Hava Durumu

11 Ocak tarihi 3 yıl önce AKP için Bursa’da tam bir milattı

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2012 18:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2012 18:40
11 Ocak 2009...
Bu tarih;
AKP'nin Bursa teşkilatlarını deyim yerindeyse hop oturtup hop kaldıran, haliyle Bursa kamuoyunca da yakından takip edilen bir tarihti.
Çünkü;
Son gerçekleştirilen yerel seçim olan 29 Mart 2009'daki seçim öncesinde AKP'nin haftalardır merakla beklenen belediye başkan adaylarının açıklandığı tarihti 3 yıl önce.
Hatırlanacaktır;
Hem Büyükşehir'de Hikmet Şahin-Recep Altepe çekişmesi vardı, hem de merkez ilçelerin durumu belirsizdi.
O günleri dün gibi hatırlıyoruz.
3 yıl önceki 11 Ocak'a denk gelen o meşhur pazar günü, Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayı pek çok kişi büyük bir dikkatle izlemişti.
Erdoğan;
Bursa için önce Büyükşehir Belediye başkan adayının ismini, saniyelerin bile geçmek bilmediği esnada Recep Altepe olarak açıklamıştı.
Ardından da;
Osmangazi için Mustafa Dündar'ın, Yıldırım için Özgen Keskin'in, Nilüfer için de Işıl Zeliha Gençoğlu'nun isimlerini ilan etmişti Başbakan Erdoğan.
Sonrasında da diğer ilçelerin.
Nihayetinde ise;
Bursa'da AKP'yi o dönemde adeta haftalardır kilitleyen karar verilmişti ve Başbakan Erdoğan'ın ağzından da isimler resmileşmişti.
Bu açıklamayla AKP'nin Bursa tablosu da belli olmuştu o zaman.
Çünkü;
9 belediye başkanı yerlerini korumuştu.
Ancak; O dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut ve İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'la yollar ayrılmış ve yeniden aday gösterilmemişlerdi.
Keza;
AKP'li olmayan 5 belediye için ise sürpriz isimler aday gösterilmişti.
DYP'li Büyükorhan Belediyesi'ne Selçuk Türkmen.
CHP'li Harmancık Belediyesi'ne Mustafa Çetinkaya.
ANAP'lı Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne Sadi Kurtulan.
Ve;
ANAP'lı Mudanya Belediyesi'ne de Hasan Aktürk aday gösterilmişlerdi.
AKP'nin yeni aday gösterdiği bu 4 aday seçimleri kazandı ve belediye başkanı oldu, sadece CHP'li Nilüfer Belediyesi'ne aday gösterilen Işıl Zeliha Gençoğlu seçimi kazanamadı.
O dönemde;
AKP'nin açıklanan belediye başkan adayları gerek kamuoyunda gerekse parti içinde farklı yorumlara yol açtı ancak kısa sürede de söylentiler kapatıldı.
İki ay sonra bu son seçimlerin üzerinden tam 3 yıl geçmiş olacak.
Nilüfer, Gemlik, Orhangazi ve İznik haricinde tüm ilçelerde belediyeyi alan AKP adayları henüz erken olsa da kalan süre için artık tüm projeleri hayata geçirmenin telaşında. Keza, kimileri şimdiden koltuk, kimileri de AKP'ye yeni belediye kazandırmanın telaşında.



Anket sonuçları tartışma getirdi


Bursa siyaset camiasında çok tartışılacak iddiayı dün bir belediye başkanı dillendirdi yaptığımız özel görüşmede. Bir takım kamuoyu araştırma şirketlerince Bursa kamuoyuna aktarılan anketlere ilişkindi bu iddia.
Hatta;
Son olarak tüm Türkiye genelinde yapıldığı iddia edilen başarılı ilçe belediye başkanları anketinde Bursa'dan büyük bir merkez ilçenin belediye başkanı Türkiye 6.'sı ve Bursa 1.'si olarak ilan edilmiş, kamuoyuna da bu şekilde duyurulmuştu.
Ancak ne ilginç ki, yapıldığı açıklanan bu çalışmanın detayları bilinmiyor.
Yani, hangi ilden kaç deneğin Bursa'daki bu belediyenin başkanına oy verdiği bilinmediği gibi, belediyelerin diğer illerin denekleriyle nasıl tanındığı da merak ediliyor.
Hatta;
İşin daha da ilginci, görüştüğümüz belediye başkanının, benzer çalışmayı yapan firmanın, çalışma öncesi kendileriyle de irtibat kurduğunu ve istenilen ücretin verilmemesi sonucu kendilerinin arka sıralarda çıkarıldığına dair hayli çarpıcı sözleriydi.



Muhtelif esnaflar düzenleme bekliyor

Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası, bilebildiğimiz kadarıyla Bursa'daki esnaf odaları arasında en hareketli olanlardan.
Bunun iki nedeni var, birincisi Bursa genelinde 15 bin, Türkiye genelinde de 4 milyon civarında üyeleri olmaları. İkincisi de yapılan işler bakımından geniş bir yelpazeyi kapsaması.
Kısa adı;
MESO olarak da bilinen Oda'nın Başkanı Fehmi Duban, Başkanvekili Cavit Aktaş, oda yöneticisi Ergin Korkut ve oda danışmanı Semih Ökten'le birlikte dün Bursa hakimiyet'de konuğumuzdu. Bünyelerindeki gücün yarattığı değer ve istihdam imkanlarını anlatan Başkan Duban, alışveriş merkezleri ile çeşitli isimler altında verilen promosyonların, vergi ve sosyal güvenlik amaçlı         olarak aleyhlerine geliştiğini anlattığı mevzuatın acilen düzenlenmesi gerektiği kanaatinde.



Bozbey'e Ziya Güney desteği

Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Erdem Saker zaman zaman şu andaki başkan Recep Altepe'nin yanında oluyor, teknik gezilerde hazır bulunuyor, fikirlerinden yararlanılıyor.
Geçmişte de;
Osmangazi Belediyesi'nin eski başkanlarından Basri Sönmez, şimdi başkan Mustafa Dündar'a katkı sağlıyor, bilgi paylaşımında bulunuyordu.
Şimdi ise;
Nilüfer'in kurucu belediye başkanı Ziya Güney, şimdiki başkan Mustafa Bozbey'e destek olmak amacıyla, belediye bünyesinde oluşturulan "Yerel Yönetimler Araştırma Birimi"nin başına geçiyor.
Şehircilik ve çevre konularında ihtisası olan eski başkan Güney, oluşturacağı bilgi bankasını aynı zamanda yerel yöneticiler, siyasi partiler, akademik çevreler ve STK'larla da paylaşacak.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.