Hava Durumu

MHP kurultayı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 07:08
1 Kasım seçimleri sonrası teşkilatlarda ve genel merkez delegasyonunda oluşan olağanüstü kurultay talebi doğrultusunda 543 delege imzasıyla genel merkeze başvuru yapıldı. 
 MHP tüzüğünde olağanüstü kongreler yapılamaz maddesi değişikliği istendi. 
 Sayın Genel Başkan toplanan imzaların yeterliliği ve sayıca çokluğuna bakılmaksızın kurultay toplama kararı almayacaklarını belirtti, bu talepte bulunanlara da mahkeme kapısını gösterdi.  Olağanüstü kurultay talebini oluşturan delegasyon, 21 Mart 2015’te yapılan olağan kurultaya katılan yaklaşık 1200 delegenin Devlet Bahçeli’yi genel başkan seçen oyların sahibiydiler. Bu süreçte çok tartışmalar yaşandı. Aday olanların, destekleyenlerin, genel başkanın günahları, sevapları ortaya konarak kimin ne kadar ülkücü, milliyetçi, MHP’ ye sadık olduğu tartışma konusu oldu. 8 Nisan 2016 tarihinde delegasyon imzalarıyla birlikte mahkemeye kurultay talebiyle başvuru haklı bulunarak çağrı heyeti atanması ve kurultayın yapılması kararı alındı. Bütün bu tartışmalar bir kenara bırakılarak bir an önce olağanüstü kurultay gerçekleştirilmelidir.
 3 Kasım 2002 seçimleri sonrası sayın Dr. Devlet Bahçeli “Partiyi kongreye götürüyorum, aday değilim” demişti. Daha sonra seçilen il başkanları ve delegasyonun Sayın Bahçeli’nin genel başkan olarak devamını istemesi ne kadar meşru ise, bu talepler de o kadar meşrudur. 21 Mart 2015 kurultayında Sayın Bahçeli’yi delegelerin genel başkan seçmeleri ne kadar meşru ise, aynı delegasyonun olağanüstü kurultay talep etmesi de o kadar meşrudur. MHP mensupları kendilerine yakışan şekilde kurultayı yaparak bütün hesapların yeniden gözden geçirilmesi mesajını bütün dünyaya verecektir.    
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.