Hava Durumu

Gönül seferberliği...

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 07:39
 1995 seçimlerinde MHP barajaltı kalmış dolayısıyla meclis dışındaydı. Tabanda büyük moral bozukluğuna rağmen Başbuğ Alpaslan Türkeş yola devam kararlılığı ile gönül seferberliği başlatmıştı. Parti dışında kalan bütün ülkücüleri davet ederek törenlerle partiye katılmalarını sağlamıştı. 
 1996 yılında kongre süreci ile yoğun bir çalışma başlamıştı. O günlerde farklı kişiler ama aynı zihniyet yanlış bilgilendirmelerle kongreleri iptal ederek haksızlıklara yol açmıştı. Ankara’ya gittiğimizde bizi teselli edenlerin başında o günkü genel başkan yardımcısı Devlet Bahçeli geliyordu. 
 1997 yılı başında il kongreleri başlamıştı. Bursa İl Kongresi 6 Nisan’da yapılacaktı. Ancak Başbuğ’un vefatı üzerine ertelendi ve kongreler çok daha başka anlamlar ifade etmeye başladı. Bursa il kongresini İsmet Büyükataman başkanlığında benim de içinde olduğum liste kazanmıştı. Aynı zamanda üst kurul delegesi olarak 18 Mayıs kongresine katıldım. O gün orada olanlar bizi üzmüştü. Partiye yeni katılanlar ve Devlet Bahçeli hain ilan ediliyordu. Sebep Tuğrul Türkeş’in dışındakilerin birleşmesiydi. Temmuz ayındaki kongrede Devlet Bahçeli 2. turda genel başkan seçilmişti. 
 O günlerde 60 civarında il başkanı Tuğrul Bey’e destek açıklamasına rağmen görevden dahi alınmamıştı. 
 1999 seçimlerinde %18.2 oy oranı ile sağda 1. parti 129 milletvekili ile meclise girdik. 57. Hükümet’in içinde yer aldık. 
 2002 yılında partimiz yine baraj altı kaldı. Devlet Bahçeli partiyi kongreye götüreceğini aday olmayacağını açıkladı. İl kongresinde Bursa İl Başkanı oldum. 2002 teamüllerinde 1. sıra çıkmama rağmen 4. sıraya konmama takılmadan yolumuza Devlet Bahçeli ile devam etmemiz gerektiğini ifade ettim. 2003 yılında kongrede aday olanları Bursa teşkilatları en iyi şekilde ağırladı ve dinledi. Kongrede Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi. 
 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra teşkilatların büyük çoğunluğu olağanüstü kongre talep etti. O günden sonra MHP’de hizmet edenler partiye ömrünü adayanlar hain ilan edildi. FETÖ bahane edilerek çamurlar atıldı. Konuşmalar çarpıtıldı. Son olarak ihbar mektuplarıyla muhalif yazarlar gözaltına alındı. Bir kısmı bayramı gözaltında geçirecek. Meral Akşener ihraç edildi. Mehmet Bilgiç, Hasan Toktaş, Yüksel Yılmaz ihraç sürecinde. 
 Geleneklerinde gönül seferberliği olan gönül köprüleri kuran harekete bunlar yakışmıyor. 
 Bayramınız kutlu, ibadetleriniz kabul olsun. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.