Hava Durumu

Terör her yerde

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 07:06
En son canlı bomba eylemi Bursa’da yapıldı. Bu yazıyı kaleme alırken bombalı araçla Gaziantep’te emniyete saldırıldı. 
Terörün dili, dini, ideolojisi olmaz. Düşünebilen bir varlık, amacı ne kadar haklı olursa olsun, insanlık dışı terör eylemlerine başvurmaz. 
Ülkemizde uzunca zamandır başımıza bela olan bebek katilleri son bir yıldır insanlık dışı eylemlerini devam ettiriyor. Teröristler mücadele şekillerini değiştirerek dağdan şehirlere indiler. Doğu, Güneydoğu dışında İstanbul, Ankara’nın da bulunduğu büyük illeri hedef alan aşağılık eylemlerini sürdürüyorlar. 
Bu eylemlerde istihbarat zafiyeti var mı yok mu tartışmalar devam ediyor. Bu konuyu tartışmak zaman kaybından başka bir şey değil. 
Bursa’daki canlı bomba Şanlıurfa’dan geliyor. Bomba bir başkası tarafından İstanbul’dan getiriliyor. Yolda sahte kimlikle, kimlik kontrolünden geçiyor. Bütün bunlar bir kenara, devletin bu eylemleri yapan birimlerin içinden bir şekilde istihbarat alması gerekir. Terörün beli kırılıp yok edilecekse mücadele metotları bellidir. Her şeyden önce siyasi kararlılık gerekir. Bu kararlılık devam ederse PKK uzantıları hariç herkes destek olmaya devam edecektir. 
Bursa’daki son canlı bomba eyleminden de hafif sıyrıklarla kurtulduk. Ulu cami gibi kutsal bir mekânın duvarının dibine düşerek saksıların kalkan vazifesi görmesi Allah’ın yardımı diye düşünüyorum. 
Teröristler sadece dış turizmi değil, iç turizme de balta vurmak istiyorlar. Ulu cami iç turizmin en canlı noktalarından biri. 
Bursa’mıza, Gaziantep’e ülkemize geçmiş olsun. Gaziantep, Nusaybin’deki şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.