Hava Durumu

Kandırılan kim?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 08:32

Başkanlık sistemi ile ilgili MHP'nin görüş ve düşünceleri çok uzun yıllara dayanır. Yazacağım alıntılar görüntülü konuşmalardan derlenmiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş de başkanlık sistemini savunuyordu yalanına Sayın Bahçeli şöyle cevap veriyor:"Gönül Seferberliği eserinin 77 yılı baskısında merhum Başbuğ şöyle diyor: "MHP'nin yolu hukukun üstünlüğünü esas alan çok partili, demokratik parlamenter, hürriyetçi nizamdır. Merhum Türkeş Bey'in 1997'de vefatına kadar bir defa olsun başkanlık sistemini gündeme getirmediği, aksine 1985'te tahliye olduktan sonra Turgut Özal'ın başkanlık rejim arzularına karşı çıktığı hatırımızdadır."

Yine 20 Ocak 2015 tarihli konuşmasında başkanlık sistemiyle ilgili MHP'nin görüşlerini şöyle ifade etmiştir:"Erdoğan'ın başkanlık isteği, başkanlık hırsı, parlamenter sisteme yani mevcut devlet nizamına taban tabana zıttır. PKK ve bölücü çevrelerden "al özerkliği ver başkanlığı"mutabakatını sağladığı anlaşılan Erdoğan'ın ısrarla açıktan siyaset yapacağı ve 7 Haziran öncesi siyasi kampanya yürüteceği güçlü ihtimaldir. Erdoğan tek adam olmak için bastırmakta, son kozlarını oynamaktadır."

8 Mayıs 2015'te yaptığı konuşmada, "PKK'nın destek ve bilirkişiliğiyle başkanlık amacı güden Erdoğan gün yüzü göremeyecek, heves ettiği bölünme anayasası elinde patlayacaktır" sözleriyle başkanlık sistemini keskin bir dille eleştirmektedir.

Bu tarihten 4-5 ay öncesine kadar başkanlık sistemine karşı çıkan MHP ne oldu da bugün başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliğinin öncüsü oldu. Bu 180 derecelik dönüşün izahını birileri yapmalı.

10-12 Şubat tarihlerinde MYK-MDK ve milletvekilleri toplantısı Konya'da gerçekleşecek. Muhtemelen referandumdaki evet kampanyası katılımcılara anlatılacak. Söz isteyip farklı görüş ifade eden olursa fırçayı yer şimdiden uyarayım. Bu konu tecrübeyle sabittir.

Merak ediyorum milletvekilleri, parti yöneticileri kampanya esnasında vatandaşa kandırıldık mı diyecekler?

Benim görüşlerim değişmedi. Hâlâ Başbuğ Alparslan Türkeş'in görüşlerine inanıyorum. Mesele lider-teşkilat-doktrin ise, Başbuğ Türkeş, doktrin onun, teşkilatlar da onun kurduğu teşkilatlar. 41 yıldır çizgimden taviz vermedim, bugün de vermeye niyetim yok...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.