Hava Durumu

Panama’nın yolları taştan

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2016 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 08:17
Panama daha önceleri kanalıyla Panama Bandıralı gemileri ve lüks yatlarıyla tanıdığımız bir ülkeydi. Panama bandırasıyla denizlerde dolaşan 8600 gemi var. ABD bandıralı gemilerin sayısı 3400 iken Çin’de bu sayı 3700. Nüfusu yaklaşık Bursa kadar 3 milyon olan bir ülke. Nüfusa göre kıyaslandığında gemi sayısı hayli fazla. Tercih sebebi elbette vergiden kaçmak lüks yatların ucuz yakıt avantajından kaynaklanıyor. 
Bugünlerde ise off-shore finans şirketinin 1970’ten günümüze yaptığı yatırımların sızması ile ülkelerinden vergi ve para kaçıranların listesinin ortaya dökülmesi ile gündeme geldi. Türkiye’den de 101 şirketin ve 10 müşterinin yer aldığı iddia edildi. 
İzlanda Başbakanı bu belgeler açıklandıktan sonra istifa etti. Mayıs ayında listeler açıklandıktan sonra ülkemize yansıması nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.
Mayıs ayında listelerin açıklanmadından sonra vergi cennetlerinde kimler neler yapmış kapsamlı bir şekilde araştırma yapılmasında fayda var. Kimlerin paranın dayanılmaz cazibesine kapılarak baştan çıktığını görmek mümkün     olabilir mi acaba...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.