Hava Durumu

Nasıl bir sistem olmalı?

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2017 06:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 06:31

Öyle bir sistem olmalı ki, sizin hiç sevmediğiniz, güvenmediğiniz biri iş başına gelse bile geleceğinizden endişe duymamalısınız. Hakkınızın, hukukunuzun korunacağından, kendinizi özgür hissedeceğinizden emin olmalısınız.
Bu referandumda tercihler bilerek veya bilmeyerek yanlış mecrada tartışılıyor. Herhangi bir şahıs veya kurumun nerede durduğuna bakılarak, geçmişte size ters gelen icraatlar yapmış olanların kanaatlerine göre tercih oluşturmanız empoze ediliyor. Bu anlayışı daha çok evet tercihinde bulunanlar savunuyor. Adeta ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin çabası içerisindeler. Hayır diyenlerin de büyük çoğunluğu hiç uzlaşamayacakları bir liderin gelmesi ihtimali üzerinden kanaat oluşturmuş olabilirler. Bazı kişilerin de ifade ettiği gibi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünerek hayır tercihinde bulunuyor olabilirler. Evet diyenlerin de aynı ihtimal üzerinden kanaat oluşturduğu aşikar.
Referanduma sunulan, 16 Nisan 2017'de oylanacak anayasa değişikliğine giderken, bu maddelerin ülkeye ne kazandırıp ne kaybettireceğini araştırmadan oy kullanacaklara bir hususta fikirlerini sormak gerekir. Öncelikle kimse kişilerin gelip geçici olduğunu akıldan çıkarmamalıdır. Göreve seçilen sizin çok sevdiğiniz bir insanın Hakk'ın rahmetine kavuşup daha sonra hiç güvenmediğiniz birinin seçilme ihtimali gözden uzak tutulmamalıdır.
Devlet Bey "Sayın Erdoğan ve Perinçek arasında bir tercihte bulunmak gerekirse tercihimiz elbette Sayın Erdoğan olacaktır" dedi. Peki değişecek anayasa maddelerinin yetkileriyle işbaşına Perinçek'in gelme ihtimali olsa yine bu anayasa değişikliğini destekler mi acaba? AK Partili olup Sayın Erdoğan'ın seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünerek evet diyenlere soralım: Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçilme ihtimali yüksek olsaydı bu anayasa değişikliğine yine evet der miydiniz? Sonuç olarak kişilerin nerede durduğu, seçilme ihtimallerinin yerine, sizin için en zalim insanın bu yetkilerle işbaşında olmasını ister miydiniz, bu sorunun cevabını vicdanınızda değerlendirip sandık başına gidebilirseniz en doğru kararı vermiş olacaksınız.
HAYIRlısı neyse o olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.