Hava Durumu

Referandumda oyum evet olabilir, bir şartla!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2017 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 07:13

İstişare etmek sünnet, çıkan sonuca uymak ise farzdır. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren referandumda MHP Genel Merkezi'ne geniş katılımlı kolay bir yol öneriyorum. MHP'nin 440 bin üyesi var. Bu üyelerin cep telefonlarının tamamına yakını genel merkezde mevcut. 2007, 2011, 2015 seçimlerinde internet oylaması yapıldı. Genel Merkez referandumla ilgili şeffaf bir şekilde, üyelerle, internet üzerinden oylama yapsın, ve sonuç %70'in altında hayır çıksın, söz veriyorum oyum 'evet' olacak.

Devlet Bey 1997'de Genel Başkan olduğundan itibaren (2015 seçiminde formalitede kalması dışında) bütün seçimlerde temayül yoklamalarıyla tabanın fikrini aldı. Bu tavır, taban ve teşkilatlar arasında kısmen de olsa uyuma önayak oldu. Hatta kongrelerde, MYK (Merkez Yönetim Kurulu) oluşum sürecinde bile teşkilatlara fikirlerini sordu. Hiç unutmuyorum, 2006 kurultayında Bursa il başkanıyken ben dahil bütün il başkanlarıyla sabaha kadar yüz yüze istişare etti. Bu metotlar teşkilatlara güven verirken, motivasyonları da yükseltiyordu. Aynı zamanda sık kullandığınız "Milliyetçilikle demokrasi kardeştir"sözüne de uygun düşüyordu.

Sayın Devlet Bahçeli, yanınızda gibi gözüken 3-5 kişinin sizi yanıltan telkinleriyle yetinmek yerine tabanla istişare edin. Çıkan karara herkes uyacaktır. Ancak verilmiş sözünüz varsa, zararı yok, kişisel oyunuzu evet kullanın.

Kim ne derse desin sizin bu tavrınızın yine dışarıdan size getirilen, ülkenin bekası ile ilgili birtakım yanıltıcı belgelerle oluştuğuna eminim. Geçmişte de ülkenin kritik dönemlerinde aynı kişiler sizi yanıltmış; hem ülkemiz, hem de partimiz zarar görmüştü.

Önümüzdeki süreçte ülkemiz ve partimiz bu defa telafisi olmayan zararlar görecek. Hem ülkemiz bölünecek, hem de partimiz yok olacak. Geçmişte yaptığınız bütün konuşmaları tekrar hatırlayın. Yanınızda gözüken 3-5 kişi ve dışarıdan size belgeler taşıyan birkaç kişinin telkinlerinden kurtulun. Lütfen üyemiz 440 bin kişinin sesine kulak verin. MHP Genel Başkanı olarak tarih sizi yazacak. Tarihteki yazılarda kötü anılmayı hak etmediğinizi düşünüyorum. Bütün bunlar için geç kalınmış değil. Ödenen bedellerin vebalini üstünüze almayın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.