Hava Durumu

19 Mayıs’ta saat 19.00’da Nilüfer FSM’de sürpriz var

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2012 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 09:17
Milli Eğitim Bakanlığı'nın;
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının artık stadyumlarda yapılmayacağına dair kararı, bir krizin habercisiydi.
Nitekim;
İlk işaret de dün itibariyle geldi.
19 Mayıs'ın;
Bu yıldan itibaren stadyumlarda kutlanmayacağı kararı üzerine başta CHP ve MHP olmak üzere çeşitli tepkiler gelmiş ve kurgunun Mustafa Kemal üzerine kurulduğu iddia edilmişti.
Nitekim;
Kararda ısrar edilince de, Bursa'da da bir süredir Nilüfer'de özel bir çalışma yürütülüyordu.
Bu çalışma sonuçlandı.
Buna göre;
Nilüfer Belediyesi ve Bursa Akademik Odalar Birliği ile Nilüfer Kent Konseyi'nin ortaklaşa etkinliğiyle 19 Mayıs günü Nilüfer'de FSM Bulvarı'nda bir yürüyüş düzenlenecek.
Hem de saat 19.00'da.
Yani bir şifre gibi.
"Ayın 19'unda, saat 19.00'da"
Bu yürüyüş Bursa'da bir ilk olacak.
Yıllardır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları'nda FSM'de onbinlerce kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşlerde her yıl katlanan bir rekora imza atan Nilüfer Belediyesi, CHP'nin de desteğiyle şimdi de 19 Mayıs yürüyüşü planladı ki, yürüyüş "Gençliğin inadı, azmi ve coşkusu" temasıyla yapılacak.
Planlamaya göre;
Yürüyüş 19 Mayıs cumartesi günü FSM Bulvarı'nda Nilüfer Kent Konseyi'nin önünde saat 19.00'da başlayacak ve ileride hastane alanında son bulacak.
CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, CHP milletvekillerinin, parti kurmaylarının ve BAOB yöneticilerinin öncülük edeceği yürüyüş sonrasında da Bulutsuzluk Özlemi ve Aylin Aslım ile Grup Angora'nın konserleri olacak ki, 19 Mayıs coşkusu bu yıl ilk kez farklı bir şekilde ve biraz da hükümetin stadyum kararına tepki olarak yaşanacak.
Bu arada;
Dün itibariyle, Valilik'in 19 Mayıs programı da netleşti.
Programda, 19 Mayıs Cumartesi günü de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Kent Meydanı'ndan Stadyum'a değin bir yürüyüş görünüyor ki, hem Nilüfer'de belediyenin düzenlediği, hem de Kent Meydanı'nda Valilik'in organize ettiği bu iki yürüyüş de sanki biraz da birbirine alternatif bir tablo çiziyor.

Bu gece çok uzun olacak
Herhalde;
Bursa'nın, Bursalılar'ın gözü kulağı bu akşam Ankara'da oynanacak olan Fenerbahçe-Bursaspor maçında olacak.
Türkiye Kupası'nda Fenarbahçe ile final oynayacak olan ve kupa için önünde sadece 90 dakika bulunan Bursaspor, bu zorlu mücadeleyi kazandığında aynı zamanda 26 yıllık bir özlemi de dindirecek ki, bu nedenle heyecan daha da büyük.
Lig şampiyonluğunu son maçta elinden kaçıran Fenerbahçe karşısında bu akşam böylesine bir galibiyet, aynı anda hem Ankara'yı hem de Bursa'yı bayram yerine döndürür ki, tüm temennimiz de bu.

Başkan Toktaş'tan ilk ipuçları
MHP'nin çiçeği burnunda il başkanı Hasan Toktaş dün akşam AS TV'de "Politika Kulvarı"nda stüdyo konuğumuzdu.
Parti kültürünü yaşatan ve hiyerarşiye önem veren, bu nedenle de mütevazı davranarak kongre sürecinin artık geride kalması gerektiğini düşünen Toktaş, Bursa teşkilatlarında yeni bir dönemin pazar günü itibariyle başladığı görüşünde.
İlk etapta ilçe teşkilatlarının dolaşılarak ardından da geniş çaplı bir üye kampanyasına başlanacağını anlatan Toktaş, görebildiğimiz kadarıyla yeni başkanlık divanını da önümüzdeki hafta belirleyecek.
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın da, kongrede, rakibi Tevfik Topçu'yu desteklemesinin bir krize dönüştürülmemesi gerektiğinin özellikle altını çizen ve bunun bir ayrışma olmayacağının da bilinmesini isteyen yeni başkan Toktaş, yeni dönemde ipuçlarını verdiği yeni stratejiyle daha atak, girgin ve oyun içinde olan bir MHP olacağının da işaretini verdi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı?
Dün;
İki ayrı iddia, iki ayrı gazetede yayımlandı.
Vatan gazetesindeki iddiada, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mustafa Sarıgül olabileceği ima edilirken, bu iddia da, Sarıgül'e yakın bazı isimlerin çarşaf liste ile yapılan seçimde etkili olmasına bağlandı.
Yanı sıra;
Hürriyet gazetesinde ise, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için, şike soruşturmasından dolayı halen cezaevinde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ismi geçti.
Hayli şaşırtan ve İstanbul il kongresinde partililer arasında konuşulduğu belirtilen bu iddia da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret etmesine bağlanmış görünüyor.
Hatırlanacağı üzere;
Bir süre önce de aynı yer için, gazeteci Uğur Dündar'ın adı telaffuz edilmişti.

TARİHTE BUGÜN

DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel, TBMM'de 244 oyla Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı seçildi.
(16 Mayıs 1993)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.