Hava Durumu

Surda gedik açmak

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 07:40
Sayın Meclis Başkanı yeni anayasa ile ilgili bir konferansta “anayasada laiklik olmasın” dedi. Devamında “yeni ve dindar bir anayasa olması” gerektiğini ifade etti.
Bu sözleri söyleyen zat-ı muhtereme 2004 yılında AK Parti’nin iktidarında İslam inancına göre günah olan zinanın suç olmaktan çıkarıldığını hatırlatmak isterim.  Umumhanelerin kapatıldığı bu dönemde fuhuş yuvası masaj salonlarının mantar gibi her köşebaşında açıldığını da hatırlatırım. Bu tezatlara birçok örnekler eklenebilir. 
Böyle bir tartışma ülkemize ne kazandırır ne kaybettirir?  Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. adamı sorumluluğunu taşıyan bir kimse bu benim kişisel görüşüm diyebilir mi? Sorumluluk makamında olan kişiler ne söyleyeceklerinden önce ne söylemeyeceklerini bilmelidirler.  Bu sözleri Meclis Başkanı olmadan önce söylemiş olsaydı kimsenin umurunda olmayacak, gündeme de gelmeyecekti. 
Anayasanın ilk 4 maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi ve temel ilkeleridir.  4. madde ‘ilk 3 madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez’ der. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceğini, ayet olmadığını düşünen ve söyleyenler karnından konuşmamalı, nabız yoklamaktan vazgeçmelidirler. 
Türkçe, ay yıldızlı Türk bayrağımız, İstiklal Marşımız, başkent, vatanıyla milletiyle bölünmez bütünlüğümüz vazgeçilmezimizdir. Devletin temel dinamikleri demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ilkeleridir. Yeni anayasa çalışmaları sürerken Adalet ve Kalkınma Partisi ilk 4 maddenin değiştirilmesinden, Sayın Cumhurbaşkanı başkanlık sevdasından vazgeçerse bütün bu tartışmaların biteceğini düşünüyorum. 
Atatürk’e göre laiklik, yalnız din ve devlet işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.