin, bu sabah için bu konuya ilişkin bir açıklama yapma kararı aldı dün. Bakalım Keskin bugün ne açıklayacak?

27. kuruluşu kutlayacaklar

Bugün;
Demokratik Sol Parti'nin 27. kuruluş yıldönümü.
1985 yılında Rahşan Ecevit tarafından kurulan DSP, hayli inişli çıkışlı yılların ardından 27. yılına giriyor bugün. Bu süre zarfında yüzde 10'luk seçim barajının altını da, iktidarı da görüp ilginç bir siyasi grafik çizen DSP'liler, bugün Bursa'da da mütevazı bir kutlama yapacaklar.
Programa göre, Necmettin Şengün başkanlığındaki Bursalı DSP'liler saat 13.00'te Atatürk Anıtı'nda buluşup, çelenk sunduktan sonra bir de açıklama yapacaklar.

Bozbey, bu kez Çin yolcusu!

Bu yıl;
Deyim yerindeyse leyleği adeta havada gören Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in inceleme gezilerine Çin de eklendi. Bu sabah bürokratlarıyla Uzakdoğu'ya, Çin'e uçacak ve önceden planlanmış temaslarda bulunacak olan Bozbey, belediyedeki mesaisine gelecek hafta başlayacak.

Tek mebus ama ortalarda yok!

Haklı olarak soruyor Orhangazililer.
"Hadi" diyorlar "Geçen yıl taze milletvekiliydi, törenlere katılmamış, üreticiler arasında bulunmamıştı ama bu yıl ne mazereti vardı"
Bahsedilen kişi, AK Parti'nin Orhangazili milletvekili İsmail Aydın.
Orhangazi Belediyesi'nin bu yıl 34.'sünü gerçekleştirdiği "zeytin festivali"ne Aydın'ın ikidir özellikle katılmayışı, kendi ilçesindeki üreticilerle birlikte olmayışı belli ki fazlasıyla dikkat çekiyor. Eleyştirenler haksız da değiller. Orhangazi'nin tek milletvekilinin iki yıldır bu festivale ısrarla katılmıyor olması hayli tuhaf.

 Uludağ'ın fahri profesörü olacak

Hafta sonunda;
Avrupa Birliği sürecinde izlenen yolun takibi için düzenlenen toplantıda 4 bakanı ağırlayan Bursa, bugün de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı konuk edecek.
Günay'ın 2 programı var.
İlki; Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Muradiye Külliyesi'ne dair çalışmalara ilk harcı koyacak.
Diğeri de; Uludağ Üniversitesi'nde "Kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve korunmasında sürdürülebilirlik" konulu panel. Bu panel sonrasında ise arkeolojik kazılara verdiği destek nedeniyle Bakan Günay'a Uludağ Üniversitesi'nce fahri profesörlük payesi verilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.