Hava Durumu

'Türk milliyetçileri hayır diyor'

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 04:48

Bu başlıkla bir platform kuruldu ve ilk toplantı Ankara'da gerçekleşti. Toplantıya ilgi yoğundu. İki bin kişilik salon hınca hınç doluydu ve dışarıda 2-3 katı katılımcı mevcuttu. Araçlar salonun hayli uzak noktalarına kadar park edildi.
"Türk Milliyetçileri Hayır Diyor" platformunun kurucuları kongre sürecinde adaylığını ilan eden Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın isimlerinden oluşuyor. Platform adına konuşmayı Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu yaptı. Konuşma doğal olarak 'hayır' gerekçeleri doğrultusundaydı. Bu gerekçeler, Türk milliyetçiliği fikir sistemi doğrultusunda ortaya konan, bizlere sıcak gelen düşüncelerdi.
Bu platformun oluşumuna "MHP'deki muhalifler" gibi değerlendirmeler var. 1 Kasım sonrası MHP'de kongre talepleri ile birlikte muhalif bir yapı oluşmasaydı, böyle bir platform oluşur muydu? Cevabını hemen vereyim; elbette oluşurdu.
Sayın Devlet Bahçeli genel başkan olduğundan bu yana başkanlık sistemi ve sayın Cumhurbaşkanı ile ilgili en ağır eleştirileri yapan kişiydi. MHP'nin seçim beyannamelerinde, parti programında her zaman başkanlık sistemine karşı çıkılmıştı. Hatta bazılarının ifade ettiği gibi, merhum Alparslan Türkeş'in başkanlık sisteminden yana olmadığını, yazdığı kitapların tarihleri ile birlikte ortaya koymuştu.
Türk milliyetçiliğini parti programı haline getiren merhum Başbuğumuzun görüş ve düşüncelerinin ana teması hukukun üstünlüğü ve parlamenter sistemden yana idi.
Türk milliyetçiliği düşünce sistemi ile çelişen başkanlık sisteminin gelmesine öncü olanlar bunun gerekçelerini dünya görüşü doğrultusunda açıklamak zorundadırlar.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin parti programına uymayanlar parti içi muhalefet edenler değildir. MHP'nin programını savunanlar muhalif diye adlandırılan kişilerdir. Bu sebeplerden dolayı MHP'ye gönül vermiş insanların yüzde 70-80'i hayır oyu kullanacaklardır.
Çizgisinden sapmayan taban, tavanı da çizgiye getirmesini bilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.