Hava Durumu

‘Selam Olsun’

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2016 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 07:44
 John Grisham’ın ABD hükümet sırlarını ortaya çıkaran “Pelikan Dosyası” filminden esinlenerek “Selam Olsun” başlığıyla bir pelikan bildirisi yayınlandı. 
  Bildiride;
  Hoca’nın (Ahmet Davutoğlu)  Reis’e(Recep Tayyip Erdoğan) bugüne kadar yaptığı yanlışlar anlatılıyor. Bu bildiriyi kimin kaleme aldığı tartışılıyor.  Bu çok önemli olmadığı gibi Reis’e yakın tarafın yazdığı kesin. 
  Temayül yoklamalarında Hoca’nın 3. çıktığı halde Reis tarafından başbakan yapıldığından başlayarak, 4 bakanın yüce divan oylamalarında kasıtlı bulunmadığı, çözüm süreci görüşmelerini kendi lehine kullandığını, Reis’in yalancı dediği Arınç’ı tebrik ettiği, Manisa’da özel törenle karşılattığı, kendine medya oluşturduğunu, ver Bilal’i al koalisyonu diyen Bahçeli’yi mecliste alkışladığı, sonuç olarak Hoca’nın Reis’e bayrak açtığını anlatan bütün kirli çamaşırlar ortaya dökülmüş. 
  Bu bildiriyle birlikte Hoca’nın MYK kararıyla il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin elinden alınması önemli bir gelişme ve mesajdı. Bu gelişmeler nereye varacak derken AK Parti 22 Mayıs’ta kongre kararı aldı. Bu kongrede Sayın Davutoğlu aday olmayacak. Türk siyaset tarihinde bir ilk yaşanıyor. Hukuki bir durum yokken seçilmiş bir Başbakan görevi bırakıyor. Bundan sonraki gelişmelerde MHP ile ilgili gelişmeler belirleyici olacak. Değişim olmazsa erken seçim gözüküyor. Sayın Cumhurbaşkanı referandumla başkanlık sistemine geçişin zor olduğunu görerek erken seçimle netice almanın yollarını arıyor olmalı. 
   Ülkemizi zor bir süreç bekliyor. Öncelik terörle mücadele, ekonomide iyileştirme olmalıyken yine zaman kaybediyoruz. Hayırlısı ne ise o olsun...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.