Hava Durumu

Kan dökülecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2016 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 07:20
Siyaseten söylenmiş, maksadını aşan veya yanlış anlamaya müsait birçok sözler ediliyor.
İlk olarak rahmetli Necmettin Erbakan 13 Nisan 1994’te “Adil düzene geçilecek. Bu kesin şart! Bu geçiş dönemi yumuşak mı sert mi, olacak. Kanlı mı olacak kansız mı olacak bunu zaman gösterecek” diyerek tartışma başlatmıştı.
Son olarak Sayın Kılıçdaroğlu “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” diyerek yeni bir tartışma başlattı.
Siyaseten söylenmiş sözleri, kelime anlamından daha çok ne maksatla söylendiğine bakmak gerekir. Rahmetli Erbakan’ın da o günlerde söylediği sözleri hedeflerine gitmekte çok kararlı olduklarını göstermek adına sarf ettiğini düşünüyorum.
Sayın Kılıçdaroğlu’na gelince söylediği sözlerden iki anlam çıkar. İlki, “Başkanlık sistemini meşru yollardan gerçekleştirmeniz mümkün değil. Ancak gayrimeşru yollardan gerçekleştirebilirsiniz. Bu da kan dökülmesine sebep olur.”
İkincisi, “Başkanlık sistemini meşru yoldan gerçekleştirseniz de biz bunu meşru saymayız. Ülke karışır, kan dökülür.”
Bu iki anlamı da yine başkanlık sistemine karşı kararlı duruşu anlamak gerekir... Siyasetin dilinin son dönemlerde daha çok bozulduğunu üzülerek görüyorum. Ülkemizin hassas ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini unutulmamalıdır.
Kan dökmeyle ilgili en net sözleri rahmetli Alpaslan Türkeş bir televizyon programında söylemişti. PKK’lı bir milletvekiline “Ülkemizin birlik ve beraberliği için gerekirse kan dökeriz” diyerek net bir ifade kullanmıştı. Bu sözün anlamı açık ve netti. Ülkemiz ve bölgemizdeki gelişmelerin bir an önce normalleşmesini dileyerek, kan ve gözyaşı olmadan yaşanan bir Türkiye diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.