Hava Durumu

Tezatlar manzumesi

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 07:05
ErgenekonTürklük’ün esaretten kurtuluş destanı olarak bilindi yıllarca. Ancak,Ergenekon 2008 yılı başında terör örgütü operasyonunun adı oldu. O tarihe kadar Ergenekon denince aklımıza düşen değerler vasfını yitirdi ve farklı çağrışımlar yapmaya başladı. Bu operasyona Ergenekon ismi tesadüfen mi yoksa bilerek mi verildi. Bu konunun tartışmaları fazlasıyla yapıldı. Ben tesadüfi olmadığını düşünüyorum.  
Başta Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olmak üzere birçok general,subay ve sivil tutuklanmıştı. 
Dava sürecinde dönemin Başbakanı ‘ben bu davanın savcısıyım’ demişti. Türkiye vesayetten kurtuluyor denmiş hatta galiz ifadeler kullanılmıştı. Mahkeme Genelkurmay Başkanı’na müebbet ve birçok sanığa ağır cezalar vermişti. 
Operasyonu yapan savcılar temizeller operasyonunu yapan cesur yürekler olarak ilan edildiler.  17-25 Aralık operasyonlarını yapanlar da aynı savcılardı. Bu operasyon başarıya ulaşamayınca savcılar,emniyet men-
supları hain  ilan edildiler. Açtıkları bütün davalar tersine döndü. Geçmişte Balyoz,Ergenekon operasyonlarını yapan emniyet yetkilileri ve savcılar işten el çektirildiler. Haklarında birçok davalar açıldı,tutuklandılar. En ön safta olanlar kanun kaçağı. 
Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın devreye girmesiyle Balyoz davasından ceza alanların tamamı beraat etti. Ergenekon davasındaki cezaları Yargıtay bozdu. 
2008’den bugüne çok farklı gündemler yaşadık. Dün hain olanlar bugün kahraman, dün kahraman olanlar bugün hain oldular. 
Yıllar sonra tarih ve tarihçiler bugünleri nasıl değerlendirecek merak ediyorum doğrusu...
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.