Hava Durumu

Niye uyuyanları uyandırıyorsun?

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2017 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 08:22

Bursa Milletvekili İsmail Aydın, AK Parti grubu adına yaptığı konuşmada ilk 4 maddenin değiştirilemez olmasının doğru olmadığını, gerekli nisap (çoğunluk) bulunursa bu maddelerin de değiştirilebileceğini ifade etti. Yerine geçtiğinde eski Bakan Hayati Yazıcı tarafından "Niye uyuyanları uyandırıyorsun?" diye uyarıldığı ifade ediliyor.

Biz bu sözleri ilk defa duymuyoruz. Hatta federasyon olmalı mı sorusuna karşılık "Tabii ki olmalı, üstü şişhane altı kaval olur mu?" cevabını o günkü başbakanın ağzından duyduk. "Anayasa maddeleri Allah kelamı değil ki, tabii ki değişir." sözlerini çok duyduk.

Bunu söyleyenler ilk 4 maddenin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi ve temelini oluşturduğunun farkında değiller, ya da niyetleri yeni bir devlet kurmak.

Anayasanın ilk 4 maddesini bir kere daha okumanızı tavsiye ederim. Değişmesini isteyenler ilk 3 maddede yazan vatanın milletin bölünmez bütünlüğünden mi, İstiklal Marşı'ndan mı, Başkent Ankara'dan mı, anadilin Türkçe oluşundan mı, ay yıldızlı al bayraktan mı rahatsızlar? Sanırım tamamından rahatsızlar. Dün PKK uzantısı HDP ile bu konuda uzlaşıp, "ver özerkliği al başkanlığı" şartlarını Oslo'da, İmralı'da, hatta Dolmabahçe Sarayı'nda konuşuyorlardı.

Velhasıl anayasayla ilgili bu tip konuşmalar sürpriz değil. Sürpriz olan, geçmişte "Recep Tayyip Erdoğan ne yapmaya çalışmakta? TC'nin mevcut yönetim sistem ve gerçeği hangi konforuna, hangi açgözlülüğüne yetmemektedir? Partili Cumhurbaşkanı ne demektir? Nereden çıkmış, kimlerin memnuniyetini sağlamak için planlanmıştır?" diyen Sayın Bahçeli'nin bu sözlerini ve bu zihniyetin sahiplerinin sözlerini unutup başkanlık teklifini gündeme getirebilmesidir.

Bunca kavga, gürültü ve Türk milletine yakışmayan görüntülerle geçen oylamalar referandum kararıyla sonuçlanacak gibi. Ancak Meclis'te uyuyanlar uyanabilirse sürpriz bir sonuç da ortaya çıkabilir. Merak etmesinler, sürpriz sonuç çıkarsa erken seçim de hemen gündeme gelmez. Şok olanların kendine gelmesi biraz zaman alır. Türkiye'nin geleceği uyuyan vicdanların uyanmasına bağlı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.